Έντεκα μικροί Ανδρούτσοι για τον Ολυμπιακό

Οι ελληνικός και νεανικός Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου στην Τρίπολη άρεσε αρκετά, με τον Μαρτίνς να δίνει ξανά ευκαιρίες σε ματς πρωταθλήματος που θυμίζουν... καλοκαιρινά φιλικά.

Ο Βασίλης Σουρλής έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο στην Τρίπολη...
Ο Βασίλης Σουρλής έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο στην Τρίπολη EUROKINISSI SPORTS

Το τελείωμα της σεζόν για τον Ολυμπιακό (αναμένεται να) έχει λίγο μεγαλύτερη ένταση για τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ σε ματς ειδικών συνθηκών (γιατί έχει μαζευτεί και ένα σημαντικό ποσό, προς ενίσχυση του ερασιτέχνη) και φιέστας του τίτλου την Τετάρτη 12 του μηνός, ο Παναθηναϊκός την Κυριακή, ναι μεν στο πιο αδιάφορο 'αιώνιο' ντέρμπι όλων των εποχών αλλά... αιώνιο πως να το κάνουμε, και στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας πάλι ο ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου.

Μοιάζει λίγο δύσκολο να βρουν οι 'ερυθρόλευκοι' ξανά φουλ ρυθμό, δυναμισμό και ένταση στο παιχνίδι τους, αφού εδώ και καιρό προσπαθούν να βρουν κίνητρα εκεί που δεν υπάρχουν. Ο Πέδρο Μαρτίνς εξακολουθεί να κάνει δοκιμές, να βλέπει, να σημειώνει και να δίνει... καλοκαιρινά φιλικά μέσα στο Μάιο. Ο στόχος του είναι να παρουσιάσει μια φρέσκια ενδεκάδα στον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και γι' αυτό το ροτέισον είναι εκτεταμένο, η ξεκούραση των βασικών επίσης.

Θα 'χει ενδιαφέρον ο τελικός. Αν δηλαδή ο Πορτογάλος θα πάει στην συνταγή του 3-4-3 που ακολουθεί στο τελευταίο κομμάτι της χρονιάς, αντιμετωπίστηκε ωστόσο πολύ καλά από τον ΠΑΟΚ στο ματς της Τούμπας (αν και στο πρώτο μισάωρο, ο Ολυμπιακός είχε κυριαρχήσει απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο). Αν και είναι νωρίς να μιλήσουμε για το τελευταίο ματς της χρονιάς, που δίνει και τον δεύτερο εθνικό τίτλο, δε νομίζουμε ότι ο Μαρτίνς θα αλλάξει την τακτική του.

Στην Τρίπολη, όπου ο Ολυμπιακός έμεινε μακριά από το γκολ και τη νίκη, είχε πάντως ένα καλό πρώτο ημίχρονο. Δεν είναι περίεργο, που σε αυτό το διάστημα έπαιζαν οι 'μπέμπηδες' του ρόστερ. Ήταν αυτοί που είχαν και όρεξη και διάθεση να δείξουν πράγματα. Ο Μαρτίνς μπορεί να καθόταν περισσότερο από ποτέ στον πάγκο του, αφού δεν υπήρχε λόγος να κάνει τα καθιερωμένα πέρα-δώθε, όπως δήλωσε όμως έμεινε ικανοποιημένος από τα νέα παιδιά της ομάδας του.

Ο Βασίλης Σουρλής έδειξε τα περισσότερα καλά στοιχεία. Πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια, έκανε σωστές μεταβιβάσεις και μια από τις ωραιότερες ενέργειες του ματς, όταν πέρασε με πείσμα τρεις παίκτες του Αστέρα και δημιούργησε μια επικίνδυνη κατάσταση για την άμυνα των γηπεδούχων. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις τη 'συνέχεια' της ομάδας, μέσα από τα πρόσωπα των νεαρών, που έχουν ενθουσιασμό, αλλά και ταλέντο.

Ο Τζολάκης είναι πολύ σοβαρός, για την ηλικία του, τερματοφύλακας, είχε πάντα σωστές τοποθετήσεις, αλλά και μια βιασύνη να πασάρει με τα πόδια, κάτι που για τη θέση είναι πλέον πολύ σημαντικό προσόν. Οι γκολκίπερ μετέχουν ενεργά στο παιχνίδι κάθε ομάδας, στο χτίσιμο των επιθέσεων, ειδικά όταν οι αντίπαλοι πιέζουν. Εξαιρετικά ώριμος (γιατί ήταν μόλις και η δεύτερη εμφάνισή του) ήταν και ο Καλογερόπουλος. Αντιμετωπίζοντας με επιτυχία έναν από τους καλύτερους σέντερ-φορ του ελληνικού πρωταθλήματος (Μπαράλες), ο μικρός κέρδισε πολλές μάχες και δικαίωσε όσους μιλάνε για τις ικανότητές του με τα καλύτερα λόγια.

Μοιράζει ευκαιρίες ο Μαρτίνς σε αυτά τα ματς. Είναι και το πιο σωστό, που έχει να κάνει από την στιγμή, με το πρωτάθλημα να έχει κριθεί και τους αγώνες να μην παρουσιάζουν βαθμολογικό ενδιαφέρον. Κάποιοι φαίνεται να δυσκολεύονται να τις αξιοποιήσουν. Θυμηθείτε τι έκαναν οι Ντρέγκερ, Τιάγκο Σίλβα και Ραντζέλοβιτς απέναντι στον Άρη.

Μπορεί, λοιπόν, τα ματς να μην έχουν πράγματι βαθμολογική σημασία, να γίνονται γιατί πρέπει να συμπληρωθεί το πρόγραμμα των πλέι οφ, να είναι αγγαρεία, όλα αυτά μαζί, υπάρχει όμως και μια λεπτομέρεια. Δεν θα υπάρξουν άλλα κριτήρια για να 'ζυγιστούν' οι ποδοσφαιριστές εν όψει της νέας σεζόν. Κι οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού, καλά κάνουν και αρπάζουν τις ευκαιρίες με ενθουσιασμό, αφού ξέρουν ότι όσο δουλεύουν θα έχουν μπροστά τους μια πόρτα ανοιχτή.

Αυτή, άλλωστε, δεν άνοιξε και μπήκε από τα μέσα της φετινής χρονιάς, ο Θανάσης Ανδρούτσος και στο ματς της Κυριακής έγραψε 50 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό. Είχε φτάσει μάλιστα κοντά και σε ένα γκολ, που μάλλον θα έπρεπε να το βάλει, αφού αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση, σημαδεύοντας το δοκάρι. Κι ήταν, όπως παραδέχθηκε, 'σκασμένος' μετά το ματς. Σημειώστε και τις δηλώσεις του για το χειροκρότημα όλων όταν ο Μαρτίνς αντικατέστησε τον Καλογερόπουλο με τον Σεμέδο.

Ο Ανδρούτσος είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα υπομονής, θέλησης αλλά και δικαίωσης της δουλειάς του, όταν ο προπονητής είδε στο πρόσωπό του έναν δεξιό μπακ, που θα του έλυνε τα προβλήματα όλης της χρονιάς. Το ότι έχει προσπεράσει τον Λαλά, που θεωρητικά είχε έρθει ως μεταγραφή ολκής, είναι ένα μικρό κατόρθωμα. Προφανώς από τη δική του πορεία, εμπνέονται οι περισσότεροι. Κάπως έτσι, δηλαδή με άνεση, με πειραματισμούς από τον προπονητή του και με επίδοξους Ανδρούτσους στο γήπεδο, ο Ολυμπιακός μπαίνει στο τελείωμα της χρονιάς, έχοντας κατά νου τον σπουδαίο τελικό του Κυπέλλου , αλλά και το πότε θα κάνει διακοπές.

Μια πολύ σημαντική παράμετρος για όλη την επόμενη σεζόν, καθώς οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έρχονται από μια πολύ φορτωμένη διετία και πολύ θα ήθελαν να παίξουν τσάμπιονς λιγκ, από τον δεύτερο προκριματικό γύρο. Να ξεκινήσουν δηλαδή τους αγώνες τους από 20 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι θα ξεκουραστούν κάμποσες μέρες παραπάνω, από τη διαφορετική περίπτωση. Να μπουν δηλαδή στη μάχη του C.L, από τον πρώτο προκριματικό γύρο (6-7/7) κάτι που σημαίνει ότι η προετοιμασία τους πρέπει να ξεκινήσει σχεδόν ένα δεκαήμερο μετά τον τελικό του Κυπέλλου. Η χρονιά φέτος δεν ήταν εύκολη. Ξεκίνησε ουσιαστικά χωρίς προετοιμασία και ο Μαρτίνς αναγκάστηκε να κάνει εκτεταμένο ροτέισον, ώστε να έχει φρέσκους παίκτες και η ομάδα του να τα καταφέρνει είτε εντός, είτε εκτός συνόρων με την ίδια επιτυχία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK