Ο γενναίος Θάνος Μικρούτσικος και η Μπαρτσελόνα

Στην κάτι περισσότερο από συγκλονιστική συνέντευξη που έδωσε ο Θάνος Μικρούτσικος στην "Εφημερίδα των Συντακτών" μυρίσαμε και ένα άρωμα ποδοσφαίρου, σε μία μάλιστα ιδιαίτερα στιγμή της εξομολόγησης του μεγάλου συνθέτη.

Ο γενναίος Θάνος Μικρούτσικος και η Μπαρτσελόνα

Στην κάτι περισσότερο από συγκλονιστική συνέντευξη που έδωσε ο Θάνος Μικρούτσικος στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και στη συνάδελφο Εφη Μαρίνου μυρίσαμε και ένα άρωμα ποδοσφαίρου, σε μία μάλιστα ιδιαίτερα στιγμή της εξομολόγησης του μεγάλου συνθέτη.

Αναδημοσιεύουμε το σχετικό απόσπασμα χωρίς άλλους προλόγους: "Eχω βάλει ένα στόχο. Να επαναλάβω ένα πολύ τρυφερό ταξίδι. Πριν από έξι χρόνια όταν ο

Στέργιος ήταν 11 χρόνων, πήγαμε οι δυο μας, ως οπαδοί της Μπαρτσελόνα για ένα τετραήμερο στη Βαρκελώνη. Είδαμε τον αγώνα και μετά περιπλανηθήκαμε στην πόλη. Καταλήξαμε σ' ένα ρεστοράν όπου εκείνος διάλεξε αντρεκτ με βάσκικη σάλτσα. Ξετρελάθηκε. ¨

Τον ξαναπήγα στο ίδιο ρεστοράν και την επόμενη μέρα. Αυτό το φαγητό έμεινε στο μυαλό του,έγινε το αγαπημένο του. Σκέφτηκα ότι σε οκτώ χρόνια, το 2026 δηλαδή, στις 11 Απριλίου, δύο ημέρες πριν εγώ γίνω 79 χρόνων, ο Στέργιος κλείνει τα 25 του. Θα ήθελα τότε να ξαναπάω στη Βαρκελώνη με την οικογένεια για να γιορτάσουμε τα γενέθλια".

Τόσο απλό και συνάμα τόσο αποθεωτικά ανθρώπινο. Ο δοκιμαζόμενος από τον καρκίνο Μικρούτσικος, ένθερμος φίλος της Μπαρτσελόνα, θέλει να γιορτάσει τα 79α γενέθλιά του μαζί με το μικρό του γιο στη Βαρκελώνη, ίσως παρακολουθώντας την αγαπημένη του "Μπάρσα".

Θάνο, σ' αγαπάμε. Θα πας στη Βαρκελώνη, όπως το οραματίζεσαι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK