Ο ΠΑΟΚ θα ζήσει και κυρίως θα πεθάνει με τον Γκαρσία

Ο Πάμπλο Γκαρσία θα είναι ακλόνητος στον πάγκο του ΠΑΟΚ μέσα στο 2021. Ο 'δικέφαλος' δεσμεύτηκε να υιοθετήσει την ιδιοσυγκρασία του στα καλά και στα άσχημα. Δικαίως.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Γεώργιος Καμάρας' | Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Γεώργιος Καμάρας' | Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έκανε ο Αμρ Ουάρντα όταν σκόραρε; Έτρεξε να αγκαλιάσει τον Πάμπλο Γκαρσία. Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έκανε ο Δημήτρης Γιαννούλης, όταν συγκρούστηκε με συμπαίκτη του, με συνέπεια να φύγει μόνος του ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στη φάση του 2-2; Διαμαρτυρήθηκε στον βοηθό διαιτητή. Ο ΠΑΟΚ του Ουρουγουανού προπονητή είναι ακριβώς αυτό.

Η ήττα 2-3 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι ήρθε με ανατροπή, όταν το γκολ του Ουάρντα έμοιαζε να... καθησυχάζει τον 'δικέφαλο του βορρά'. Πολλές φορές ήταν εκείνος που πανηγύρισε γκολ στις καθυστερήσεις, τώρα ήταν εκείνος που απογοητεύτηκε. Βέβαια, μια τέτοια απογοήτευση πριν από σχεδόν 3 χρόνια ήταν η απαρχή για το τρομερό αήττητο σερί (στους αγωνιστικούς χώρους), που οδήγησε και στο πρωτάθλημα του 2018-2019. Το σκορ ήταν ίδιο, απλά το γκολ του Ματίας Ιγκλέσιας για τον Αστέρα στην Τρίπολη επετεύχθη πιο αργά, στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Από εκείνον τον Μάρτιο του 2018 μέχρι τώρα, ο ΠΑΟΚ δεν είχε ηττηθεί ξανά στη Super League Interwetten από ομάδα εκτός Big-5. Καλά καλά δεν έφερνε ισοπαλία με αυτές τις ομάδες. Οι αποτυχίες του έρχονταν σε ντέρμπι και αυτές κόστιζαν. Τούτη τη στιγμή, γίνεται το αντίθετο. Στα τελευταία 2 παιχνίδια έχει απώλειες με ομάδες εκτός Big-5. Νωρίτερα, νίκησε τον Παναθηναϊκό. Πολλά... ασυνήθιστα πράγματα για τον σύλλογο, όμως υπάρχουν και κάποιες σταθερές.

Παρότι μετράει μόλις 4 βαθμούς από τους τελευταίους 12 διαθέσιμους (πριν από τον Παναθηναϊκό, ηττήθηκε από τον Άρη στο 'Κλεάνθης Βικελίδης'), ο Γκαρσία είναι μια σταθερά. Ορισμένοι φίλοι του ΠΑΟΚ διαφωνούν, όπως έγραψε προ ημερών ο Σταύρος Καραΐνδρος, όμως αυτοί είναι μειονότητα. Ίσως και συντριπτική. Η πλειονότητα στηρίζει τον Ουρουγουανό τεχνικό για πολλούς λόγους, ένας εξ αυτών, σίγουρα ο πιο λογικός για τον εξωτερικό παρατηρητή, είναι το πότε ανέλαβε ο Γκαρσία και υπό ποιες συνθήκες.

Ο Κάρολ Σβιντέρσκι συγχαίρει τον Τζόλη για την εκπληκτική πάσα του προτού ο ίδιος ανοίξει το σκορ για το 1-0 του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Ατρόμητο
Ο Κάρολ Σβιντέρσκι συγχαίρει τον Τζόλη για την εκπληκτική πάσα του προτού ο ίδιος ανοίξει το σκορ για το 1-0 του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Ατρόμητο EUROKINISSI

Τον χρόνο και τη στήριξη δεν την προσφέρουν ούτε οι φίλαθλοι ούτε οι εξωτερικοί παρατηρητές, αλλά η διοίκηση. Μπορεί να πιεστεί από τους δύο πρώτους, αλλά η τελική απόφαση είναι δική της. Όταν ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Σαββίδης, κάνει ποστ στο instagram όπου γράφει "αν κάποιος δεν κατάλαβε κάτι, μαζί σου" και κάνει mention τον Γκαρσία, τότε δεν υπάρχει πιο πρόδηλη απάντηση για το αν υπάρχει στήριξη στο πρόσωπο του προπονητή.

Μία στήριξη που δεν αφορά τον Ιανουάριο ή τον Μάρτιο, μια στήριξη που ισχύει σίγουρα μέχρι το τέλος της σεζόν, εκτός αν συμβεί κάτι συγκλονιστικό. Ή, αν το επεκτείνουμε λίγο, σίγουρα καλύπτει και την εκκίνηση της νέας, αφού με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στα προκριματικά του Conference League, μοιάζει πολύ δύσκολο να αποτύχει να μπει στους ομίλους της νεοσύστατης διοργάνωσης, οπότε -σε αγωνιστικό επίπεδο- δεν θα υπάρχει λόγος λύσης της συνεργασίας το καλοκαίρι. Αν, δε, το καλοκαίρι μιλάμε για παρουσία στα προκριματικά του Champions League, σημαίνει ότι ο Γκαρσία έχει κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα, όπερ μεθερμηνευόμενον θα είναι προπονητής του ΠΑΟΚ... αιώνια!

Οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου πανηγυρίζουν το 3-2 επί του αυτόχειρα ΠΑΟΚ στο Περιστέρι
Οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου πανηγυρίζουν το 3-2 επί του αυτόχειρα ΠΑΟΚ στο Περιστέρι EUROKINISSI


Πρακτικά τι σημαίνει αυτό; Μεταξύ άλλων, επιλογές βασισμένες και σε εξωαγωνιστικά κριτήρια, όπως επαναλήφθηκε στο Περιστέρι. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει αγωνιστικό κριτήριο για να προτιμάται στην εστία ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης αντί του Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Το δείχνουν και οι αριθμοί της Opta, το δείχνει και κάθε παιχνίδι του Έλληνα διεθνή. Ο Πασχαλάκης της πρωταθληματικής σεζόν σαφώς και ήταν καλύτερος, αλλά εκείνος των τελευταίων δύο σεζόν σαφώς και δεν υπερτερεί. Η προτίμηση πιθανότατα να οφείλεται στην ιδιοσυγκρασία που θέλει να περάσει ο Γκαρσία. Ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία σημαίνει οικογένεια και ο Πασχαλάκης σημαίνει περισσότερο οικογένεια για το ρόστερ του συλλόγου και τον οργανισμό γενικότερα, σε σχέση με τον Ζίβκοβιτς.

Από την άλλη, ο Αντόνιο Τσόλακ σίγουρα δεν αποπνέει αίσθημα... οικογένειας. Η μεταγραφή των 3.000.000 ευρώ κατάφερε σχεδόν από τον 1ο μήνα να πέσει στην ιεραρχία κάτω από τον επιθετικό που κλήθηκε να του πάρει τη θέση στην ενδεκάδα, τον Κάρολ Σβιντέρσκι. Ο Πολωνός συνεχίζει να σκοράρει, έστω κι αν ο οργανισμός ΠΑΟΚ συνεχίζει να μην τον πιστεύει για βασικό και αυτήν τη φορά έφερε έναν επιθετικό που... δεν σκοράρει, για να του πάρει τη θέση στην ενδεκάδα.

Ο Μάικλ Κρμέντσικ είναι ακόμα ένας λόγος που αποδεικνύει τη σιγουριά της παραμονής του Γκαρσία στον πάγκο του ΠΑΟΚ για το 2021. Αν ο Τσέχος επιθετικός δεν 'βγει' στην ομάδα, ακόμα κι αν ο Ουρουγουανός κάνει λάθη με τη χρησιμοποίησή του, το 'μάρμαρο' μοιάζει βέβαιο ότι θα το πληρώσει άλλος. Εν προκειμένω, ο αθλητικός διευθυντής που έκανε το deal, Όλαφ Ρέμπε. Παρότι κι αυτός σχετικά καινούργιος στον σύλλογο, τούτη τη στιγμή δεν διαθέτει την προστασία του Ουρουγουανού.

Όπως είναι τα τρέχοντα δεδομένα (τα οποία δεν αποκλείεται να μεταβληθούν στο μέλλον), ο μόνος τρόπος να μη βγάλει ο Γκαρσία το 2021 στον πάγκο του ΠΑΟΚ είναι να αποχωρήσει μόνος του. "Αν συνεχίζω να προσπαθώ και να προσπαθώ, αλλά τα αποτελέσματα να μην έρχονται, δεν θα χρειαστεί να με διώξει κάποιος, θα φύγω από μόνος μου", δήλωσε ο 43χρονος προπονητής, ύστερα από την ήττα απ' τον Ατρόμητο. Αυτή είναι η μισή αλήθεια, αφού κόντρα στον Άρη το αποτέλεσμα δεν ήρθε, όμως κανείς δεν χρεώνει την ήττα στον Γκαρσία. Ούτε ο ίδιος, φυσικά. Αν υπάρξουν κι άλλες τέτοιες περιπτώσεις, όπου το κακό αποτέλεσμα χρεώνεται στη διαιτησία, ο Γκαρσία θα είναι ο πρώτος που θα ρίξει αποκλειστικά εκεί το βάρος και θα κρύψει κάτω απ' το 'χαλάκι' τα 'στραβά' που υπάρχουν στο αγωνιστικό κομμάτι του ΠΑΟΚ, όπως έχει δείξει σε αυτό το διάστημα που είναι προπονητής της ομάδας.

Κοινώς, ο Γκαρσία είναι ακλόνητος στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Μπορεί να αλλάζουν παίκτες, μπορεί να αλλάζουν αθλητικοί διευθυντές, μπορεί να αλλάζουν βοηθοί προπονητή και γυμναστές γύρω του (όπως συνέβη τις προηγούμενες ημέρες), όμως ο ίδιος δεν θα αλλάξει. Ο οργανισμός ΠΑΟΚ έχει αποφασίσει να ζήσει με τον Γκαρσία. Τον Ιανουάριο του 2021, κάτι τέτοιο είναι ολόσωστο, με βάση τον πόσο μικρό χρόνο είχε στη διάθεσή του ο προπονητής του συλλόγου για να δημιουργήσει αυτό που έχει στο μυαλό του, με στόχο να επανέλθει στις πρόσφατες επιτυχίες. Πολλές φορές, όμως, όταν επικρατούν τέτοιες συνθήκες, το πράγμα τραβάει πιο πολύ από όσο αντέχει το σκοινί. Οι κινήσεις της διοίκησης του ΠΑΟΚ δείχνουν ότι το αντιλαμβάνεται και έχει πάρει την απόφαση και να πεθάνει με τον Γκαρσία, αν χρειαστεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK