Τα "πεταμένα λεφτά" του πρώτου γύρου

Πριν από την έναρξη της σεζόν, φάνταζαν ως... ανίκητοι στις θέσεις που αγωνίζονται. Ωστόσο, πολλοί εξ αυτών, δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες, ενώ άλλοι, χάθηκαν στην μετριότητα των ομάδων τους, που τους τράβηξε κι αυτούς αναπόφευκτα, προς τα κάτω.

Τα "πεταμένα λεφτά" του πρώτου γύρου
kiriakidis el kadouri kolovetsios durdevic

Παίκτες, που κοστίζουν ακριβά στο « ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΘΝΟΣΠΟΡ 2017 – 18» δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα με αποτέλεσμα η επιλογή τους να καθίσταται, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ριψοκίνδυνη.

Για παράδειγμα, ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, ο Δημήτρης Κυριακίδης, ενώ είναι πολύ καλός, προδίδεται από την αμυντική λειτουργία των Ακαρνάνων. Με παθητικό 20 γκολ σε 15 ματς, τα «καναρίνια» δέχονται τουλάχιστον από ένα και κάτι γκολ, σε κάθε ματς...

«Πεταμένα λεφτά» συναντάμε και στους «μεγάλους», καθώς οι Ομάρ Ελαμπντελαουί και Λεονάρντο Κούτρης, που κοστίζουν 1,5 εκατ. € έκαστος, χάνονται στην μετριότητα της αμυντικής λειτουργίας του Ολυμπιακού, που δέχεται αναλογικά, γκολ σε κάθε ματς. Οπότε, θα μπορούσατε να πάτε σε πιο φθηνές επιλογές αμυντικών και να κρατήσετε τα λεφτά σας για κάτι καλύτερο, μιας και οι «μεγάλοι», όπως προαναφέρουμε, μόνο «μπετόν αρμέ» άμυνες δεν διαθέτουν. Στην ίδια κατηγορία κατατάσσεται κι ο Δημήτρης Κολοβέτσιος του Παναθηναϊκού, που κοστίζει 1,5 εκατ. € και την ίδια ώρα το «τριφύλλι» δεν διάγει και τις καλύτερες των ημερών του και δέχεται πολύ εύκολα γκολ.

Το ίδιο ισχύει και για τον Σκαρντοβέλι Βάντερσον του Πλατανιά, καθώς και για τον Μαρκ Ασίγκμπα της Λαμίας, που ναι μεν κοστίζουν 500.000 € έκαστος, ωστόσο, οι ομάδες τους «τρώνε» γκολ.

Στα χαφ, οι Μπράιαν Καμπέσας και Γιακούμπα Σιλά του Παναθηναϊκού, κοστίζουν από 1,5 € ο καθένας και βάσει απόδοσης, αποτελούν τον ορισμό των πεταμένων χρημάτων, καθώς έχουν από εννιά συμμετοχές έκαστος, κανένα γκολ, ενώ ο δεύτερος έχει και έξι κίτρινες κάρτες ήδη! Λεφτά πεταμένα στον κουβά είναι και τα 2,5 εκατ. € του απογοητευτικού Ομάρ Ελ Καντουρί του ΠΑΟΚ, που μετράει 11 συμμετοχές χωρίς γκολ και τρεις κίτρινες κάρτες.

Τέλος, στους επιθετικούς, μείνετε μακριά από τον Ρόμπερτ Μακ του ΠΑΟΚ, που κοστίζει 2,5 εκατ. € και δεν τα βγάζει τα λεφτά του (13 συμμ., 2 γκολ), ενώ πανάκριβα είναι και τα γκολ του Ούρος Τζούρτεβιτς του Ολυμπιακού, καθώς κοστίζει 3 εκατ. € κι έχει βάλει μόλις τρία γκολ. Ενα εκατομμύριο δηλαδή, το «τεμάχιο».

Α/Α ΟΝΟΜΑ/ΟΜΑΔΑ/ΑΞΙΑ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

8. Δημήτρης ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1 εκατ. €

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

19. Ομάρ ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1,5 εκατ. €

20. Λεονάρντο ΚΟΥΤΡΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1,5 εκατ. €

21. Δημήτρης ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1,5 εκατ. €

34. Μαρκ ΑΣΙΓΚΜΠΑ ΛΑΜΙΑ 0,5 εκατ. €

35. Σκαρντοβέλι ΒΑΝΤΕΡΣΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 0,5 εκατ. €

ΜΕΣΟΙ

40. Ομάρ ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ ΠΑΟΚ 2,5 εκατ. €

52. Μπράιαν ΚΑΜΠΕΣΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1,5 εκατ. €

53. Γιακούμπα ΣΙΛΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1,5 εκατ. €

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

74. Ούρος ΤΖΟΥΡΤΖΕΒΙΤΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3 εκατ. €

75. Ρόμπερτ ΜΑΚ ΠΑΟΚ 2,5 εκατ. €

News 24/7

24MEDIA NETWORK