Το Fast & Furious: Hobbs & Shaw είναι ο MVP των θερινών σινεμά

Μην χάσεις την πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου spin-off του Fast & Furious, Hobbs & Shaw, της πιο επικής ταινίας καταδίωξης του φετινού καλοκαιριού!

Ντουέιν Τζόνσον και Τζέισον Στέιθαμ σε στιγμιότυπο της ταινίας "Hobbs & Shaw' σε σκηνοθεσία Ντέβιντ Λιτς
Ντουέιν Τζόνσον και Τζέισον Στέιθαμ σε στιγμιότυπο της ταινίας "Hobbs & Shaw' σε σκηνοθεσία Ντέβιντ Λιτς. COPYRIGHT ©2019 UNIVERSAL STUDIOS

Υπάρχουν χίλιοι δυο λόγοι για να αγαπήσεις τις ταινίες Fast & Furious, αλλά η αποθέωσή τους κρύβεται σε ένα και μόνο video, μια λατρεμένη σκηνή που ενσωματώνει όλα όσα κάνουν αυτό το film franchise τόσο λατρεμένο εδώ και δυο δεκαετίες. Αναφέρομαι φυσικά σε εκείνη την επική σεκάνς καταδίωξης από το The Fate Of The Furious (2017), όπου ο Rock αλλάζει την τροχιά μιας τορπίλης χρησιμοποιώντας όχι κάποιο πανάκριβο γκάτζετ ή κάποιο όχημα, μόνο τα χέρια του. Να, αν δεν με πιστεύεις, δες το.

Με αφορμή την παραπάνω σκηνή ανθολογίας, μπορούμε να συγκεντρώσουμε δεκάδες παρόμοιες, όπως εκείνη που ο Βιν Ντίζελ και τα πρωτοπαλίκαρά του κλέβουν βενζίνη, σκηνές που αναδεικνύουν το βασικό μήνυμα των ταινιών Fast & Furious: αν το έχεις φανταστεί, άμα πιστεύεις ότι μπορεί και να γίνεται, τότε δεν είναι απίθανο να συμβεί.

Το ξέρω ότι ακούγεται πολύ παιδικό, αλλά μήπως εκεί δεν στηρίζονται όλες οι διαχρονικά αγαπημένες μας ταινίες; Φέτος, ο Βασιλιάς των Λιονταριών, το Jumanji, ο Ντάμπο το Ελεφαντάκι αλλά και το Jurassic Park επέστρεψαν ή ετοιμάζονται να επιστρέψουν σε νέες εκδοχές, ενισχυμένες από την CGI τεχνολογία. Το Die Hard, το Rush Hour, το Bad Boys είναι περιπέτειες που κατάφεραν να κερδίσουν το στοίχημα του χρόνου, με το τελευταίο να παρουσιάζει το 2020 μια νέα ιστορία. Οι κινηματογραφικές ταινίες που έδωσαν εικόνα, ήχο και πνοή στα όνειρα μας, ποτέ δεν σβήνουν. Πάρτε επίσης για παράδειγμα, το σύμπαν του Ρόκι Μπαλμπόα, που με την αναγόρευση του Κριντ σε βασικό πρωταγωνιστή, πήρε μια νέα πνοή, κερδίζοντας χρόνια νέας κινηματογραφικής 'ζωής' και νέων ιστοριών, βασισμένων στην ιδέα πως η ζωή είναι μια σειρά από μάχες, σε έναν δρόμο που απλά, δεν έχει τέλος. Σας θυμίζει κάτι αυτό;

To Fast & Furious: Hobbs & Shaw βαδίζει στον ίδιο δρόμο και παράλληλα εξελίσσεται, τοποθετώντας τους Λιουκ Χομπς και Ντέκαρντ Σο (Ντουέιν Τζόνσον - Τζέισον Στέιθαμ) στην ίδια ομάδα.

Ντουέιν Τζόνσον και Τζέισον Στέιθαμ σε στιγμιότυπο της ταινίας "Hobbs & Shaw' σε σκηνοθεσία Ντέβιντ Λιτς
Ντουέιν Τζόνσον και Τζέισον Στέιθαμ σε στιγμιότυπο της ταινίας "Hobbs & Shaw' σε σκηνοθεσία Ντέβιντ Λιτς COPYRIGHT ©2019 UNIVERSAL STUDIOS

Oι δυο τους καλούνται να συμμαχήσουν για να σώσουν τον κόσμο από τα σχέδια ενός αναρχικού τρομοκράτη, του Μπρίξτον Λορ, που τον υποδύεται ο Ίντρις Έλμπα, ξεκάθαρα απολαμβάνοντας την κυνική οργή του χαρακτήρα του.

Ο Ίντρις Ελμπα ως Μπρίξτον Λορ, στην ταινία Hobbs & Shaw
Ο Ίντρις Ελμπα ως Μπρίξτον Λορ, στην ταινία Hobbs & Shaw COPYRIGHT ©2019 UNIVERSAL STUDIOS

Σε αυτήn τη μάχη, η πράκτορας της ΜΙ6 Χάτι (Βανέσα Κίρμπι) και αδελφή του Σο, θα παίξει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, ενώ η μητέρα των Σο, που υποδύεται η Έλεν Μιρεν, είναι εδώ για να υπογραμμίσει πως και πάλι η οικογένεια έρχεται πρώτη και μπορεί (και πρέπει) να νικήσει σε αυτήν την επική αναμέτρηση.

Η Βανέσα Κίρμπι ως Χάτι Σο στην ταινία Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw
Η Βανέσα Κίρμπι ως Χάτι Σο στην ταινία Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw COPYRIGHT ©2019 UNIVERSAL STUDIOS

Δεν θα σου spoil-άρω τι συμβαίνει στο Fast & Furious: Hobbs & Shaw, αλλά θα σε προειδοποιήσω πως εδώ υπάρχουν σκηνές καταδίωξης με αυτοκίνητα που βρυχώνται, μια μηχανή που ελέγχεται με το μυαλό του οδηγού (!), στιγμιότυπα slow-mo που εντυπώνονται στο μυαλό σαν παραισθησιογόνες καρτ-ποστάλ και μια στιγμή αποθέωσης, όπου ο Χομπς ακινητοποιεί με το ένα χέρι διερχόμενο εκτελεστή, που οδηγεί ποδήλατο και στη συνέχεια τον παγιδεύει στον πλησιέστερο τοίχο.

Στο Hobbs and Shaw λοιπόν έχουμε δυο εμβληματικούς, εκ διαμέτρου αντίθετους, χαρακτήρες από το σύμπαν του Fast & Furious, να ενώνουν τις δυνάμεις τους, έχουμε δυο ξεχωριστές βρετανίδες ηθοποιούς (Κίρμπι, Μίρεν) να δίνουν νέα πνοή στο καστ και αξέχαστες ερμηνείες, έχουμε τον Έλμπα στον ρόλο ενός 'κακού' που προκαλεί γνήσιο τρόμο, έχουμε μια φαντασμαγορική, καθηλωτική περιπέτεια για παιδιά χωρίς ηλικία, με το το τιμόνι της σκηνοθεσίας να έχει αναλάβει ο Ντέιβιντ Λιτς, ο οποίος έχει δώσει άριστα δείγματα γραφής με το Deadpool 2 και το Atomic Blonde. Το χαρμάνι του Hobbs and Shaw είναι τουλάχιστον εκρηκτικό.

Τα καλοκαίρια που θυμόμαστε με αγάπη και νοσταλγία, ανέκαθεν περιλάμβαναν την ιεροτελεστία της παρακολούθησης μιας επικής ταινίας. Μη χάσεις το Fast & Furious: Hobbs & Shaw, τον κινηματογραφικό MVP του φετινού καλοκαιριού, σε μια πρεμιέρα που θα γράψει ιστορία. Στις 29 Αυγούστου η μάχη ξεκινά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK