Οι NBAers πιστεύουν ότι στη 'φούσκα' ζουν σε έναν άλλο πλανήτη

Oι NBAers που είναι στο Ορλάντο, θα μείνουν εκεί για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Παρ' όλα αυτά, σε ό,τι συμβαίνει στη 'φούσκα' της Disney World κάποιοι αντιδρούν λες και το 'παντρεύτηκαν'. Δηλαδή, σαν τα πλέον κακομαθημένα. Ή σαν να έχουν πιστέψει πως το ΝΒΑ είναι άλλος πλανήτης.

O Ρατζόν Ρόντο παραπονέθηκε για το δωμάτιο που 'χει στο Ορλάντο. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς προτίμησε να εστιάσει στο τι πρέπει να κάνουν οι Λέικερς, για να πάρουν τον τίτλο. Προτεραιότητες.
O Ρατζόν Ρόντο παραπονέθηκε για το δωμάτιο που 'χει στο Ορλάντο. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς προτίμησε να εστιάσει στο τι πρέπει να κάνουν οι Λέικερς, για να πάρουν τον τίτλο. Προτεραιότητες. AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Από την ώρα που έφτασαν οι ΝΒΑers στο Ορλάντο, παραπονιούνται για τα πάντα. Διαμαρτύρονται για το κρασί που είναι παλιό, το χαβιάρι που είναι μαύρο και το τυρί που είναι μουχλιασμένο -φράση ελληνικής προέλευσης μεν, την οποία εμπνεύστηκε ο Χάρυ Κλιν για να διακωμωδήσει την κατάρα της απληστίας, αλλά έχει απόλυτη εφαρμογή σε όσα συμβαίνουν στη 'φούσκα' της Disney World.

Για αρχή, λίγο να οργανωθούμε.

Οι οργανισμοί (παίκτες, προπονητές, γυμναστές, γιατροί κλπ -στο σύνολο 37 για κάθε ομάδα) που είναι στο Ορλάντο δεν θα μείνουν εκεί για πάντα. Άρχισαν να φτάνουν στις 7 του Ιουλίου, με τον έβδομο τελικό να 'χει προγραμματιστεί για τις 13 του Οκτώβρη. Προφανώς, εκεί δεν θα φτάσουν -προφανώς- και οι 22 ομάδες, αλλά δύο. Ως εκ τούτου, πέραν των φιναλίστ, όλοι οι άλλοι θα 'χουν αποχωρήσει έως τις 30/9, όταν θα γίνει η πρεμιέρα των NBA Finals. Έξι θα φύγουν στις 17/8, οπότε θα κάνουν πρεμιέρα τα playoffs -και θα 'χει ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα 'βγάλει' τη λίστα των μετεχόντων στην postseason. Δεν θέλω να σε κουράζω με νούμερα. Θέλω όμως, να κατανοήσεις πως οι συνθήκες στις οποίες ζουν οι παίκτες δεν θα 'κρατήσουν' για όλη τους τη ζωή. Και οι γενικότερες συνθήκες στις οποίες ζούμε ως πλανήτης, δεν είναι οι πλέον φυσιολογικές.

Κατά τα φαινόμενα, οι NBAers έχουν πιστέψει πως είναι μέλη του 'άλλου πλανήτη', όπως συχνά χαρακτηρίζεται το ΝΒΑ.

Όσοι μπήκαν στη 'φούσκα', κατά την είσοδο τους ενημερώθηκαν από ανθρώπους της λίγκας πως

✎ θα κάνουν τεστ για Covid-19 κάθε μέρα -ενώ έχουν και την option να φορέσουν τα δαχτυλίδια Oura που είναι η επόμενη μέρα στα wearables gadgets (βλ. smart rings) και έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν συμπτώματα του κορονοϊού. Κοστίζουν 300 δολάρια το ένα. Δεν τα πλήρωσαν οι παίκτες. Θα πληρώσουν τα δωμάτια των ανθρώπων που θα καλέσουν, στα playoffs -έχουν αυτό το δικαίωμα.

✎ θα υπάρχει αρχική περίοδος καραντίνας, έως ότου προκύψουν τα αποτελέσματα των πρώτων τεστ (ένα το πρώτο 24ωρο και ένα το δεύτερο), για να πάρουν το ΟΚ της μετακίνησης. Η απομόνωση είναι διάρκειας 48 ωρών. Σε αυτό το διάστημα οι παίκτες δεν μπορούσαν να βγουν, για κανένα λόγο, από τα δωμάτια τους.

✎ στο διήμερο της πλήρους καραντίνας, θα άνοιγαν την πόρτα του δωματίου τους, πέντε δευτερόλεπτα μετά το χτύπημα που θα άκουγαν, για να παραλάβουν τα γεύματα τους. Αυτά θα παρέχονταν βάσει του πρωτοκόλλου που υπάρχει παγκοσμίως (προσφέρεται φαγητό σε αυτήν τη συνθήκη (ατομικές μερίδες, ιδανικά σε αεροστεγώς κλεισμένες συσκευασίες, σε δίσκο). Διευκρινιζόταν πως μετά το 48ωρο, θα άλλαζε η ιστορία.

✎ εφόσον τα αποτελέσματα των τεστ τους είναι 'καθαρά', θα 'χουν πρόσβαση σε μανικιούρ, πεντικιούρ, κομμωτήριο, πισίνες, γήπεδα του γκολφ, μέρη για ψάρεμα, τραπεζαρίες, video games, προβολές ταινιών, ενώ θα υπάρχουν και DJ sets. Σε όλους αυτούς τους χώρους οφείλουν να εμφανίζονται με μάσκα (εξαιρουμένων των γευμάτων τους ή όταν είναι απολύτως μόνοι) και να τιμούν το social distancing -να μην πέφτει ο ένας πάνω στον άλλον. Επίσης, δεν μπορεί να επισκέπτεται ο ένας το δωμάτιο του άλλου. Εφόσον έληγε η πρώτη καραντίνα, μπορούσαν να πηγαίνουν ο ένας κάτω από το δωμάτιο του άλλου.

Στο έγγραφο τονιζόταν πως όποιος βγει από το δωμάτιο του, στην αρχική περίοδο καραντίνας (ξαναλέω διάρκειας 48 ωρών), χωρίς προεγκεκριμένη άδεια, θα έλθουν αντιμέτωποι με καραντίνα διάρκειας 10 έως 14 ημερών και το πιο επεμβατικό τεστ για κορονοϊό (αυτό της λήψης ρινικού επιχρίσματος, που γενικά αποφεύγεται). Πάμε λοιπόν, να δούμε πώς ανταποκρίθηκαν οι παίκτες -ή έστω κάποιοι από αυτούς.

Κατ' αρχάς, 'έκραξαν' το φαγητό που λάμβαναν στα δωμάτια τους, το πρώτο 48ωρο της διαμονής (αυτό της πλήρους καραντίνας). Και ήξεραν πως μετά το 48ωρο, θα μπορούν να φάνε ό,τι θέλουν.

Σε κάποιους δεν άρεσε η συσκευασία, ενώ άλλοι βρήκαν μικρή την ποσότητα. Υπήρχαν και αυτοί, όπως ο ΝτεΜαρ Κάρολ που έγραψε 'στα μέρη μου αυτό το γεύμα θα το λέγαμε εξαιρετικό', με τον JR Σμιθ να διαβάζει το μενού που είχε τα πάντα. Βέβαια, λίγο μετά εξήγησε πως δεν 'έκλαψε' με την ποιότητα, ενώ ενημέρωσε ότι δεν έχει κουβέρτες στο δωμάτιο του. Και όταν του έδωσαν οι του ξενοδοχείου, σημείωσε πως δεν είναι των 'κυβικών' ενός παίκτη μπάσκετ.

Σημείωσε πως όλοι είχαν μαζί τους, στο δωμάτιο προσωπικές ηλεκτρονικές συσκευές. Κάποιοι κουβάλησαν στο Ορλάντο μέχρι και τις οθόνες των PC τους. Θέλω να πω, είχαν να κάνουν κάτι. Και εν πάση περιπτώσει, η καραντίνα θα 'κρατούσε' 48 ώρες. Όχι για όλη τους τη ζωή.

Το δεύτερο παράπονο είχε να κάνει με το δωμάτιο που τους έδωσαν.

O Ρατζόν Ρόντο έκρινε πως παραπέμπει σε motel και έγινε ο δεύτερος παίκτης των Λέικερς, που είχε παράπονα. Την ίδια ώρα, οι ΛεΜπρον Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις έχουν να κάνουν δηλώσεις μόνο για το συντελεστή δυσκολίας, ως προς το στόχο τους. Που είναι να πάρουν τον τίτλο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αρκέστηκε στο να πει ότι το διαμέρισμα που έμενε στην Ελλάδα, ήταν μικρότερο. Μετά πρόσθεσε και ότι “δεν μπορώ να παραπονιέμαι. Προφανώς, ό,τι και αν έχεις κάνει στη ζωή σου, πάντα υπάρχει κάτι για να παραπονιέσαι και πάντα υπάρχει πρόβλημα ή θέμα. Προσπαθώ να μην επικεντρώνομαι σε αυτά”.

Μολονότι εν τω μεταξύ, οι αρχικές συστάσεις ήταν ελάχιστες, δυο παίκτες κατάφεραν να μην τις καταλάβουν. Ας εξηγηθώ.

Ο Μπρούνο Καμπόκλο, φόργουορντ των Ρόκετς, 'έσπασε', λέει 'άθελα του' την καραντίνα και βγήκε από το δωμάτιο του, για να κάνει μια βόλτα, πριν συμπληρωθεί το πρώτο 48ωρο. Τώρα, θα μείνει στο δωμάτιο -σε πλήρη καραντίνα- για οκτώ μέρες και μετά θα υποβληθεί στο τεστ που θα αποφασίσει αν θα επιστρέψει στις δραστηριότητες του Χιούστον. Από αυτές λείπει και ο Ράσελ Ουέστμπρουκ, ένας εκ των 19 παικτών που βρέθηκαν θετικοί σε κορονοϊό, στο τεστ που έκαναν όλοι (302) πριν ταξιδέψουν για το Ορλάντο.

Και ενώ έγινε γνωστή η περίπτωση του 24χρονου, λίγες ώρες μετά o κόσμος ενημερώθηκε πως ο Ρισόν Χολς επίσης, 'έσπασε' την καραντίνα. Όχι για να πάρει τον αέρα του, αλλά για να πάρει το φαγητό που 'χε παραγγείλει να του πάνε στη 'φούσκα'. Ο φόργουορντ των Κινγκς 'τιτίβισε' τι έκανε και ότι θα μπει σε καραντίνα, για άλλες οκτώ μέρες -σύνολο 10, γιατί δεν βγήκε απλά από το δωμάτιο του, αλλά από το ΝΒΑ campus. Ζήτησε και συγγνώμη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK