Οι τρεις μικροί ήρωες του ΠΑΟΚ υπογράφουν το σώσιμο της σεζόν

Ο Αμπέλ Φερέιρα εμφάνισε τους Μιχαηλίδη, Τζόλη και Μιχάι, όταν πίστεψε ότι ήταν ο καιρός να του ανταποδώσουν την εμπιστοσύνη. Η ανταπόκρισή τους είναι ότι πιο ελπιδοφόρο έχει να κρατήσει ο ΠΑΟΚ από την εφετινή, πολύ περίεργη σεζόν.

Ο Ενές Μιχάι πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το γκολ που χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο
Ο Ενές Μιχάι πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το γκολ που χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο EUROKINISSI SPORTS

Στα τελειώματα μιας σεζόν που άρχισε ούτως ή άλλως στραβά, λόγω της αποχώρησης του Ραζβάν Λουτσέσκου και της πίεσης για την εύρεση ενός ικανού αντικαταστάτη, ο ΠΑΟΚ αποκτά σφυγμό, ακούς την καρδιά του, έχει πραγματικούς λόγους να αισθάνεται ότι η χρονιά θα ολοκληρωθεί με θετικές νότες να 'πασπαλίζουν' την αποτυχημένη από πλευράς στόχων, πορεία του.

Μιλώντας για κατακτήσεις τροπαίων, ο πρώην πλέον πρωταθλητής και οσονούπω απερχόμενος Κυπελλούχος Ελλάδας έκανε βήματα προς τα πίσω. Είναι δύσκολο να κρατηθείς ψηλά, ειδικά όταν έχεις δεκαετίες ολόκληρες να νιώσεις τόσο κραταιός. Ο οργανισμός δεν ήταν έτοιμος να το διαχειριστεί, αλλά είχε και σοβαρές δικαιολογίες. Αποχώρησε ο δημιουργός του, ποδοσφαιριστές σημαίνοντες τραυματίστηκαν και γενικότερα, ένας κύκλος όδευε προς την ολοκλήρωσή του, καθώς τα περυσινά δυνατά επιτεύγματα, είχαν πίσω τους και μια δουλειά τριών-τεσσάρων ετών.

Παραδίδει τα σκήπτρα του ο ΠΑΟΚ, όμως αυτό δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, όσο το να μην καταρρεύσει, να μην διαλυθεί, να μην επιστρέψει στα παλιά παρατράγουδα με τα λαϊκά δικαστήρια κατά των προπονητών και τις επισκέψεις στο αεροδρόμιο για 'πέσιμο' και γιούχα στην ομάδα. Έχει ωστόσο πραγματικούς λόγους να πιστεύει ότι έχει κάπου να πατήσει πιο στέρεα. Οι τρεις 'μικροί' της ομάδας, δείχνουν έναν άλλο δρόμο.

1. Ο αριστεροπόδαρος Γιάννης Μιχαηλίδης, ένας υπερ-ταλαντούχος στόπερ 19 ετών με τεχνική κατάρτιση και χτυπήματα στημένων που θα ζήλευαν '10αρια', είναι πλέον παίκτης ενδεκάδας κι ας θεωρείται μικρό το δείγμα των επτά αγώνων που έχει παίξει όλους κι όλους με την πρώτη ομάδα. Παρόλα αυτά, σε κάθε ένα από αυτά τα ματς ξεχωριστά, έχεις κάτι να θυμάσαι.

2. Ο 18χρονος Χρήστος Τζόλης, βιρτουόζος ολκής με τη μπάλα στα πόδια και πρωτίστως θρασύς απέναντι στον οποιονδήποτε αντίπαλο, παίζοντας με τον αέρα του 'δεν σε βλέπω όποιος κι αν είσαι', είναι ο επιθετικός του μέλλοντος για τον ΠΑΟΚ, αρκεί να αξιοποιηθεί σωστά στο παρόν.

3. Ο 22χρονος Ενέα Μιχάι, ως ο γηραιότερος της παρέας των νεοεμφανιζόμενων πρότζεκτς του ΠΑΟΚ, άργησε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, ωστόσο τώρα που χρησιμοποιείται, δείχνει επίσης έτοιμος να πραγματοποιήσει ένα βήμα μπροστά και να καθιερωθεί ως πιο σημαντική μονάδα από όσο λογιζόταν έως σήμερα. Πέραν του γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό, ήταν η συνολική εικόνα του ιδιαίτερα ελπιδοφόρα.

Για να πάρουν αέρα οι τρεις προαναφερθέντες και να βρουν ρόλο στην ομάδα, να πατήσουν στα πόδια τους και να πιστέψουν ότι είναι ικανοί να σταθούν, να βοηθήσουν και προοδευτικά να ξεχωρίσουν, έπρεπε να γίνει κάποια προεργασία. Στο κομμάτι λοιπόν αυτό, ο Αμπέλ Φερέιρα έχει δουλέψει σωστά. Τους εμφάνισε όταν πίστεψε ότι ήταν όντως έτοιμοι να βοηθήσουν και εκείνοι του ανταποδίδουν την εμπιστοσύνη με εμφανίσεις που πείθουν ότι έχουν μέλλον στην ομάδα, ως στελέχη που θα δίνουν ουσία στο παιχνίδι της.

Να λέγονται και τα καλά για τον Πορτογάλο. Η ψυχολογική ετοιμότητα των τριών και η χρησιμοποίησή τους την κατάλληλη στιγμή είναι δικό του έργο. Ναι μεν η χρησιμοποίησή τους αποτελεί ένα κεκτημένο των ποδοσφαιριστών με τη δουλειά τους, όμως η προσωπική σφραγίδα του καθοδηγητή τους, μπαίνει φαρδιά - πλατιά στα έως σήμερα πεπραγμένα τους. Και όλο αυτό που επί Φερέιρα συμβαίνει, είναι μια καλή αφορμή για να σκεφτούν στον ΠΑΟΚ τι τύπο προπονητή έχουν.


News 24/7

24MEDIA NETWORK