Τα αγαπημένα σου αντικείμενα και έπιπλα αποκαλύπτουν ποιος είσαι

Μια συντάκτρια εξιστορεί πώς αγάπησε την Κούλα και γιατί η κονσόλα για τα cd της είναι... έρωτας.

Τα αγαπημένα σου αντικείμενα και έπιπλα αποκαλύπτουν ποιος είσαι

Πρώτα θα μου επιτρέψεις να πω ότι για εμένα η IKEA δεν είναι μια απλή διαδικασία, αλλά ritual. Απολαμβάνω τη διαδικασία της σύνθεσης των προϊόντων. Να ανοίγω τη συσκευασία, να βγάζω ένα ένα τα parts, να ανοίγω το σακουλάκι με τις βίδες, να τις στοιχίζω κατά 'κατηγορία' και να... πιάνω δουλειά. Αν το καλοσκεφτείς, δεν πρέπει να υπάρχουν πολλά περισσότερα και καλύτερα φυσικά αγχολυτικά από αυτό. Αρκεί κάποιος να σου δείξει τα βήματα -και να μην είσαι από αυτούς που αγχώνονται με πράγματα που μπορούν να γίνουν διασκεδαστικά και δημιουργικά.

Από όλα τα έπιπλα της IKEA που έχουν βρει θέση στο σπίτι μου ωστόσο, αγαπημένα μου είναι τα εξής δύο: η Κούλα και η Κονσόλα! Θα μπορούσε να είναι τίτλος για παιδικό μυθιστόρημα αλλά η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική.

Τα αγαπημένα σου αντικείμενα και έπιπλα αποκαλύπτουν ποιος είσαι

Στο θέμα μας, θέλω να σου μιλήσω πρώτα για την 'Κούλα'. Ανήκει σε παλαιότερη συλλογή και δεν μπορώ να σου πω πώς ακριβώς γράφεται εις τη σουηδική. Με 'κέρδισε' από τη χρηστικότητα, με το όνομα να είναι bonus και την αγορά της 'Κουλίτσας' (του φωτιστικού γραφείου της ίδιας σειράς) να είναι μονόδρομος -για να κάνουν παρέα. Θες για λόγους οικονομίας (δεν ανάβεις τα φώτα στο σαλόνι); Θες για ατμόσφαιρα, θες γιατί όπως έχεις 'βυθιστεί' στον καναπέ σου -παρεμπιπτόντως και αυτός από την ΙΚΕΑ είναι – δεν έχεις κουράγιο να σκεφτείς να κουνηθείς και απλά πιάνεις το βιβλίο που 'χεις αφήσει στο τραπεζάκι του σαλονιού -περιττό να σου πω από πού είναι και αυτό; Η 'Κούλα' είναι πάντα εκεί για μένα. Και την ευχαριστώ!


Τα αγαπημένα σου αντικείμενα και έπιπλα αποκαλύπτουν ποιος είσαι

Όσο για την Κονσόλα; Αν ανήκεις σε εκείνους που μπερδεύονται, και για να μην δημιουργηθεί σύγχυση, άλλο μπουφές και άλλο κονσόλα. Επειδή δεν υπήρχε η ανάγκη για ντουλάπια, ώστε να μπουν μέσα γυαλικά, πιατικά (τα οποία λίγο δύσκολα μπορείς να καθαρίζεις κάθε εβδομάδα), προτίμησα την κονσόλα. Σε χρώμα φυσικού ξύλου, για να μη δεσμεύομαι -είμαι παιδί της αλλαγής. Ξεκίνησα τα εναποθέτω πάνω της αντικείμενα, ταπεινά. Ένα διακοσμητικό, ένα πικ απ, ένα ρολόι. Ώσπου κατάλαβα πως δεν υπάρχει νόημα να είμαι εγκρατής και έγινε το μέρος όπου μπορείς να βρεις όλη μου τη ζωή -μέσα από CD, DVD, βιβλία και φωτογραφίες! Όπως μπορείς να δεις, αντέχει τις συγκινήσεις. Αντέχει εμένα. Και είμαι ευγνώμων.

Ποια είναι τα δικά σου αγαπημένα αντικείμενα κι έπιπλα και τι ψιθυρίζουν στους καλεσμένους σου για σένα όταν εσύ δεν κοιτάς; Για έπιπλα και διακοσμητικά με έντονο χαρακτήρα και μια ιστορία που θέλει να μπλεχτεί με τη δική σου, κάνε μία επίσκεψη στην IKEA. Ζήτησε τη γνώμη των ειδικών για να ανανέωσεις το σπίτι και κάνε κάθε γωνιά του ακόμα πιο όμορφη και πρακτική. Γιατί κάθε σπίτι μπορεί να προσφέρει #piopolla ! Αρκεί να είναι ένα σπίτι IKEA.

News 24/7

24MEDIA NETWORK