Η ΑΕΚ θα είναι καλύτερη, πιο γρήγορη και ουσιαστική

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου φιλοξενείται στο Contra.gr και καταγράφει τις σκέψεις του για την ΑΕΚ της σεζόν 2020-2021, αυτής δηλαδή πριν από την είσοδό της στο νέο γήπεδο, χτίζοντας τις βάσεις για την εκεί ομάδα.

Ο Εμανουέλ Ινσούα της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο της φιλικής αναμέτρησης με τον Ατρόμητο στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 23 Αυγούστου 2020
Ο Εμανουέλ Ινσούα της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο της φιλικής αναμέτρησης με τον Ατρόμητο στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 23 Αυγούστου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΚΛΟΝΤΙΑΝ ΛΑΤΟ

Η περυσινή σεζόν αποτέλεσε για την ΑΕΚ μια απόλυτη απογοήτευση. Τα λάθη που ξεκίνησαν μετά την κατάκτηση της Super League το 2018 κορυφώθηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Η ΑΕΚ επιχείρησε να αυξήσει το μπάτζετ σε επίπεδα που δεν είχε φτάσει ποτέ ξανά στη σύγχρονη ιστορία της, αλλά η τραγική επιλογή προπονητή κι οι καταστροφικές μεταγραφικές αποφάσεις την οδήγησαν σε ναυάγιο.

Σε μια ομάδα με τις απαιτήσεις της ΑΕΚ, ήταν επιτακτική η ανάγκη να υπάρξουν μεγάλες και δραστικές αλλαγές. Αυτό επιχειρείται φέτος. Να αλλάξει η ΑΕΚ σε σημαντικό βαθμό και να μπορέσει να ξαναγίνει ένα σύνολο που θα είναι ανταγωνιστικό και που θα μπορεί να διεκδικεί πρωτάθλημα, κύπελλο και ευρωπαϊκή πορεία. Με όσα έχουν συμβεί στις μεταγραφές της ΑΕΚ μέχρι τώρα, είναι εμφανής η πρόθεση να υπάρξει ποιοτική αναβάθμιση του υλικού.

Σε πρώτη φάση αυτό συμβαίνει με κάλυψη κενών που είχαν εντοπιστεί από την περσινή σεζόν. Εκτιμώ, ότι όσο βαίνουμε προς το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, θα υπάρξουν περισσότερες κινήσεις. Βέβαια, πολλά εξαρτώνται από τη συμμετοχή στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αγωνιστικά, για την επόμενη περίοδο, αυτό που περιμένω είναι μία ΑΕΚ που θα έχει ποδοσφαιρικό σχέδιο και συγκεκριμένη στρατηγική που θα την οδηγήσει στην επιτυχία, όπως συνέβη με σταθερά Βήματα από το 2013 ως το 2018.

Η ΑΕΚ τότε έθεσε στόχους, τους ακολούθησε και δικαιώθηκε γι' αυτό. Εκτιμώ ότι ο Μάσιμο Καρέρα, έχοντας πλέον πολύ καλύτερη γνώση του υλικού, θα μπορέσει να μας δείξει πολύ περισσότερα πράγματα. Περιμένω μία ομάδα, στην οποία θα υποφέρει ο αντίπαλος για να καταφέρει να τη νικήσει και να της βάλει γκολ.

Σίγουρα αναμένω ένα σύνολο που θα μπορεί να παίξει πολύ πιο γρήγορο, σύγχρονο ποδόσφαιρο και μέσα από αυτό να βρίσκει λύσεις. Βέβαια, η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που δεν ικανοποιείται μόνο με το καλό ποδόσφαιρο. Ζητούμενο είναι μία ομάδα ουσιαστική, που θα ξέρει πώς να παίρνει αποτελέσματα απέναντι σε μεγάλους και μικρούς και που θα μπορεί να προσφέρει και θέαμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK