"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": Κωδικός... "ΠΡΟΚΡΙΣΗ"

Τελευταία αγωνιστική στους ομίλους του Champions League και του Europa League! Οι "ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο", που κυκλοφορούν την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, προσφέρουν όλη την ειδησεογραφία και τα στατιστικά για τα παιχνίδια του κουπονιού.

"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": Κωδικός... "ΠΡΟΚΡΙΣΗ"

Ο χειμώνας... προελαύνει και το πρώτο μισό του Δεκεμβρίου περιλαμβάνει την κορύφωση του πρώτου μισού της σεζόν για το Champions League και το Europa League, την τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Η επανέναρξη, σε περίπου δύο μήνες, θα βρει 48 ομάδες να συνεχίζουν την πορεία τους (16 στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και 36 στο Εuropa) και έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η ελληνική παρουσία θα είναι διπλή. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Μάλμε για τον 1ο όμιλο του Champions League και θέλει τη νίκη για να εξασφαλίσει την 3η θέση και ταυτόχρονα την παρουσία του στο Europa League, αλλά αν τα νέα από το Τορίνο είναι ευχάριστα (νίκη της Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Γιουβέντους), τότε οι Πειραιώτες θα υποσκελίσουν τη Γηραιά Κυρία στην ισοβαθμία και θα δώσουν το "παρών' στην κλήρωση που θα αφορά στο "κλειστό κλαμπ" των 16 κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Τα πρόσφατα... στραπάτσα με ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" χάλασαν το κλίμα στους κόλπους των πρωταθλητών, αλλά ελπίζουμε ότι η αντίδραση να έρθει απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Σουηδίας.

Στο Εuropa League, ο ΠΑΟΚ πέρασε από τη Λευκορωσία (2-0 την Ντιναμό Μινσκ) και τώρα υποδέχεται την Γκινγκάμπ. Ο "δικέφαλος" θέλει νίκη για να ακολουθήσει τη Φιορεντίνα στους "32", σε ένα ματς του οποίου η ψυχολογική προσέγγιση παίζει σημαντικό ρόλο. Είδαμε την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη να περνάει νικηφόρα από την έδρα του Ολυμπιακού, αλλά τέσσερις μέρες μετά δέχθηκε τέσσερα γκολ από την Ξάνθη (έχασε 4-2), για να αποδειχθεί για ακόμη μία φορά ότι όταν δεν υπάρχει 100% συγκέντρωση σε μία ομάδα, τίποτα δεν είναι εύκολο. Οι άλλοι δύο εκπρόσωποί μας στη διοργάνωση, Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός, έχουν ήδη αποχαιρετήσει τη συνέχεια. Οι Αρκάδες, όμως, θέλουν τη νίκη στο Βελιγράδι, απέναντι στην Παρτίζαν, για να φτάσουν την εξαιρετική συγκομιδή των οκτώ βαθμών, ενώ οι "πράσινοι" επιζητούν νίκη με 2-0 ή με τρία γκολ διαφορά εις βάρος της πορτογαλικής προκειμένου να αποφύγουν την τελευταία θέση. Μία τέτοια εξέλιξη, βέβαια, δεν θα προσφέρει κάτι χειροπιαστό, πέραν της ψυχολογικής τόνωσης.

Επιστρέφοντας στο Champions League, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρεάλ Μαδρίτης, Λεβερκούζεν, Ντόρτμουντ, Άρσεναλ, Μπάγερν, Παρί, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Πόρτο και Σαχτάρ Ντόνετσκ έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση και τα σπουδαία ματς είναι αυτό του "Ολίμπικο" ανάμεσα σε Ρόμα και Μάντσεστερ Σίτι, όπως και αυτό του "Άνφιλντ", όπου η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Βασιλεία. Δεν είναι τυχαίο το ότι αυτά τα δύο ματς αποτελούν τους πιο δύσκολους... γρίφους ως προς το αποτέλεσμα.

Στο κουπόνι μας έχουμε και έναν τελικό, τον επαναληπτικό του Copa Sudamericana. Η Ρίβερ Πλέιτ υποδέχεται τη Ατλέτικο Νασιονάλ από την Κολομβία και μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, οι λογαριασμοί παραμένουν ορθάνοιχτοι (δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ). Οι "εκατομμυριούχοι" διαθέτουν ισχυρή έδρα, αλλά οι φιλοξενούμενοι έχουν αποδείξει στη διοργάνωση, ότι μακριά από το "σπίτι" τους, είναι κάτι παραπάνω από αποτελεσματικοί.

Διαβάστε και τις στήλες:

"ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ", με τον "psagmeno"

"ΠΟΝΗΡΟ", "ΛΟΓΙΚΟ" και "ΦΑΝΤΑΣΜΑ"

"ΤΟ ΚΑΡΝΤΑΣΙ", με τον Μιχάλη Βραζιλιάνο

"ΚΟΨΕ... ΡΑΨΕ", με τον Ηλία Ζυματούρα

"EINAI ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑΥΡΟ!" με τον Σταύρο Κολίλα

"ΜΠΑΜΠΑ... ΣΦΥΡΙΞΕ" με διάφορα παρασκήνια

Καλή μελέτη και καλά κέρδη!

"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": Κωδικός... "ΠΡΟΚΡΙΣΗ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK