Χάρη στο σώμα ενός 20χρονου ο Ολιβιέ Ζιρού παλεύει για μια θέση στο Euro

Ο Τόμας Τούχελ αποθέωσε τον 34χρονο φορ για το εκπληκτικό του γκολ απέναντι στην Ατλέτικο, αλλά παραδέχθηκε πως δεν ένιωσε καμία έκπληξη. Με την διατροφή και το ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης που ακολουθεί ο Ζιρού μοιάζει απολύτως λογικό.

Ο Ολιβιέ Ζιρού πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε σε αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Νιούκαστλ στο 'Stamford Bridge' για την Premier League στις 15/02/2021. ⓒ 2021 Paul Childs/Associated Press
Ο Ολιβιέ Ζιρού πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε σε αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Νιούκαστλ στο 'Stamford Bridge' για την Premier League στις 15/02/2021. Ⓒ 2021 PAUL CHILDS/ASSOCIATED PRESS

Με ένα καταπληκτικό γκολ, το μοναδικό της αναμέτρησης, ο Ολιβιέ Ζιρού υπέγραψε τη νίκη της Τσέλσι στην πρώτη αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης για τους '16' του Champions League. Στα 34 του χρόνια πια ο Γάλλος φορ, αλλά όπως (απ)έδειξε με την εκτέλεση του, σε εκπληκτική σωματική κατάσταση. Καθόλου τυχαία η αποθέωση από τον Τόμας Τούχελ, που όμως δεν ένιωσε καμία έκπληξη.

Τον λόγο εξήγησε ο Γερμανός τεχνικός της Τσέλσι. "Αν τον βλέπεις σε καθημερινή βάση, δεν γίνεται να εκπλαγείς. Είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση, το κορμί του το ίδιο και η φυσιολογία του στο υψηλότερο επίπεδο. Προπονείται σαν να είναι 20-24 ετών. Είναι τύπος που έχει την σωστή αναλογία σοβαρότητας και πλάκας στην προπόνηση. Διατηρεί πάντα μια θετική στάση και αυτό είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για όλο το γκρουπ των παικτών".

Όπως και ο 'αγέραστος' ποδοσφαιρικά Κριστιάνο Ρονάλντο, έτσι και ο Ζιρού μπορεί και παρατείνει την καριέρα του στο υψηλότερο επίπεδο μέσα από ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα διατροφής και μια σκληρή καθημερινότητα εκγύμνασης. Ο Γάλλος φορ αποφεύγει εντελώς τις επεξεργασμένες τροφές, την ζάχαρη και τηγανιτά. Το πρωινό του έχει ποικιλία και συνήθως περιλαμβάνει μύρτιλα, ανανά με γιαούρτι, ασπράδια αυγού, ομελέτες με ζαμπόν ή ψωμί ολικής άλεσης με αυγά, ανάλογα την ημέρα.

Στο μεσημεριανό του προτιμά εναλλάξ πράσινη σαλάτα με φασόλια, σολομό, ρύζι, ψητές πατάτες ή μακαρόνια με τόνο και σάντουϊτς γαλοπούλας. Το ίδιο ισχύει και για το δείπνο του, όπου υπάρχει ψάρι με μπρόκολο ή κοτόπουλο με λαχανικά, ενώ περιστασιακά θα φάει άπαχο κρέας με ανάμεικτη σαλάτα ή λαχανικά στον ατμό. Ενδιάμεσα από τα βασικά του γεύματα τρώει αποξηραμένα λαχανικά και ξηρούς καρπούς, μπάρες με μούσλι, γιαούρτι, δημητριακά, καλαμπόκι και μπανάνες. Επειδή συνηθίζει να καίει πολλές θερμίδες καθημερινά, ενίοτε θα προτιμήσει κάποιο μιλκσέικ ή μπέιγκελ με μαρμελάδα.

Ξέχωρα από το όποιο προπονητικό πρόγραμμα οφείλει να ακολουθεί με την υπόλοιπη ομάδα, η καθημερινότητα του Ζιρού περιλαμβάνει και έξτρα ατομική προπόνηση. Επιτρέποντας στον εαυτό του μονάχα ένα ρεπό την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη. Το πώς μεταφράζεται το ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης του 34χρονου φορ τις υπόλοιπες μέρες, μπορείτε να δείτε στον πίνακα που ακολουθεί.

Χάρη στο σώμα ενός 20χρονου ο Ολιβιέ Ζιρού παλεύει για μια θέση στο Euro

Την φετινή σεζόν ο Ζιρού δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής υπό τις οδηγίες του Φρανκ Λαμπάρντ και τον Γενάρη υπήρξε σενάριο αποχώρησης του, καθώς ο Γάλλος φορ χρειάζεται ματς προκειμένου να κερδίσει μια θέση στην αποστολή της εθνικής του ομάδας ενόψει του Euro. Ο Τόμας Τούχελ πάντως του δείχνει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και για την ώρα δικαιώνεται. Σε κάθε περίπτωση ο απολογισμός του Ζιρού μέχρι αυτό το σημείο της αγωνιστικής περιόδου είναι πολύ ικανοποιητικός. Ο 34χρονος επιθετικός έχει συνολικά 22 συμμετοχές και σε μόλις 1000 λεπτά παρουσίας στο χορτάρι έχει σκοράρει ήδη 11 τέρματα.

Αν καταφέρει να συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό, διατηρώντας παράλληλα το κορμί του σε αυτή την εκπληκτική κατάσταση, τότε ο Ζιρού μάλλον δεν έχει λόγο να ανησυχεί για την παρουσία του στις καλοκαιρινές επιλογές του Ντιντιέ Ντεσάμπ για τους 'τρικολόρ'...


News 24/7

24MEDIA NETWORK