Το adidas Barricade επιστρέφει

Το πιο επιτυχημένο παπούτσι τένις κάνει την επιστροφή του στα γήπεδα όλου του κόσμου.

Το adidas Barricade επιστρέφει

Σήμερα, η adidas λανσάρει το νέο ανανεωμένο Barricade, μία εξελιγμένη εκδοχή του εμβληματικού παπουτσιού τένις που πρωταγωνίστησε στα πρωτοσέλιδα της Νέας Υόρκης το 2000 και στη συνέχεια φορέθηκε από πολλούς νικητές τουρνουά Grand Slam. Αντλώντας έμπνευση από τα κορυφαία στοιχεία σχεδιασμού όπως ήταν στις προηγούμενες γενιές του παπουτσιού, καθώς και από ελίτ αθλητές του σπορ, η adidas εξοπλίζει το νέο Barricade με χαρακτηριστικά κατασκευασμένα με τέτοιον τρόπο ώστε να ενισχύουν αποφασιστικά τον έλεγχο, την αντοχή και την άνεση. Σχεδιασμένο για να υποστηρίζει το δυναμικό στυλ παιχνιδιού του σύγχρονου τένις, το νέο Barricade θα φορεθεί από τους αθλητές καθώς κάνουν την προσπάθειά τους στα τουρνουά αυτό το καλοκαίρι.

Η νέα γενιά παικτών φέρνει αποφασιστικά τον έντονο ρυθμό στο ανταγωνιστικό τένις. Και τα τουρνουά του φετινού καλοκαιριού σίγουρα δεν θα αποτελέσουν εξαίρεση. Το Barricade εμπνέεται από αυτήν τη συνεχή εξέλιξη που γνωρίζει το παιχνίδι καθώς και από την ποιότητα και την ανθεκτικότητα που απαιτείται ώστε να πετύχει κανείς στα μεγάλα τουρνουά. Η καινοτομία και τα βασικά στοιχεία σχεδιασμού που εισήχθησαν στην τελευταία εκδοχή του Barricade έγιναν με καθοδήγηση τόσο από τον Dominic Thiem όσο και από τη Μαρία Σάκκαρη, οι οποίοι τροφοδοτούσαν συνεχώς με σχόλια όλα τα στάδια της διαδικασίας δημιουργίας.

Η Μαρία Σάκκαρη, μία από τις ελίτ παίκτριες που συμμετείχε στις δοκιμές του παπουτσιού, σχολίασε σχετικά: «Το γεγονός ότι το σύγχρονο τένις έχει γίνει πιο γρήγορο από ποτέ δεν αποτελεί μυστικό. Αυτό σημαίνει ότι η δουλειά για την σωστή κίνηση των ποδιών είναι θεμελιώδης – έχουμε ανάγκη από απόλυτη σταθερότητα, άνεση και έλεγχο καθώς κινούμαστε στο γήπεδο. Για αυτόν το λόγο και ήμουν ενθουσιασμένη όταν η adidas μου ζήτησε να συνεισφέρω στην ανάπτυξη του νέου Barricade - ενός εμβληματικού παπουτσιού τένις που καινοτομεί για την κάλυψη των αναγκών του σύγχρονου παιχνιδιού στο τένις. Ανυπομονώ να το φορέσω αυτό το καλοκαίρι και ελπίζω μαζί να γράψουμε ιστορία».

Για ακόμη πιο βελτιωμένη ανθεκτικότητα, το Barricade είναι εξοπλισμένο με το υλικό ADITUFF, ανθεκτικό στην τριβή στις περιοχές του μπροστινού ποδιού και για τις περιοχές όπου η αντίσταση στην τριβή απαιτείται ακόμη περισσότερο. Επιπλέον, με τη νέα σύνθεση καουτσούκ ADIWEAR που αναπτύχθηκε πρόσφατα για την εξωτερική περιοχή της σόλας, προσφέρεται αντοχή στην τριβή μέσα στο γήπεδο, ενώ το χώρισμα που υπάρχει στο σχέδιο «ψαροκόκκαλο» του εξωτερικού μέρους της σόλας, βοηθάει στην διατήρηση της φόρμας του παπουτσιού ακόμη και καθώς οι αθλητές γλιστρούν στην επιφάνεια του γηπέδου.

Σε πλήρη αρμονία με το αυθεντικό DNA του Barricade, η σταθερότητα έρχεται να αποτελέσει το καθοριστικό χαρακτηριστικό – δίνοντας ζωή στον πλήρη έλεγχο που χρειάζεται να έχει κάποιος μέσα στο γήπεδο. Διαθέτει κορμό από εύκαμπτο, ανθεκτικό υλικό 3D TPU στο κάτω μέρος του ποδιού και ενσωματωμένα ασύμμετρα συστήματα κορδονιών, που βοηθούν στο «κλείδωμα» του ποδιού των παικτών μέσα στο παπούτσι, ώστε να παρέχεται σταθερότητα και ο απαράμιλλος έλεγχος που χρειάζονται καθώς κινούνται στο γήπεδο με πολύ έντονο ρυθμό.

