Ο λάθος τρόπος επένδυσης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Μια μέρα μετά τις αιτιάσεις του για το πως η Ευρωλίγκα δεν έχει κεφαλαιοποιήσει το προϊόν του ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Δ.Γιαννακόπουλος 'πλακώνεται' με μερίδα οργανωμένων οπαδών. Έτσι "αναβαθμίζεται" ο Παναθηναϊκός;

Παρουσίαση της πλατφόρμας του PAO Alive από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019
Παρουσίαση της πλατφόρμας του PAO Alive από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019 EUROKINISSI SPORTS/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Στην πρες-κόνφερανς της Τετάρτης, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μιλούσε για τα μειωμένα έσοδα που θα έχει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, λόγω της κρίσης του κορονοϊού και της κακοδιαχείρισης από τον (για όλα φταίει) Τζόρντι Μπερτομέου. Η Ευρωλίγκα η οποία για να δανειστούμε και τα λόγια του "μέσα σε 20 χρόνια έχει αποτύχει παταγωδώς στο να κεφαλαιοποιήσει το προϊόν της" ενώ το BCL είναι έτοιμο να "σβήσει" από το χάρτη τους κακούς Ευρωλιγκαίους.

Προφανώς και ο ιδιοκτήτης του 'πράσινου' μπάσκετ δικαιούται να έχει γνώμη και άποψη για τα τεκταινόμενα στην Ευρωλίγκα. Καθώς ο ίδιος και η οικογένειά του έχουν επενδύσει ένα ποταμό από εκατομμύρια ευρώ (μόνο ο Σιμόν Μισράχι είναι παλαιότερος από την οικογένεια Γιαννακόπουλου στο ευρωπαϊκό μπάσκετ) γνωρίζει πολύ καλά ποιο είναι το συμφέρον της ομάδας του και κυρίως πως η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση πρέπει να αναβαθμίσει το προϊόν της.

Μια μέρα μετά, ο Δ.Γιαννακόπουλος πρωταγωνίστησε σε ένα από τα πιο 'δυναμικά' επεισόδια του πολέμου με μια μερίδα οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού. Το βίντεο με το ντου σε σουβλατζίδικο στη Πανόρμου, όπου σύμφωνα με την καταγγελία του ιδιοκτήτη-οπαδού, εικονίζεται ο ίδιος ο Δ.Γ και η επίθεση των 100 οπαδών του Παναθηναϊκού στην οικία Γιαννακόπουλου από την οποία επίσης είχαμε εικόνα από llive video στο ινσταγκραμ, σημάδεψαν μια εφιαλτική μέρα για τους "πράσινους".

Οι σκηνές δεν είναι συνηθισμένες, οι διάλογοι επίσης. Ο Παναθηναϊκός που κανονικά έπρεπε να πενθεί με σεβασμό την επέτειο του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου, έγινε θέατρο αντιπαραθέσεων ανάμεσα στον απερχόμενο (;) ιδιοκτήτη και μια μερίδα των οργανωμένων οπαδών της ομάδας. Ένας από τους πιο ιστορικούς συλλόγους της χώρας, μια υπερδύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ, γίνεται αίφνης πεδίο μιας ακατανόητης διαμάχης.

Είναι δύσκολο να βρει κανείς την άκρη του νήματος σε όλη αυτή την ιστορία. Ίσως, μάλιστα, να μην είναι και το πρωτεύον. Το να υπάρχει κόντρα μιας διοίκησης με οργανωμένους οπαδούς είναι αρκετά συνηθισμένο. Το να πρωταγωνιστεί ο ιδιοκτήτης στις προσωπικές αντιπαραθέσεις και στα επεισόδια, όχι! Ακόμη κι αν δεχθεί κανείς ότι όλο αυτό συμβαίνει επειδή οι συγεκριμένοι οπαδοί δημιουργούν πρόβλημα στο ΟΑΚΑ (όπως είχε καταγγείλει σε προηγούμενη συνέντευξη του, ο Δ.Γ), τρόπος που έχει επιλεγεί για να επιλυθεί η κατάσταση είναι ο χειρότερος δυνατός.

Το ερώτημα που μπορεί κανείς να βάλει είναι αν πράγματι όλα αυτά οδηγούν σε... αναβάθμιση του προϊόντος, για το οποίο μίλαγε με τόσο πάθος 24 ώρες πριν ο κ. Γιαννακόπουλος; Κι είναι ένα θέμα προς διερεύνηση, πως ακριβώς εννοούν τη λέξη προϊόν (και τον όρο αναβάθμιση), γενικώς οι άνθρωποι που επενδύουν στον ελληνικό επαγγελματικό αθλητισμό.

Πιστεύει ο κ. Γιαννακόπουλος ότι το να πλακώνεται, είτε με τα λόγια, είτε με τα χέρια, με τριάντα, σαράντα, πενήντα, διακόσιους, οργανωμένους οπαδούς της ομάδας του είναι πράγματι μια επιχειρηματική κίνηση, που θα προσελκύσει χορηγούς, θα γεμίσει το γήπεδο από κόσμο, άρα θα αποφέρει και έσοδα στα ταμεία της ΚΑΕ, ώστε να μη χρειάζεται κάθε χρόνο να βάζει ένα σκασμό λεφτά;

Είναι επενδυτική πολιτική αυτό που κάνει ο ιδιοκτήτης του μπασκετικού Παναθηναϊκού, που μονίμως βρίσκεται σε αντιπαράθεση με κάποιον; Αν δεν είναι ο Ολυμπιακός, είναι ο Μπερτομέου, αν δεν είναι ο Μπερτομέου, είναι οι οργανωμένοι οπαδοί, αν δεν είναι οι οπαδοί είναι κάποιοι από τους πολιτειακούς παράγοντες, τελευταίο παράδειγμα ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Το γιατί ο επαγγελματικός αθλητισμός στην Ελλάδας είναι εδώ και χρόνια βαριά άρρωστος και όσο περνάνε τα χρόνια η κατάσταση γίνεται ανίατη, το ότι κάθε χρόνο γίνονται αγώνες κεκλεισμένων των θυρών όχι γιατί ... προέκυψε ο κορονοϊός, το ότι υπάρχει μια γενικότερη απαξίωση και ο κόσμος απλά γυρνάει την πλάτη του, οι παράγοντες που λένε ότι επενδύουν, ας αναρωτηθούν κι ας κοιτάξουν στον καθρέφτη.

Θα βρουν και τις λύσεις. Και τις απαντήσεις...

News 24/7

24MEDIA NETWORK