Η προσέγγιση του Καρέρα δυσκολεύει την παραμονή του Αραούχο

Ο Ιταλός τεχνικός πιστεύει πολύ στον Μπράιτ Ενομπακάρε και αντιμετωπίζει ως πρώτη επιλογή τον Νέλσον Ολιβέιρα. Μοιραία, ο χώρος δράσης του Σέρχιο Αραούχο, μειώνεται σημαντικά, για έναν παίκτη που θα κοστίζει ακριβά.

Ο Σέρχιο Αραούχο της ΑΕΚ πανηγυρίζει γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020
Ο Σέρχιο Αραούχο της ΑΕΚ πανηγυρίζει γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό για τη Super League 1 2019-2020 στο Ολυμπιακό Στάδιο, Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Οι καιροί αλλάζουν γρήγορα, έως και απότομα, ακόμα και για εκείνους που δεν πιστεύεις ότι θα υπάρξει ποτέ λόγος αιφνίδιας ανατροπής σε κλίμα αμφισβήτησης. Για τον Σέρχιο Αραούχο, αυτή η περίοδος της ζωής και καριέρας του στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ αντιστοίχως, είναι η πιο περίεργη που έχει βιώσει ποτέ στα μέρη μας. Κατά τις προηγούμενες δύο θητείες του στην ομάδα, ένιωθε σαν βασιλιάς και κατ' επέκταση, έπαιζε και ως τέτοιος.

Ήταν πάντοτε βασικός όταν δεν είχε προβλήματα τραυματισμών και καθοριστικός για πολύ σημαντικά κεκτημένα της ομάδα, όπως για παράδειγμα η κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2018. Φέτος ωστόσο, ο Αραούχο δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος με όσα ισχύουν για εκείνον, στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι. Είναι ξεκάθαρο προς τον ίδιο αλλά και σε όλη την ομάδα, ότι ο Μάσιμο Καρέρα δίνει προτεραιότητα στον Νέλσον Ολιβέιρα, όπως επίσης και το ότι δεν του αρέσει να παίζει με δύο επιθετικούς ώστε οι δυο τους να συμβιώνουν στο αρχικό σχήμα, από τη στιγμή που θέλει να έχει σε αυτό τους Πέτρο Μάνταλο και Μάρκο Λιβάγια.

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και το γεγονός ότι υπολογιζόταν για το αρχικό σχήμα, μόνον όταν ο προπονητής ήθελε να προστατέψει ή να ξεκουράσει τον Ολιβέιρα, δεν λειτούργησε καλά στον ψυχισμό του. Ο Αραούχο είχε μάθει να είναι πρωταγωνιστής και πρώτο βιολί στην ΑΕΚ, ωστόσο σπανίως έπαιζε ολόκληρο 90λεπτο, κάτι που εν προκειμένω δεν συνέβη στα τελευταία έξι ματς της ομάδας. Επίσης, πλέον, τίθεται ξεκάθαρα θέμα μη παραμονής του την επόμενη σεζόν, παρόλο που φαίνεται ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για τον εκ νέου δανεισμό του από τη Λας Πάλμας. '

Με προπονητή τον Καρέρα και εφόσον ο Ολιβέιρα συνεχίσει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν, όπως άλλωστε προβλέπεται από το συμβόλαιό του, θα είναι πολυτέλεια για την ΑΕΚ να πληρώνει ένα μεγάλο συμβόλαιο στον Αραούχο, για έναν ποδοσφαιριστή που κυρίως θα έρχεται από τον πάγκο. Να μην ξεχνάμε δε ότι με υπόδειξη του Ιταλού κόουτς, η 'Ένωση' έχει προσθέσει στο ρόστερ της τον Μπράιτ Ενομπακάρε, ο οποίος υπολογίζεται από τον Καρέρα κυρίως ως δεύτερος επιθετικός ή και φορ και δευτερευόντως για τα άκρα της επίθεσης.

Συνιστά λοιπόν ένα μεγάλο δίλημμα για την ΑΕΚ το τι θα πράξει με τον Αραούχο. Πρόσφορο έδαφος για τον εκ νέου δανεισμό του υπάρχει, όμως δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και για την εκ νέου μονιμοποίησή του στο αρχικό σχήμα της ομάδας, εφόσον δεν προκύψει πώληση του Ολιβέιρα ή ενδεχομένως του Λιβάγια. Ο Αργεντινός θέλει να παραμείνει, πιστεύει ότι στην 'Ένωση', ακολουθώντας προετοιμασία, θα γίνει ξανά εκείνος που ήταν το 2018. Το θέμα όμως είναι τι λέει γι αυτό ο Καρέρα, η σημερινή αντιμετώπιση του οποίου απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα, κάθε άλλο παρά πείθει ότι ο Αραούχο αποτελεί για εκείνον προτεραιότητα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK