ΑΕΚ: Ο ευρωπαϊκός τελικός της Πέμπτης αφήνει στην άκρη κάθε άλλη συζήτηση

Το καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και τα δύο παιχνίδια δίχως απώλειες δίνουν ψυχολογία στην ΑΕΚ. Θα τη χρειαστεί πολύ την Πέμπτη απέναντι στη Βόλφσμπουργκ, στο παιχνίδι που θα κρίνει την ευρωπαϊκή συνέχειά της αλλά γενικότερα και την εντός των τειχών ατμόσφαιρά της.

Ο Νέναντ Κρίστιτσιτς της ΑΕΚ πανηγυρίζει γκολ που πέτυχε με τον Θεοδόση Μαχαίρα κόντρα στη Λαμία για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
Ο Νέναντ Κρίστιτσιτς της ΑΕΚ πανηγυρίζει γκολ που πέτυχε με τον Θεοδόση Μαχαίρα κόντρα στη Λαμία για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ένα κοινό σημείο των ευρω-εκπροσώπων μας την τρέχουσα σεζόν είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται απέναντι στις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν. Κι αυτό αφορά και τον ΟΦΗ και τον Άρη που αποκλείστηκαν πρόωρα, κυρίως λόγω αυτού του κοινού σημείου. Οι 5 ομάδες προσπαθούν να 'βαδίσουν' πάνω στις συνθήκες που διαμόρφωσε ο κορονοϊός και ταυτόχρονα να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η υποχρέωση είναι η εξής μία: Ευρώπη και τον χειμώνα.

Ο ΟΦΗ δεν τα κατάφερε λόγω καθυστερημένων ενεργειών στις μεταγραφικές κινήσεις, ο Άρης δεν τα κατάφερε γιατί ποτέ δεν αντιλήφθηκε τη σημασία του αγώνα με την Κόλος βάσει των δικών του εφετινών δυνατοτήτων. Και τώρα οι υπόλοιποι τρεις, μεταξύ αυτών κι η ΑΕΚ, την ώρα που προσπαθούν να διαμορφώσουν το οριστικό ρόστερ και να γίνει η 'ανάπλαση' για τη νέα σεζόν, μπροστά τους έχουν την ευρωπαϊκή πρόκληση. Αν υπήρχε βαθμίδα δυσκολίας μεταξύ των τριών, η ΑΕΚ έχει το δυσκολότερο έργο, ακόμα και από τον ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι με τη Λαμία έχει ένα σωρό θετικά και ενθαρρυντικά σημεία να σταθεί κάποιος. Αλλά δεν υπάρχει χρόνος, όταν ακολουθεί η πρόκληση που λέγαμε: Βόλφσμπουργκ, σε μονό ματς, για τους ομίλους του Europa League, για τα χρήματα, το γόητρο, τον στόχο της πορείας, για να μην φορτωθεί ο Μάσιμο Καρέρα και όλος ο οργανισμός της ΑΕΚ τα όσα θα ακολουθήσουν σε περίπτωση αποκλεισμού.

Το τι θέλει η Ένωση λίγο πριν από το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου είναι γνωστό. Το αν θα γίνει κίνηση παραμένει άγνωστο. Η ανάγκη στόπερ 'φωνάζει', όμως στόπερ προς το παρόν δεν βλέπει ούτε ο Καρέρα ούτε ο κόσμος. Και οι νίκες απέναντι σε Παναιτωλικό και Λαμία δεν δίνουν τίποτα παραπάνω από χρόνο και ηρεμία για να συνεχιστεί η δουλειά.

Το ευχάριστο για την ΑΕΚ έως τώρα είναι ότι με τις δύο σερί νίκες (τρεις, αν προσθέσουμε και αυτήν επί της Σεν Γκάλεν) δεν έχει μπει στη διαδικασία... απωλειών και συζήτησης για το αύριο. Μαθημένη σε καταστάσεις απώλειας πρωταθλημάτων από τον... Οκτώβριο, η ΑΕΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή θέλει το αυτονόητο. Προς το παρόν, θέλει τη νίκη με τη Βόλφσμπουργκ για το επόμενο, μεγάλο βήμα. Στη συνέχεια έχει Ατρόμητο και ΠΑΟΚ για να διατηρηθεί σε τροχιά πρωταθλητισμού, ευελπιστώντας ότι στο τέλος αυτής της δυάδας αγώνων όχι μόνο θα έχει βγει αλώβητη βαθμολογικά, αλλά και ενισχυμένη αγωνιστικά. Σε αντίθετη περίπτωση, κάθε συζήτηση για Θεοδόση Μαχαίρα, Λιβάι Γκαρσία και Μπράιτ Ενομπακάρε θα είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Εν κατακλείδι, την Πέμπτη δεν είναι απλά ένα παιχνίδι που θα κρίνει την ευρωπαϊκή πορεία την εφετινή σεζόν, αλλά πιθανότητα να προκύψει ως ένα παιχνίδι που θα διαγράψει την πορεία και τα 'πρέπει' όλης της χρονιάς καθ' ολοκλήρωση των στόχων της.

News 24/7

24MEDIA NETWORK