Μόνο ο Τσιντώτας μπορεί να διώξει την αμφιβολία του Καρέρα

Χρειάζεται ή όχι η ΑΕΚ μια επιπλέον λύση στα γκολπόστ της; Είναι ο Παναγιώτης Τσιντώτας έτοιμος και μαζί ικανός όσο απαιτείται για να καλύψει επαξίως τη φυγή του Βασίλη Μπάρκα; Τις φωνές από το μυαλό του Μάσιμο Καρέρα μπορεί να διώξει μόνον ο ίδιος με τις εμφανίσεις του.

Ο Παναγιώτης Τσιντώτας είναι πλέον ο βασικός γκολκίπερ της ΑΕΚ
Ο Παναγιώτης Τσιντώτας είναι πλέον ο βασικός γκολκίπερ της ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Το καλοκαίρι του 2016, η ΑΕΚ πραγματοποίησε μια άψογη όπως στην πορεία αποδείχθηκε επένδυση, με την αγορά του Βασίλη Μπάρκα από τον Ατρόμητο. Ήταν μια προσωπική επιλογή του Δημήτρη Μελισσανίδη, η οποία κόστισε στην ΑΕΚ 700.000 ευρώ. Χρήματα τα οποία θα εισπράξει πολλαπλάσια πλέον, καθώς ο διεθνής γκολκίπερ πωλήθηκε στη Σέλτικ, αντί 5+1 εκατομμυρίων ευρώ, μεταγραφή η οποία είναι η πιο ακριβή στην ιστορία της ομάδας, μπροστά από αυτές του Σωκράτη Παπασταθόπουλου (3,8 εκατ. ευρώ στην Τζένοα το 2008) και του Ογκνιεν Βράνιες (3,4 εκατ. ευρώ στην Αντερλεχτ, το 2018).

Πλέον, αυτό που αιωρείται ως ένα σημαντικό ερώτημα, είναι το αν η Ένωση θα έπρεπε να κινηθεί για την απόκτηση αντικαταστάτη του Μπάρκα ή όχι. Σύμφωνα με την άποψη του διοικητικού ηγέτη της ομάδας, Δημήτρη Μελισσανίδη, αυτό δεν πρέπει να γίνει. Έχει ξεκάθαρη θέση ότι ο Παναγιώτης Τσιντώντας πρέπει να είναι ο επόμενος βασικός γκολκίπερ της ομάδας, καθώς επίσης και ότι πρέπει να δοθούν πραγματικές ευκαιρίες στον Γιώργο Αθανασιάδη, ο οποίος αποκτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι, όμως δεν έχει αγωνιστεί ούτε σε ένα επίσημο παιχνίδι της ΑΕΚ. Ούτε σε ένα!

Από την άλλη βέβαια, το σκεπτικό απόκτησης του πρώην γκολκίπερ του Αστέρα, το περασμένο καλοκαίρι, ήταν ακριβώς αυτό: να αποκτηθεί ως δεύτερος, ώστε ο Τσιντώτας να γίνει πρώτος σε περίπτωση πώλησης του Μπάρκα. Η διαφορά είναι ότι η πώληση καθυστέρησε έναν χρόνο, διάστημα στο οποίο ο Αθανασιάδης δεν έπαιξε καθόλου. Και πως αλήθεια μπορεί αυτή τη στιγμή να θεωρείται ως κανονικός ανταγωνιστής του Τσιντώτα για τη θέση του βασικού;

Την κατάσταση θα ξεδιαλύνει (εφόσον ασφαλώς συντρέχει βάσιμος λόγος για να το κάνει) ο Μάσιμο Καρέρα. Αν ο Ιταλός προπονητής καταθέσει στο τραπέζι την άποψη ότι η ομάδα είναι καλυμμένη με τους δύο υπάρχοντες τερματοφύλακες, τότε παίρνει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης και του ρίσκου επάνω του. Θα έχει ομολογουμένως ενδιαφέρον η θέση του Ιταλού στο ζήτημα που σε αυτή τη φάση που διανύουμε είναι κλειστό, όμως δεν αποκλείεται να ανοίξει.

Οι δύο χαμένες σεζόν του Τσιντώτα και ο τελικός

Έχουν μεσολαβήσει δύο ολόκληρες σεζόν από τότε και ατυχώς για τον Παναγιώτη Τσιντώτα η εξέλιξη και η πορεία του στην ΑΕΚ δεν ήταν αυτές που αναμένονταν και ο ίδιος προσδοκούσε. Λίγοι μπορεί να το θυμούνται και ακόμη λιγότεροι να το επικαλούνται, ωστόσο κατά την πρωταθληματική σεζόν 2017-18, ο νυν βασικός τερματοφύλακας της ομάδας ήταν εκείνος που είχε γράψει τις περισσότερες συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα, 15 τον αριθμό.

Έξι περισσότερες από τον Γιάννη Ανέστη ο οποίος ήταν ο βασικός στο πρώτο μισό της σεζόν (πριν τον φάει η μαρμάγκα επειδή αρνήθηκε να υπογράψει με τα χρήματα που η ομάδα του πρότεινε) και εννέα παραπάνω από τον Βασίλη Μπάρκα ο οποίος ολοκλήρωσε τη σεζόν ως βασικός και ήταν εκείνος που αγωνίστηκε στο επίμαχο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Τις επόμενες δύο σεζόν ο Τσιντώτας ήταν ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας πίσω από τον Βασίλη Μπάρκα, ο οποίος δικαιωματικά έγινε ο νούμερο ένα γκολκίπερ της ΑΕΚ και επιβραβεύτηκε με τη μεταγραφή του στη σκοτσέζικη Σέλτικ. Αυτά τα δύο χρόνια, ο Τσιντώτας είχε κάποιες συμμετοχές (13 στο πρωτάθλημα και 10 στο Κύπελλο) όμως, ήταν για σημαντικά χρονικά διαστήματα στη ναφθαλίνη και δύσκολα έβρισκε ευκαιρίες σε συνεχόμενα ματς ώστε να να αποκτήσει ρυθμό και μαζί μία σταθερή απόδοση.

Η εικόνα του στο τελευταίο παιχνίδι των πλέι οφ απέναντι στον Ολυμπιακό, όπως και στο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο ήταν ομολογουμένως προβληματική και σε ένα βαθμό ενίσχυσε το επιχείρημα όσων πιστεύουν ότι η ΑΕΚ θα έπρεπε να κινηθεί για την απόκτηση τερματοφύλακα όταν παραχώρησε τον Μπάρκα στη Σέλτικ. Όχι για να είναι μπροστά από τον Τσιντώντα, αλλά περισσότερο για να του δίνει περισσότερο ανταγωνισμό. Ένα επιχείρημα ωστόσο που ίσως αδικεί τον Αθανασιάδη, ο οποίος επίσης πρέπει να πάρει ευκαιρίες για να δείξει αν μπορεί ή όχι. Αλλιώς πως θα το μάθουμε;

Κάποια στιγμή, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα γίνει. Και αναμφίβολα θα είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τον Τσιντώτα. Αν ανταποκριθεί επαρκώς και έχει μία εμφάνιση είτε σταθερή, είτε καθοριστική, τότε θα διώξει πολλά σύννεφα πάνω από τη σκέψη του Μάσιμο Καρέρα για το αν η ΑΕΚ χρειάζεται έναν επιπλέον γκολκίπερ. Αν ωστόσο η απόδοση του κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και από δικά του λάθη ή έλλειψη δράσης η ομάδα δεχτεί γκολ, τότε αυτή η συζήτηση θα φουντώσει τις φωνές στο μυαλό του Ιταλού προπονητή που του λένε ότι ίσως πρέπει να ακολουθήσει ένα διαφορετικό δρόμο από την τυφλή εμπιστοσύνη σε Τσιντώτα και Αθανασιάδη. Μέχρι τον Ιανουάριο λοιπόν, αυτό το θέμα θα είναι πάντα υπό εξέταση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK