Οι ρατσιστές που λέρωσαν το twitter της Εθνικής Ελλάδας

Η Εθνική Ελλάδος παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις στα social media και οι χρήστες εστίασαν... στο χρώμα του mannequin. Βρες το λάθος.

Οι προηγούμενες φανέλες της Εθνικής δεν είχαν προκαλέσει ανάλογο ντόρο
Οι προηγούμενες φανέλες της Εθνικής δεν είχαν προκαλέσει ανάλογο ντόρο EUROKINISSI SPORTS

Ο λογαριασμός που έχει η Εθνική ποδοσφαίρου στο Twitter έχει 63.100 followers. Στις 14.40, ώρα Ελλάδος (την Τετάρτη 2/9) το post για τις νέες εμφανίσεις είχε 194 retweets, 407'καρδούλες'και 98 σχόλια. ΠΕΝΤΕ αφορούσαν το αντικείμενο του post (δηλαδή, τη νέα εμφάνιση). Υπήρχε καταγγελία πως το project είναι κλεμμένο, επίσης απορρίψεις και ένα θετικό σχόλιο.

Το πρώτο σχόλιο ανέφερε 'ξεκινάνε από μαύρες κούκλες, για να φτάσουν σε μαύρους Έλληνες. Το μπόλιασμα συνεχίζεται' από χρήστη που είχε στη φωτογραφία του την ελληνική σημαία. Ακολούθησε η απορία 'το μοντέλο γιατί είναι μαύρο;' με το τρίτο σχόλιο να είναι 'μαύρες κούκλες γιατί ρε τσογλάνια;'. Ένα troll απάντησε σε αυτό, με ερώτηση ('ακέφαλοι ποδοσφαιριστές γιατί ρε τσογλάνια'), άλλος αναρωτιόταν γιατί δεν κλήθηκε ο Φετφατζίδης. Γενικά, όπως συμβαίνει πάντα στα social media ήταν ο καθένας και ο καημός του.

Για αρχή, οι κούκλες (mannequin) δεν είναι μαύρες. Είναι 'γκρι του γραφίτη'. Υπάρχουν και σε άσπρο χρώμα, όπως υπάρχουν και σε μαύρο. Κράτα πως είναι κούκλες βιτρίνας. Όχι άνθρωποι. Δεύτερον, ζούμε σε έναν κόσμο του οποίου το 59.54% του πληθυσμού βρίσκεται στην Ασία, το 17.2% στην Αφρική, το 9.59% στην Ευρώπη, το 7.6% στη Βόρειο Αμερική, το 5.53% στη Νότιο Αμερική, το 0.55% στην Ωκεανία και περί τους 1000 νοματαίους στην Ανταρκτική. Αν κάνεις τα μαθηματικά, εσύ που ενοχλείσαι με τις μαύρες κούκλες βιτρίνας -και εικάζω με τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος από το δικό σου-, είσαι μειονότητα.

Τρίτον, αν δεν μπορείς να συμβιβαστείς με το να υπάρχεις ανάμεσα σε διαφορετικούς ανθρώπους (εικάζω ότι εφόσον δεν αποδέχεσαι το μαύρο δέρμα στο χρώμα, έχεις ένα θέμα με όσους δεν είναι όπως ο μέσος όρος -στον οποίον νιώθεις πως ανήκεις, αλλά δεν είμαι βέβαιη ότι αυτή είναι η αλήθεια), είναι δικό σου πρόβλημα. Όχι όλων των άλλων -που είτε γεννήθηκαν διαφορετικοί (χωρίς αυτό να τους κάνει καλύτερους ή χειρότερους), είτε επέλεξαν να 'σπάσουν' τα κουτάκια της κοινωνίας και να υποταχθούν σε όλα τα 'πρέπει', είτε απλά ζουν τη ζωή τους όπως έχουν επιλέξει -και η επιλογή τους ουδεμία επίπτωση έχει στη δική σου ζωή.

Τέλος, αν έχεις χρόνο ελεύθερο και δεν ξέρεις τι να τον κάνεις -εξ ου και 'εκτονώνεις' τη μιζέρια σου εις βάρος άλλων-, θα πρότεινα να ασχοληθείς με τον εαυτό σου. Γιατί από τον εαυτό σου εξαρτάται η ζωή σου, μαζί με αυτήν όσων είναι στο περιβάλλον σου. Κρίμα δεν είναι να μην μάθουν να αγαπούν;

Οι κούκλες βιτρίνας υπάρχουν για να παρουσιάζουν οι εταιρίες τα προϊόντα τους, όπως εκείνες κρίνουν καλύτερα -έχοντας στο μυαλό τους όλους τους καταναλωτές.
Οι κούκλες βιτρίνας υπάρχουν για να παρουσιάζουν οι εταιρίες τα προϊόντα τους, όπως εκείνες κρίνουν καλύτερα -έχοντας στο μυαλό τους όλους τους καταναλωτές. NIKE.COM

ΥΓ: Επέλεξα να μη το θέσω καν σε επίπεδο Black Lives Matter και όσων συμβαίνουν στον πλανήτη, γιατί εφόσον δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε στα απλά, δύσκολα θα συνεννοηθούμε στα σύνθετα. Επίσης, οι τελευταίες εμφανίσεις της Εθνικής μπάσκετ παρουσιάστηκαν (πέρυσι) σε μαύρη κούκλα βιτρίνας, αλλά εκεί μάλλον δεν θεώρησες πως υπάρχει 'σφάλμα', λόγω του Γιάννη Αντετοκούνμπο, έτσι; Το βλεπεις ωστόσο, το λάθος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK