"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": Τα... φώτα στην Ιταλία

Η δράση δεν σταματά ποτέ! Οι "ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο", που κυκλοφορούν ΕΚΤΑΚΤΩΣ τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, προσφέρουν όλη την ειδησεογραφία και τα στατιστικά για τα παιχνίδια του κουπονιού.

"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": Τα... φώτα στην Ιταλία

Το 2015 προχωρά... ακάθεκτο και πλέον έχουν πάψει οι Βρετανοί να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά στις αναμετρήσεις του "Πάμε Στοίχημα". Σχετικά με το ελληνικό στοιχείο, υπάρχει η αναμέτρηση Κυπέλλου ανάμεσα στην Κέρκυρα και τον ΠΑΟΚ, η οποία έχει αποκτήσει ξεχωριστό χαρακτήρα, καθώς οι Θεσσαλονικείς κινδυνεύουν άμεσα με αποκλεισμό.

Για να περάσουν στη φάση των «16», θα πρέπει να νικήσουν, αλλά και να χάσει ο Απόλλων Καλαμαριάς στα Γιάννινα από τον τοπικό ΠΑΣ (ένα από τα πιθανά σενάρια). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το ντέρμπι της Θράκης, ανάμεσα σε Ξάνθη και Πανθρακικό, με το οποίο πέφτει η αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Επιστροφή στη δράση έπειτα από 2,5 εβδομάδες για την Α' Ιταλίας, με τη διεξαγωγή πλήρους αγωνιστικής, ανήμερα των Φώτων (εννέα ματς για την ακρίβεια, θα έχει προηγηθεί το δευτεριάτικο Λάτσιο - Σαμπντόρια). Τη δεδομένη στιγμή, Γιουβέντους και Ιντερ δεν έχουν πολλά κοινά στοιχεία, με τους εκπροσώπους του Τορίνο να βρίσκονται σταθερά στην κορυφή και αυτούς του Μιλάνου να προβληματίζουν, ως συνήθως την τελευταία διετία. Το μεταξύ τους ματς, όμως, παραμένει μία άκρως "εμπορική" κόντρα και έχει τον χαρακτήρα ντέρμπι. Κάποτε ονομαζόταν ως το "Ντέρμπι της Ιταλίας", επειδή επρόκειτο για τις μοναδικές ομάδες που δεν έχουν υποβιβαστεί, αλλά το σκάνδαλο Calciopoli (2006) έστειλε τη Γηραιά Κυρία στη 2η κατηγορία και αφαίρεσε ένα σημαντικό στατιστικό στοιχείο που άντεχε στον χρόνο.

Η 2η της βαθμολογίας Ρόμα έχει... πονηρή εκτός έδρας δοκιμασία στον ιταλικό βορρά, απέναντι στην Ουντινέζε, ενώ η Νάπολι, η οποία πήρε τα πάνω της με την κατάκτηση του ιταλικού Σούπερ Καπ εις βάρος της Γιουβέντους, ταξιδεύει στην Τσεζένα για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα. Η Μίλαν είναι βελτιωμένη και δείχνει ότι μπορεί να κυνηγήσει με αξιώσεις την 3η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα φιλοξενεί τη Σασουόλο, η οποία έχει χάσει μόλις μία φορά στα τελευταία δέκα ματς πρωταθλήματος και αποδεικνύει ότι μπορεί να... δαγκώσει (πήρε 2-2 στην έδρα της Ρόμα προ εβδομάδων).

Στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό του πλανήτη, το Κύπελλο Αγγλίας, υπάρχουν αναμετρήσεις με μπόλικο ενδιαφέρον και ανάλογο παρασκήνιο. Η Γουίμπλεντον υποδέχεται τη Λίβερπουλ, με τους γηπεδούχους να είναι το ακλόνητο αουτσάιντερ, αλλά οι πιο "παλιοί" θυμούνται ότι ο μοναδικός "σοβαρός" τίτλος στην ιστορία τους ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου το 1988, όταν και κέρδισαν 1-0 τη Λίβερπουλ στον τελικό, χάρη στο γκολ του Λόρι Σάντσες στο 37ο λεπτό! Βέβαια, οι "κόκκινοι" έχουν αρκετά προβλήματα στο πρωτάθλημα και δεν μπορούν να... σνομπάρουν τον αντίπαλό τους. Εξάλλου, η Μπέρνλι υποδέχεται την Τότεναμ και η Εβερτον τη Γουέστ Χαμ, σε «μάχες» που περιλαμβάνουν ομάδες της Πρέμιερ.

Κύπελλο έχουμε και στην Ισπανία, με το σπουδαίο ματς να είναι αυτό ανάμεσα σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Ρεάλ Μαδρίτης. Οι δύο ομάδες της πρωτεύουσας καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους από νωρίς, ενώ η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει την Ελτσε.

Διαβάστε και τις στήλες:

-«ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ», με τον «psagmeno»

-«ΠΟΝΗΡΟ», «ΛΟΓΙΚΟ» και «ΦΑΝΤΑΣΜΑ»

-«ΤΟ ΚΑΡΝΤΑΣΙ», με τον Μιχάλη Βραζιλιάνο

-«ΚΟΨΕ... ΡΑΨΕ», με τον Ηλία Ζυματούρα

-«EINAI ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑΥΡΟ!» με τον Σταύρο Κολίλα

Καλή μελέτη και καλά κέρδη!

"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": Τα... φώτα στην Ιταλία

News 24/7

24MEDIA NETWORK