Ο Ρικ Πιτίνο πιστεύει ακόμα ότι θα είναι κόουτς της Ελλάδας στο Eurobasket 2022

H Eθνική βρίσκεται στο Σαράγεβο για να διασφαλίσει την πρόκριση της στο Eurobasket 2022, όπου ο Ρικ Πιτίνο εξακολουθεί να πιστεύει πως θα καθίσει στην πρώτη καρέκλα του πάγκου. Η ΕΟΚ δεν έχει μπει (ακόμα) στη διαδικασία να ενημερώσει πως δύσκολα θα γίνει αυτό.

Γιώργος Βασιλακόπουλος και Ρικ Πιτίνο τον περασμένο Νοέμβριο. Όταν όλα έδειχναν μια κοινή πορεία αλλά έκρυβαν κάμποσα άλλα
Γιώργος Βασιλακόπουλος και Ρικ Πιτίνο τον περασμένο Νοέμβριο. Όταν όλα έδειχναν μια κοινή πορεία αλλά έκρυβαν κάμποσα άλλα EUROKINISSI SPORTS

Τον περασμένο Αύγουστο ο Ρικ Πιτίνο ήλθε στην Ελλάδα για διακοπές. Όπως είχε γράψει ο Γιάννης Φιλέρης “βρήκε την ευκαιρία να υπενθυμίσει ότι παραμένει προπονητής της Εθνικής (χωρίς αρμοδιότητες, ωστόσο). Να σημειώσουμε, πάντως, ότι από όσα είχε ζητήσει μέσα στον χειμώνα για τη συγκρότηση του επιτελείου του, δεν υλοποιήθηκε τίποτε. Ξέσπασε, άλλωστε, ο κορονοϊός, το προολυμπιακό τουρνουά μετατέθηκε για φέτος, οπότε δεν συνέτρεχε κανένας λόγος για την ΕΟΚ να κάνει προσλήψεις ή να προχωρήσει με βάση το σχέδιο Πιτίνο. Όλα πήγαν στην άκρη, όπως συνηθίζεται άλλωστε στην ομοσπονδία, η οποία είχε πάγια πολιτική 'σκέπασε τα, κάτω από το χαλάκι'. Η λογική είναι 'ναι, ο Πιτίνο είναι ακόμη προπονητής της Εθνικής, όμως μέχρι το 2021, ποιος θα το θυμάται;'. Έλα όμως, που συμβαίνουν πράγματα τα οποία μας επιστρέφουν διαρκώς σε αυτό το 'μυστήριο'.

Από τη Δευτέρα 23/11, η Εθνική βρίσκεται στη 'φούσκα' του Σαράγεβο, όπου θα αντιμετωπίσει τη Λετονία (27/11, 19.00) και τη Βουλγαρία (29/11, 19.00), για την προκριματική φάση του Eurobasket 2022. Έχουν προηγηθεί δυο νίκες -σε ισάριθμα παιχνίδια- και άρα χρειάζεται μια νίκη -ακόμα- για να διασφαλίσει την πρόκριση. Ο αντικειμενικός στόχος είναι οι δυο νίκες, καθώς πέραν του εισιτηρίου για το Eurobasket 2022 υπάρχει και το ranking των εθνικών ομάδων. Αυτός είναι ο λόγος που ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν πήρε στην αποστολή νέα παιδιά (όπως τον Μαντζούκα, τον Χουγκάζ, τον Παπαδάκη και τον Μουράτο -παιδιά που 'χουν ξεχωρίσει φέτος), τα ονόματα των οποίων ωστόσο υπάρχουν στην 24αδα που 'χει 'φτιάξει' για όλα τα προκριματικά. Βλέπεις, υπάρχει άλλο ένα 'παράθυρο' το Φλεβάρη. Ας δούμε ποιοι θα διεκδικήσουν τις νίκες, με τον μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ να είναι τα 26.4 χρόνια.

Συγκριτικά με το προηγούμενο ρόστερ, ο Σκουρτόπουλος κάλεσε τον Φλιώνη αντί του Τολιόπουλου, τον Κακλαμανάκη αντί του Χρυσικόπουλου και τον Γκαβόπουλο αντί του Γιαννόπουλου. Όποιος παίκτης ακολουθεί το 'αντί' είναι τραυματίας. Σημειωτέον, οι Κασελάκης, Μποχωρίδης και Λαρεντζάκης παίζουν στη Euroleague -το πρόγραμμα της οποίας 'πέφτει' πάνω σε αυτό των 'παραθύρων', κλασικά, εικονογραφημένα. Υπάρχει μια επιστροφή: του Γιάννη Αθηναίου, μεγάλου άτυχου του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς τραυματίστηκε πριν τη διοργάνωση και ενώ ήταν μέλος της Εθνικής που έστειλε την Ελλάδα στο World Cup. Μετά 'έχασε' όλη τη χρονιά.

Πίσω στον Πιτίνο, όλα δείχνουν πως δεν θα καθίσει στον πάγκο της Εθνικής, στο πανευρωπαϊκό. Αλλά δεν του το 'χουν πει από την Ομοσπονδία. Και 'πατούν' στο γεγονός ότι δεν έχει συμβόλαιο, για τους λόγους που μπορείς να διαβάσεις στο κείμενο με τίτλο 'Ο Ρικ Πιτίνο ήταν συνεπής μόνο με τα θέλω του'. Συνοπτικά, να θυμίσω πως όταν είχε δεσμευτεί με την Εθνική, είχε πει πως το κάνει αμισθί, όπως και ότι δεν θα αναλάβει ελληνικό σύλλογο και κάποιες μέρες μετά ανακοινώθηκε από τον Παναθηναϊκό.

Στην επιστροφή του Αμερικανού στην Ελλάδα, για διακοπές πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε ζητήσει να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, ενώ είχε ζητήσει και από το staff του ενημέρωσε για την προεργασία, τους εκλεκτούς και όσα επρόκειτο να συμβούν. Το αίτημα για ραντεβού δεν έγινε αποδεκτό. Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες που αφορούσαν τους συνεργάτες του, στον πάγκο, πηγές θέλουν τα μέλη να συναντήθηκαν, παρουσία και ενός ακόμα κόουτς που είχε συμφωνήσει με τον Πιτίνο να γίνει συνεργάτης του. Επαναλαμβάνω ότι ουδείς είπε στον Αμερικανό πως δεν θα είναι ο κόουτς του Eurobasket -ή στον τελευταίο συνεργάτη που επέλεξε. Όλο αυτό θα μπορούσε να είναι drama ή 'σαπουνόπερα'. Ατυχώς για το ελληνικό μπάσκετ, φαίνεται πως είναι η πραγματικότητα, στην εποχή που οι εκλογές στην ομοσπονδία είναι το μόνο που απασχολεί. Παράλληλα όμως, 'τρέχουν' διάφορα σημαντικά που χρίζουν τακτοποίησης -γιατί ακόμα και αν ως λαός δεν φημιζόμαστε για το μνημονικό μας, οι διοργανώσεις 'τρέχουν'.

Aν έχω εκτιμήσει δε, ορθώς την περίπτωση Πιτίνο, το πιθανότερο είναι να δούμε tweet του που να αφορά την Εθνική, κατά τη διάρκεια ή μετά τα προσεχή ματς. Τελευταία ασχολείται, στο Twitter με το πρόγραμμα που 'χει δομήσει το NCAA για τη φετινή σεζόν και την πρόταση του να ξεκινήσει η διαδικασία τον Μάρτιο 'για να δώσουμε στο εμβόλιο μια ευκαιρία. Αυτό είναι προς όφελος όλων όσων εμπλέκονται'.


News 24/7

24MEDIA NETWORK