Το adidas Barricade επιστρέφει

Η εξαιρετικά βελτιωμένη άνεση είναι το τρίτο καθοριστικό χαρακτηριστικό του νέου Barricade. Η γλωττίδα/γλώσσα του παπουτσιού είναι κατασκευασμένη με ένα μείγμα αφρού και διατρήσεων που παρέχουν άνεση στο μπροστινό μέρος και στρατηγικά αεριζόμενη ψύξη για να διατηρούνται τα πόδια των αθλητών δροσερά και στεγνά. Η φτέρνα του Barricade είναι κατασκευασμένη με λοβούς αίσθησης GEOFIT, που παρέχουν απαλή άνετη εφαρμογή σαν γάντι. Το Barricade προσφέρει συνολικά βελτιωμένη άνεση στον χρήστη, την οποία έρχεται να συμπληρώσει η ενδιάμεση σόλα BOUNCE για επιπλέον στήριξη.

Το Barricade πρόκειται να φορεθεί από αθλητές παγκόσμιας κλάσης, όπως η Μαρία Σακκάρη, ο Dominic Thiem και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

«Ανυπομονώ να κάνω την εμφάνισή μου φορώντας το νέο Barricade. Αποτελεί για μένα ένα εικονικό παπούτσι του σύγχρονου τένις και ήταν πολύ διασκεδαστική η συνεργασία με την ομάδα για να υποστηρίξουμε την ανάπτυξη της νέας αυτής προσέγγισης του Barricade», πρόσθεσε ο Dominic Thiem, τενίστας που ανήκει στην ελίτ κατηγορία του αθλήματος.

Τον σχεδιασμό του νέου Barricade έρχονται να συμπληρώσουν υψηλής απόδοσης κομμάτια ένδυσης με αθλητικά γραφικά εμπνευσμένα από το μοτίβο «ψαροκόκκαλο» της εξωτερικής σόλας του Barricade. Προορισμένη για τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, η συλλογή ενδυμάτων Barricade διαθέτει απορροφητικά υλικά AEROREADY σχεδιασμένα να απομακρύνουν τον ιδρώτα από το σώμα των αθλητών, ώστε να νιώθουν δροσεροί και στεγνοί στο γήπεδο. Ως μέρος της σταθερής προσπάθειας της adidas για την εξάλειψη των πλαστικών απορριμμάτων, όλα τα κομμάτια της συλλογής διαθέτουν υλικό PRIMEBLUE, ένα ανακυκλωμένο υλικό υψηλής απόδοσης κατασκευασμένο εν μέρει με το υλικό Parley Ocean Plastic (πλαστικό συγκεντρωμένο από τους ωκεανούς), που αναχαιτίζεται σε απομακρυσμένα νησιά, παραλίες, παράκτιες κοινότητες και ακτές, αποτρέποντάς την μόλυνση των ωκεανών μας. Τα προϊόντα που κατασκευάζονται με PRIMEBLUE χρησιμοποιούν τουλάχιστον 40% ανακυκλωμένο περιεχόμενο.

Η Carly Tatibouet, VP Design Specialist Sports για την adidas, αναφέρει: «Το λανσάρισμα του νέου Barricade πρόκειται να αναγνωρίσει τι έλειπε από το εμβληματικό αυθεντικό Barricade και να αντιμετωπίσει αυτές τις ελλείψεις με επιτυχία. Με το λανσάρισμα της νέας αυτής εκδοχής, έχουμε πάει το συγκεκριμένο παπούτσι στο επόμενο επίπεδο προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι παίκτες μας θα μπορούν να κινηθούν με απόλυτο έλεγχο και αυτοπεποίθηση, χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση ή την αντοχή, καθώς παίζουν στα γήπεδα αυτό το καλοκαίρι».

Το Barricade θα είναι διαθέσιμο νωρίτερα για τα μέλη της adidas Creators Club σε μια αποκλειστική συλλογή χρωμάτων από τις 15 Ιουλίου και στο adidas.com και μέσω της εφαρμογής adidas app από τις 12 Αυγούστου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://www.adidas.gr/τένις-παπούτσια ή ακολουθήστε την @adidasTennis στο Instagram για να πάρετε μέρος στη συζήτηση γύρω από το barricade χρησιμοποιώντας τα hashtags #BarricadeIsBack και #adidastennis

News 24/7

24MEDIA NETWORK