"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": Πάμε... πρακτο Rio

Πρώτη στάση Μπέλο Οριζόντε! Οι "ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο" που κυκλοφορούν την Παρασκευή 13 Iουνίου προσφέρουν όλη την ειδησεογραφία και τα στατιστικά για τα παιχνίδια του Μουντιάλ, με έξτρα αφιέρωμα και επίκεντρο τη μάχη της Ελλάδας με την Κολομβία.

"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": Πάμε... πρακτο Rio

Η τελική φάση του 20ού Παγκοσμίου Κυπέλλου άρχισε χθες το βράδυ με την οικοδέσποινα Βραζιλία να υποδέχεται την Κροατία, ωστόσο από σήμερα, το λαμπερό τουρνουά μπαίνει για τα καλά στην καθημερινότητά μας και θα μας συντροφεύσει τον επόμενο μήνα.

Η Εθνική Ελλάδος ρίχνεται στη μάχη το Σάββατο (19:00), στο ματς που διεξάγεται στο Μπέλο Οριζόντε για τον 3ο όμιλο, απέναντι στην Κολομβία. Οι "καφετέρος" θεωρούνται το φαβορί του ομίλου και το σίγουρο είναι ότι διαθέτουν πολλές μονάδες από το πάνω ράφι του ποδοσφαίρου, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουν ως μειονέκτημα την χειρότερη δυνατή απουσία, αυτή του τραυματία επιθετικού Ρανταμέλ Φαλκάο.

Οι διεθνείς του Φερνάντο Σάντος γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και με αυτό το αρχαίο γνωμικό ως οδηγό, θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν την ήττα ώστε στη συνέχεια να τα δώσουν όλα για την πρόκριση, έχοντας αυξημένες πιθανότητες. Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ακτή Ελεφαντοστού αντιμετωπίζει την Ιαπωνία.

Στο 1ο γκρουπ, το Βραζιλία-Κροατία διεξαγόταν χθες, Πέμπτη, οπότε υπάρχει μόνο ένας ματς στο πρόγραμμα, αυτό ανάμεσα σε Μεξικό και Καμερούν. Κοινό στοιχείο των δύο ομάδων το ότι στα προκριματικά δεν γέμισαν το μάτι και οι προσδοκίες είναι χαμηλότερες από άλλες φορές. Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι εκπρόσωποι της Κεντρικής Αμερικής έχουν φτάσει στους "16" στις τελευταίες πέντε διοργανώσεις.

Στο 2ο όμιλο, το σπουδαίο ματς είναι αυτό ανάμεσα σε Ισπανία και Ολλανδία. Η "φούρια ρόχα" αρχίζουν την υπεράσπιση του στέμματος με δύσκολη αποστολή, με τη Χιλή να παίζει εναντίον της Αυστραλίας και να είναι το ακλόνητο φαβορί για τη νίκη.

Στον 4ο γκρουπ, υπάρχει ακόμη ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπι, αυτό ανάμεσα σε Αγγλία και Ιταλία. Οι δύο τους καλούνται να τα δώσουν όλα από το ξεκίνημα, την ώρα που η Ουρουγουάη αντιμετωπίζει την Κόστα Ρίκα και έχει μία καλή ευκαιρία να ξεκινήσει με το δεξί.

Στον 5ο όμιλο, η Ελβετία παίζει με τον Ισημερινό και η Γαλλία έχει το θεωρητικά ευκολότερο έργο, καθώς τίθεται αντιμέτωπη της Ονδούρας. Ουδείς στο στρατόπεδο των "τρικολόρ" έχει ξεχάσει το καταστροφικό από κάθε άποψη Μουντιάλ του 2010 και τώρα θέλουν να πάρουν την προσωπική εκδίκησή τους.

Στο 6ο γκρουπ έχουμε την ομάδα που πολλοί Βραζιλιάνοι βλέπουν ως φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, την Αργεντινή. Διασταυρώνει τα ξίφη της με την πρωτάρα, αλλά ιδιαιτέρως ποιοτική Βοσνία, ενώ η αγωνιστική συμπληρώνεται από το Ιράν-Νιγηρία.

Στον 7ο όμιλο, Γκάνα και Ηνωμένες Πολιτείες συναντώνται εκ νέου μετά το ματς για τη φάση των "16" του 2010 (είχε περάσει η Γκάνα), ενώ σε ακόμη ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό ντέρμπι, η Γερμανία συγκρούεται με την Πορτογαλία. Ο νικητής του συγκεκριμένου ματς θα κάνει και ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, ου μην και την πρωτιά.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει δράση σε Β' Ιταλίας, Β' Ισπανίας και στα πρωταθλήματα της Βορείου Ευρώπης, αν και η μερίδα του λέοντος ανήκει, δικαιωματικά, στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Διαβάστε και τις στήλες:

"ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ", με τον "psagmeno"

"ΠΟΝΗΡΟ", "ΛΟΓΙΚΟ" και "ΦΑΝΤΑΣΜΑ"

"ΚΟΨΕ... ΡΑΨΕ", με τον Ηλία Ζυματούρα

"ΤΟ ΚΑΡΝΤΑΣΙ", με τον Μιχάλη Βραζιλιάνο

"ΤΡΕΙΣ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ"

"EINAI ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑΥΡΟ!" με τον Σταύρο Κολίλα

Καλή μελέτη και καλά κέρδη!

"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": Πάμε... πρακτο Rio

News 24/7

24MEDIA NETWORK