"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": Αρχή, ΜΕΣΙ και... τέλος

Η δράση δεν σταματά ποτέ! Οι "ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο" που κυκλοφορούν την Τρίτη 1 Ιουλίου προσφέρουν όλη την ειδησεογραφία και τα στατιστικά για τα παιχνίδια του κουπονιού. Η πανέμορφη περιπέτεια της Εθνικής Ελλάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας έφτασε στο τέλος της, με τον άδοξο αποκλεισμό από την Κόστα Ρίκα, στη διαδικασία των πέναλτι.

"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": Αρχή, ΜΕΣΙ και... τέλος

Η αλήθεια είναι ότι η πρόκριση στους "16" αποτελεί τεράστια επιτυχία, αλλά το μέγεθος (και η εικόνα) του αντιπάλου από την Κεντρική Αμερική, άφηνε... ορθάνοιχτο το "παράθυρο" πρόκρισης στις 8 καλύτερες ομάδες της υφηλίου.

Μελετώντας τον αποκλεισμό με κρύο αίμα, μας δείχνει πολλά πράγματα. Η Ελλάδα, παρά την γκρίνια και την εσωστρέφεια των περισσότερων που, ευτυχώς, δεν περνούν τα σύνορα ώστε να μεταφέρουν την μεμψιμοιρία τους, γίνεται μεγάλη ομάδα, "ψηλώνει" διαρκώς. Πλέον, φτάσαμε να λέμε ότι έχασε από μία... Ελλάδα, καθώς η Κόστα Ρίκα εφάρμοσε δικές μας συνταγές του (όχι μακρινού) παρελθόντος. Τα οφέλη είναι τεράστια, με παίκτες που έχουν την καριέρα μπροστά τους να παίρνουν ανεκτίμητης σημασίας εμπειρίες, ενώ μόνο και μόνο τα σκυμμένα κεφάλια μετά τον αποκλεισμό, που πάντως σηκώθηκαν άμεσα, αποδεικνύουν αφενός τη νοοτροπία του νικητή και αφετέρου το πόσο "καθαρή" μπορεί να είναι η συνείδηση αυτού που τα έχει δώσει όλα.

Όσο για τα πράγματα που πέτυχε για πρώτη φορά αυτή η ομάδα, από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε. Έδωσε το "παρών" σε νοκ άουτ ματς του Μουντιάλ, έπαιξε στη διαδικασία των πέναλτι, κράτησε το μηδέν παθητικό (Ιαπωνία), έφερε ισοπαλία με γκολ (1-1 με Κόστα Ρίκα), μάζεψε τέσσερις βαθμούς, κέρδισε πέναλτι στη ροή του αγώνα (με Ακτή Ελεφαντοστού). Ψάχνοντας, θα βρεθούν πολλά ακόμη, σημαντικά ή ασήμαντα, αλλά το θέμα είναι ότι η τετραετία του Φερνάντο Σάντος αποτέλεσε εξαιρετική, ίσως ιδανική, συνέχεια της ασύλληπτης παρουσίας του Ότο Ρεχάγκελ στον ελληνικό πάγκο.

Ίσως ο Γερμανός τεχνικός να μην πέσει ποτέ από την... κορυφή στις συνειδήσεις, αλλά ο Πορτογάλος, ο οποίος... παραδίδει στον Κλαούντιο Ρανιέρι, έκανε κάτι ανεκτίμητο: Έριξε στα βαθιά περίπου μία ντουζίνα νεαρών παικτών που στη συνέχεια θα πάρουν την ομάδα στις πλάτες του, με τους "παλαιότερους", όπως είναι ο εμβληματικός Γιώργος Καραγκούνης, να μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι ότι η όλο και πιο βαριά φανέλα βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια.

Επειδή, βέβαια, το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν τελειώνει, αντιθέτως, τώρα παίρνει τα... πάνω του, απόψε ολοκληρώνεται η φάση των "16" με δύο σπουδαία ματς. Η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι αντιμετωπίζει την Ελβετία και είναι το ακλόνητο φαβορί, ενώ ουδείς μπορεί να προδικάσει την τύχη του αγώνα ανάμεσα σε Βέλγιο και ΗΠΑ, με τις δύο ομάδες να έχουν δείξει τόσο προτερήματα, όσο και αδυναμίες, αλλά το σημαντικό είναι ότι συνεχίζουν την προσπάθειά τους.

Από εκεί και πέρα, το κουπόνι έχει "νηστίσιμο" χαρακτήρα, ωστόσο την Παρασκευή αρχίζουν οι προημιτελικοί κι εκεί το θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει επικίνδυνα. Μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι αράδες γνωρίζαμε ότι η Κόστα Ρίκα θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία και αν σε αυτό το ματς υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για το Βραζιλία-Κολομβία.

Διαβάστε και τις στήλες:

"ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ", με τον "psagmeno"

"ΠΟΝΗΡΟ", "ΛΟΓΙΚΟ" και "ΦΑΝΤΑΣΜΑ"

"ΚΟΨΕ... ΡΑΨΕ", με τον Ηλία Ζυματούρα

"ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ", με τους Δαυίδ Αμανατίδη, Παναγιώτη Διόλατζη και Παναγιώτη Κιαπεκάκη

Καλή μελέτη και καλά κέρδη!

"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": Αρχή, ΜΕΣΙ και... τέλος

News 24/7

24MEDIA NETWORK