Ολυμπιακός: Στη Λεωφόρο έπαιξε και ο... Τικίνιο

Το δίδυμο Ελ Αραμπί-Μασούρα δεν παίζεται στα πλέι-οφ, όμως ο Πέδρο Μαρτίνς εκτός των άλλων είδε στη Λεωφόρο τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν. Με σέντερ-φορ (όπως ο Τικίνιο) μπροστά από τον εκπληκτικό Μαροκινό!

Η τριάδα Ελ Αραμπί, Χασάν και Μασούρα. Έβαλε πέντε γκολ, αλλά το ένα (του Χασάν) δεν μέτρησε
Η τριάδα Ελ Αραμπί, Χασάν και Μασούρα. Έβαλε πέντε γκολ, αλλά το ένα (του Χασάν) δεν μέτρησε EUROKINISSI SPORTS

Δε νομίζω ότι χρειάζεται να επαναλαμβανόμαστε. Η διαφορά του Ολυμπιακού με τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος είναι τεράστια, αποδεικνύεται και από τη βαθμολογία της Super League Interwetten, άρα ούτε το 1-4 της Λεωφόρου, εναντίον του Παναθηναϊκού, ακόμη κι αν αποτελεί τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη των "ερυθρολεύκων" σε αιώνιο ντέρμπι, δεν προκαλεί έκπληξη.

Ούτε, βέβαια, ανακαλύπτει κανείς την Αμερική αν (ξανα)γράψει πόσο καλά βρίσκονται τον τελευταίο καιρό, Γιώργος Μασούρας και Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Είναι ένα δίδυμο σε δαιμονισμένη φόρμα, που μέσα από το 3-4-3 το οποίο δοκιμάζει στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν ο Πέδρο Μαρτίνς, αναδείχθηκε με ιδανικό τρόπο. Το πάρε-βάλε του ενός στον άλλον (κυρίως του Μαροκινού στον Έλληνα άσο) συνεχίζεται και στη Λεωφόρο το είδαμε για μια ακόμη φορά.

Αν υπάρχει μια έκπληξη είναι η θέση στην οποία έπαιξε ο Ελ Αραμπί. Ο Μαρτίνς έβαλε προωθημένο σέντερ-φορ τον Αχμέτ Χασάν, έχοντας αριστερά τον Ελ Αραμπί και δεξιά τον Μασούρα. Με το σκορ να είναι 0-2 πριν συμπληρωθεί ένα τέταρτο κι αν δεν είχε προηγηθεί το πέναλτι του Σα, 0-3 πριν το χρονόμετρο πάει στο 20’, ο Πορτογάλος είχε δικαιωθεί εκ του αποτελέσματος. Την ασίστ για το δεύτερο γκολ είχε δώσει ο Αιγύπτιος, ενώ ο Χασάν είχε βάλει το τρίτο γκολ, που εν τέλει δεν μέτρησε.

Ο Ολυμπιακός "τελείωσε" το ματς πριν καν αρχίσει, παραδίδοντας μαθήματα στο τρανζίσιον, κλέβοντας μπάλες και ολοκληρώνοντας τις φάσεις εξαιρετικά, αποδιοργανώνοντας από νωρίς τον Παναθηναϊκό. Η ταχύτητα των επιθετικών των "ερυθρολεύκων", αλλά και ο τρόπος που συντονίζονται στην επίθεση, δείχνει και την σπουδαία δουλειά που κάνουν και στην προπόνηση.

Δείτε τα γκολ που δείχνουν ανάγλυφα τον τρόπο με τον οποίο κυριάρχησε στη Λεωφόρο η ομάδα του Μαρτίνς

Στο πρώτο, μετά το κλέψιμο του Καμαρά, ο Μασούρας δίνει στον Ελ Αραμπί, που κρατάει την μπάλα κι ενώ ο Χασάν τραβάει τον παίκτη του με κίνηση προς τα αριστερά ο Μαροκινός πασάρει ξανά στον Μασούρα, που οποίος ήδη έχει κινηθεί σαν σέντερ-φορ. Άψογο:

Από κλέψιμο του Μπουχαλάκη και πάσα του Ρέαμπτσουκ στον Χασάν, έρχεται το δεύτερο γκολ. Ο Ολυμπιακός έχει ανέβει ψηλά για να πιέσει, παίρνει την μπάλα κι ο Χασάν, βλέποντας ξανά την κίνηση του Μασούρα, που πατάει διαρκώς περιοχή, πλασάρει ιδανικά για το 2-0. Εξαιρετικό...

Και το 3-0, σχεδόν με τον ίδιο τρόπο μπαίνει. Αυτή τη φορά την μπάλα κλέβει ο Μασούρας, που βγαίνει μπροστά σε επίθεση τριών εναντίον τριών. Πάλι κάνει κίνηση ο Χασάν, ο Μασούρας κρατάει την μπάλα και στην κατάλληλη στιγμή, πασάρει στον Ελ Αραμπί, που έρχεται σαν τρέιλερ, για να πλασάρει ιδανικά.

Η ιδέα του Μαρτίνς, λοιπόν, λειτούργησε επιδραστικά στην εξέλιξη του ματς, που από κάποιο σημείο και μετά άνοιξε πολύ, σε πρωτόγνωρα επίπεδα για ντέρμπι ελληνικού πρωταθλήματος. Ήταν, όμως, μια ιδέα για το ματς με τον Παναθηναϊκό; Αν διαβάσει κανείς το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών στον Ολυμπιακό υπάρχει ένα όνομα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Είναι του Τικίνιο, ενός σέντερ-φορ, πολύ μεγάλου βεληνεκούς, που αν αποκτηθεί δεν θα πάει στον Πειραιά για να κάθεται στον πάγκο.

Στο ερώτημα ίσως πώς θα χωρέσει ο νέος φορ με τον Ελ Αραμπί των 55 γκολ σε δυο σεζόν, να απαντήθηκε ήδη από την κίνηση του Μαρτίνς στη Λεωφόρο. Ήδη, άλλωστε, σε αυτό το 3-4-3 ο χαρισματικός Μαροκινός, είναι η κολώνα της ομάδας, δείχνοντας ότι μπορεί να είναι το ίδιο παραγωγικός και χρήσιμος παίζοντας και έξω από την περιοχή. Προφανώς έχει και το χάρισμα του γκολ, ο τρόπος πάντως που βρίσκει τον Μασούρα (ή τον Μπρούμα) στα τελευταία ματς δείχνουν πόσο ικανός είναι και με την μπάλα στα πόδια. Όταν ξεκινούσε την καριέρα του στην Καέν αριστερός winger ήταν!

Όταν χρειάστηκε, βέβαια, έδειξε την κλάση του και σαν φορ περιοχής. Η κεφαλιά που κάνει για το 1-4, σβήνοντας και κάθε ελπίδα του Παναθηναϊκού για αντίδραση, είναι εκπληκτική. Βάζει τόσο φάλτσο, όσο χρειάζεται για να μην μπορεί να φτάσει την μπάλα ο αντίπαλος τερματοφύλακας

Με τη χρονιά να μην έχει ολοκληρωθεί, καθώς απομένει ο τελικός του Κυπέλλου, ο Ελ Αραμπί είναι και φέτος ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της σεζόν. Βγήκε δυο σεζόν πρώτος σκόρερ, με κλειστά μάτια, κάτι που παίκτης του Ολυμπιακού έχει να πετύχει από την εποχή μεγάλων σέντερ-φορ όπως ο Νίκος Αναστόπουλος και ο Αλέξης Αλεξανδρής. Αν βγει και του χρόνου, πιάνει τις επιδόσεις του Κριστόφ Βαζέχα, που με τη φανέλα του Παναθηναϊκού έχει αναδειχθεί πρώτος σκόρερ τρεις σερί σεζόν. Από δυο σερί χρονιές, εκτός του Ελ Αραμπί, έχουν ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Ισμαέλ Μπλάνκο.

Ο Μαρτίνς, πάντως, ίσως να μας έδειξε και τον τρόπο με τον οποίο θέλει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον Ολυμπιακό, βάζοντας μπροστά από τον Ελ Αραμπί, έναν εξ ίσου ικανό σέντερ-φορ. Για την άλλη θέση στην επίθεση, οι "ερυθρόλευκοι" δεν χρειάζεται να ψάξουν, διότι έχουν στο ρόστερ τους τον πιο φορμαρισμένο αριστερό εξτρέμ του πρωταθλήματος. Ο Γιώργος Μασούρας κάνει ένα τρομερό τελείωμα στη χρονιά, έβαλε 8 γκολ στα πλέι-οφ, ένα περισσότερο από την κανονική περίοδο και βρίσκεται στα καλύτερά του.

Δεν ξέρουμε αν υπερβάλλουμε, όπως παίζει ο Μασούρας το τελευταίο δίμηνο, θυμίζει πολύ τον Κέβιν Μιραλάς. Η ταχύτητά του, η κίνηση χωρίς την μπάλα, αξιοποιούνται στο έπακρο από τον Ολυμπιακό, με τον 27χρονο διεθνή να ανταποκρίνεται στο έπακρο, ειδικά μετά τις άψογες συνεργασίες του, με τον Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έφτασε τις 28 νίκες όσες έκανε με προπονητή τον Μάρκο Σίλβα τη σεζόν 2015-16, συγκεντρώνοντας 92 βαθμούς, και έχοντας ένα εντυπωσιακό απολογισμό και στα γκολ: 82 υπέρ και 19 κατά. Οι 92 βαθμοί είναι η ισοφάριση της δεύτερης καλύτερης επίδοσης που έχει διαχρονικά η "ερυθρόλευκη" ομάδα στην Α’ Εθνική. Την είχε πετύχει τη σεζόν 1999-2000, ενώ κορυφαία παραμένει αυτή του 1974 (94β, αλλά με διαφορετικό σύστημα βαθμολόγησης). Για την ανωτερότητά του, ούτε λόγος...

Αλλά ο τελικός του Κυπέλλου είναι ένα ματς, ο ΠΑΟΚ τον έχει οριοθετήσει ως μοναδικό στόχο να κερδίσει κάτι από τη σεζόν, θα προσπαθήσει όσο μπορεί περισσότερο να απειλήσει τους πρωταθλητές, που έχουν μια εβδομάδα προετοιμασίας. Θα ξέρουν αν έχουν τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο στη διάθεση τους. Σίγουρα, πάντως, δεν τους λείπει το κίνητρο (για το νταμπλ) και όπως είδαμε οι αστείρευτες δυνάμεις να τρέχουν και να παίζουν ωραία μπάλα πάνω στο χορτάρι...

News 24/7

24MEDIA NETWORK