Η απορία είναι ποιος Αλαφούζος γύρισε στο γήπεδο

Ο Γιάννης Αλαφούζος επιστρέφει για τα καλά στην επικαιρότητα του Παναθηναϊκού, αλλά το ερώτημα που γεννάται είναι αν έχει σχέση με τον άνθρωπο του παρελθόντος ή αν όντως διδάχθηκε από τα λάθη του και τα διαδοχικά 'πίσω-μπρος'.

Ο Γιάννης Αλαφούζος στα επίσημα του ΟΑΚΑ για τον αγώνα με την ΑΕΚ
Ο Γιάννης Αλαφούζος στα επίσημα του ΟΑΚΑ για τον αγώνα με την ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει στόχο στα πλέι οφ και το μοναδικό του κίνητρό του είναι να τα ολοκληρώσει με αξιοπρέπεια ώστε να περάσει στην επόμενη πίστα, στο επόμενο στάδιο αναδημιουργίας, η παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου στο ΟΑΚΑ, για το παιχνίδι με την ΑΕΚ συνιστά είδηση.

Για όσους έχουν μπερδευτεί, ο Γιάννης Αλαφούζος εξακολουθεί να είναι το αφεντικό της 'πράσινης' ΠΑΕ και αυτός που έδωσε το έναυσμα για να γίνει ακόμα μία φορά restart στο σύλλογο. Αυτός είναι που πήρε την απόφαση να προσλάβει τον Ρόκα, αυτός είναι που πήρε την απόφαση να απομακρυνθεί ο Δώνης, αυτός είναι που λαμβάνει όλες τις καίριες αποφάσεις για την επόμενη χρονιά, αποφασίζοντας μάλιστα αύξηση του μπάτζετ.

Ταυτόχρονα είναι ο ίδιος που έχει κάνει μία σειρά λαθών που έφεραν τον Παναθηναϊκό στο χείλος της καταστροφής. Αυτός είναι που το 2017 'κήρυξε' ελεγχόμενη χρεοκοπία ρίχνοντας μία, σαν σε τραπουλόχαρτο, για να γκρεμίσει ό,τι είχε χτιστεί έως τώρα. Και μιλάμε για μία περίοδο που με τον Μαρίνο Ουζουνίδη ο Παναθηναϊκός έδειχνε ανταγωνιστικός και τουλάχιστον είχε δημιουργήσει κάποιες προϋποθέσεις για να χτίσει πάνω σε αυτό ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες. Δεν λέμε πρωταθληματικός, γιατί τέτοιος έχει πολλά χρόνια να υπάρξει και επειδή η λέξη είναι 'βαριά,' η τελευταία χρονιά που είχε κάθε λόγο να λέει ότι πάλεψε για το πρωτάθλημα ήταν αυτή του 2015, μία σεζόν μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Από τότε έως σήμερα ο Παναθηναϊκός ταλαιπωρείται με τα πάνω του και τα κάτω του. Και για όλα αυτά, την ευθύνη την έχει ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος παρά το γεγονός ότι έχει βάλει ένα πακτωλό χρημάτων στην ΠΑΕ -πληρώνοντας κατά κύριο λόγο τα δικά του λάθη- το μόνο που έχει αφήσει πίσω του έως τώρα είναι ένα Κύπελλο και ευρωπαϊκές τιμωρίες. Άρα το πρόσημο είναι γενικώς αρνητικό.

Η επιστροφή στο γήπεδο και νέο restart

Τους τελευταίους μήνες, ο Γιάννης Αλαφούζος έχει εμφανιστεί ξανά στην επικαιρότητα του Παναθηναϊκού και δείχνει να το παίρνει πάνω του. Ξανά μανά restart, αυτή τη φορά με -φαινομενικά- καλύτερες συνθήκες. Άρα το θέμα δεν είναι αν ο Γιάννης Αλαφούζος επέστρεψε ούτε αν την Κυριακή βρέθηκε στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Το θέμα είναι αν επέστρεψε ο 'παλιός' Αλαφούζος ή αν αποφάσισε να αφήσει πίσω του τα λάθη και να κοιτάξει μπροστά για ένα καλύτερο αύριο.

Ο Αλαφούζος πρέπει πρωτίστως να καταλάβει ότι αδικεί τον εαυτό του. Δεν πρέπει να έχει συμβεί πουθενά αλλού αυτό που συμβαίνει με τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού. Να έχει βάλει, δηλαδή, πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ σε 8 χρόνια και να μην έχει καταφέρει απολύτως τίποτα. Εκτός αν θεωρείται επιτυχία η είσοδος στα πλέι οφ και η ανταγωνιστική εικόνα σε αυτά (για να μιλήσουμε για τα πιο πρόσφατα).

Λεφτά στον Παναθηναϊκό υπάρχουν, για να παραφράσουμε μία γνωστή ρήση, αλλά το θέμα είναι το πως αυτά χρησιμοποιούνται. Επί της ουσίας, μεγάλο μέρος αυτών ξοδεύονται για να καλύψουν 'τρύπες'. Και αυτές οι 'τρύπες' δημιουργούνται από το ίδιο πρόσωπο που βάζει τα λεφτά του.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, δεν έχει ανάγκη από την παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου στις εξέδρες ούτε για τα 'θεαθήναι'. Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από ουσία και η ουσία είναι να έχει μάθει από τα λάθη του ο ιδιοκτήτης του. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη νίκη για την επόμενη μέρα, το αύριο, την αλλαγή σελίδας.

Ουσιαστικά ως τέτοια χαρακτηρίζεται: 'αλλαγή σελίδας'. Ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου και του Ρόκα επιχειρεί νέο ξεκίνημα, με καλύτερες συνθήκες από αυτές που συνάντησε ο Γιώργος Δώνης. Και αυτές οι συνθήκες ίσως δημιουργήσουν υψηλότερες απαιτήσεις. Εκεί ακριβώς καλείται ο Αλαφούζος να δείξει αν άλλαξε ή αν με την πρώτη στραβή, την πρώτη δυσκολία, αποχωρήσει και πάλι, κάνει πίσω και κρυφτεί στη σκιά του. Και αυτό ο σύλλογος δεν θα το αντέξει (ξανά).


News 24/7

24MEDIA NETWORK