Ο ΠΑΟΚ της δαπάνης μεταλλάσσεται σε ομάδα εξορθολογισμού

Έβγαλε το απωθημένο του για τίτλους και πλέον γυρίζει σελίδα και αλλάζει στρατηγική. Ο ρεπόρτερ ΠΑΟΚ του Sport24.gr, Σάββας Τζιομπάνογλου, γράφει για την αλλαγή πλεύσης του Δικεφάλου και τον απαιτούμενο εξορθολογισμό του.

Ο Χρήστος Τζόλης του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει με τον Δημήτρη Πέλκα γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπεσίκτας για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League 2020-2021 στο γήπεδο της Τούμπας | Τρίτη 25 Αυγούστου 2020
Ο Χρήστος Τζόλης του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει με τον Δημήτρη Πέλκα γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπεσίκτας για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League 2020-2021 στο γήπεδο της Τούμπας | Τρίτη 25 Αυγούστου 2020 EUROKINISSI SPORTS

Η Super League 1 ξεκινά με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο. Και αυτό διότι για πρώτη φορά από τότε που τον ανέλαβε ο Ιβάν Σαββίδης, η προτεραιότητα του προγραμματισμού είναι η δημιουργία μιας ομάδας που θα βγάζει τα λεφτά της και όχι μια ομάδα που θα έχει ως αυτοσκοπό την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος δέχθηκε πολύ έντονη κριτική πέρυσι, παρέμεινε τελικά στην τεχνική ηγεσία του Δικέφαλου και μάλιστα, όπως δημόσια αποκάλυψε, αυτό που του ζητήθηκε είναι η ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών που κάποια στιγμή θα δημιουργήσουν υπεραξία και θα φέρουν χρήματα στο ταμείο της ΠΑΕ, εκτός από τη δημιουργία μιας ομάδας που θα κερδίζει στο γήπεδο. Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι ο ΠΑΟΚ μπαίνει στο πρωτάθλημα απλά και μόνο για να κάνει μια καλή πορεία. Είναι σίγουρο όμως ότι η μείωση του μπάτζετ, αυτό που στην Τούμπα ονομάζουν οικονομικό εξορθολογισμό, θα επηρεάσει την ποιότητα της ομάδας.

Το σίγουρο είναι ότι η νέα στρατηγική της διοίκησης έδωσε την ευκαιρία στον Φερέιρα να αλλάξει εντελώς τον περυσινό ΠΑΟΚ και να φτιάξει μια ομάδα περισσότερο δική του. Ένα σύνολο που θα τρέχει περισσότερο, μια ομάδα που θα πιέζει πιο έντονα και δεν θα στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στην ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών της, για να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει. Από την παλιά φρουρά που κατέκτησε το νταμπλ, οι περισσότεροι είτε αποχώρησαν είτε έχουν πλέον δεύτερο ρόλο. Το συμβόλαιο του Μαουρίσιο δεν ανανεώθηκε, του Βιεϊρίνια παραμένει στον 'αέρα', ο Μάτος δεν είναι στις βασικές επιλογές του προπονητή, ενώ ούτε οι Αλέξανδρος Πασχαλάκης και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ φαίνεται ότι θα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ποιοι θα πρέπει να βγουν μπροστά; Ο Δημήτρης Πέλκας, ως ο παλαιότερος όλων αφού βρίσκεται στον ΠΑΟΚ από το 2012, ο Φερνάντο Βαρέλα που ήταν κι ο τελευταίος που... πρόλαβε να ανανεώσει συμβόλαιο με τα λεφτά που ήθελε και ο Μιγκέλ Άνχελ Κρέσπο, ο οποίος επιστρέφει από τον σοβαρό τραυματισμό του. Αυτοί θα πρέπει να αναλάβουν ηγετικό ρόλο και να καθοδηγήσουν τους νεαρούς στους οποίους επενδύει από φέτος ο Δικέφαλος (Γιάννης Μιχαηλίδης, Χρήστος Τζόλης, ενώ έπονται κι άλλοι), καθώς και αυτούς που έρχονται με μεταγραφή. Ο Στέφαν Σβαμπ αποκτήθηκε ως αντί- Μαουρίσιο, ο Νίκα Νινούα ως επένδυση για το μέλλον και ο Άντριαν Ζίβκοβιτς ψάχνει στον ΠΑΟΚ την επανεκκίνηση στην καριέρα του.

Το στοίχημα για τον ΠΑΟΚ είναι με όλους αυτούς, παλαιότερους και 'φρέσκους', έμπειρους και νεαρούς, να γίνει μια ομάδα που θα καταφέρει να κάνει πορεία πρωταθλητισμού και να ικανοποιήσει το πάντα απαιτητικό κοινό του. Θα τα καταφέρει; Δύσκολο, αλλά σε καμία περίπτωση ακατόρθωτο…

News 24/7

24MEDIA NETWORK