ΑΕΚ: Οι μεσοεπιθετικές ζωγραφιές και οι αμυντικές καρικατούρες

Το μία κρύο και μία ζέστη συνεχίστηκε από την ΑΕΚ και στην Τρίπολη, αυτή τη φορά όμως με ευχάριστη για εκείνη εξέλιξη. Άπαντες διαπιστώνουμε την υψηλή ποιότητα μεσοεπιθετικά αλλά και το αμυντικό πρόβλημά της που δεν λέει να την αφήσει ήρεμη.

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ της ΑΕΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΠΑΟΚ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020
Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ της ΑΕΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΠΑΟΚ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Από το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ με τη Ζόρια έως το βράδυ της Κυριακής στην Τρίπολη με τον Αστέρα, είναι μία νίκη δρόμος. Αυτή που χρειαζόταν η ΑΕΚ όχι για να ξεχαστεί το ευρωπαϊκό κάζο, αλλά για να κερδηθεί χρόνος και ηρεμία για την επόμενη δύσκολη αποστολή.

Βλέπετε, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με την πανδημία και τα συνεχόμενα παιχνίδια, η ΑΕΚ δεν έχει την... πολυτέλεια να κάνει 'ταμείο' και να καταγράψει τα θετικά και αρνητικά του Μάσιμο Καρέρα. Ήττα 0-3 από τη Ζόρια, βαθιά ανάσα και διπλό στην Τρίπολη, νέα ανάσα για την επόμενη μεσοβδόμαδη αποστολή με την Μπράγκα. Παιχνίδια back to back και ένα συνεχές τεστ δυνάμεων για τους 'κιτρινόμαυρους' που συνεχίζουν αυτό το ιδιότυπο σκωτσέζικο ντους. Μία κρύο, μία ζέστη.

Από μόνο της η αντίδραση της ΑΕΚ στην Τρίπολη χρειάζεται ιδιαίτερη αναφορά και είναι σαν νίκη. Από το εφιαλτικό βράδυ με τη Ζόρια όπου ο Καρέρα και οι παίκτες δεν ήξεραν, δεν καταλάβαιναν και δεν μπορούσαν γενικά, πήγαμε στο εμφατικό βράδυ της Τρίπολης όπου η Ένωση επέστρεψε στις επιβλητικές εμφανίσεις. Νίκη με 1-2 σε ένα ματς που θα μπορούσε να έρθει 1-4. Καλύτερα, όμως, που δεν ήρθε 1-4 γιατί έτσι θα κρύβονταν στο χαλάκι τα προβλήματα και θα αντιμετωπιζόταν το κάζο από τη Ζόρια ως μία κακή παρένθεση.

Δεν ήταν τέτοια γιατί αυτή ήταν που έφερε στην επιφάνεια τις παθογένειες της εφετινής ομάδας. Μια χαρά ποιότητα έχει η ΑΕΚ από τη μέση και μπροστά, αλλά πίσω παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό. Και το ερωτηματικό δεν έχει να κάνει με το αν δέχεται φάσεις ή αν δέχεται γκολ στις πρώτες από αυτές. Το ερωτηματικό έχει να κάνει με την αντίδραση που βγαίνει μετά. Εκεί ακριβώς είναι το βραχυκύκλωμα.

Το μεγαλύτερο, όμως, πρόβλημα είναι η Ευρώπη. Και το γεγονός ότι αντιμετωπίζεται ως ένας από τους στόχους, ενώ δεν θα έπρεπε. Μετά τη βαριά ήττα από την Μπράγκα, αλλά και την εντός από τη Λέστερ, άπαντες θα έπρεπε να είχαν αντιληφθεί ότι το Europa League για εφέτος φαντάζει ως έξτρα βάρος για την πρωταθληματική ΑΕΚ. Και αυτό είναι που δημιουργεί τις περισσότερες ψυχρολουσίες και τα ρήγματα στην ομάδα.

Για βγάλτε από το κάδρο την Ευρώπη και μετρήστε τα ματς της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Ένας όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος. Μία ομάδα που διεκδικεί πρωτάθλημα, που ακολουθεί τους ανταγωνιστές χωρίς να χάνει έδαφος και που δείχνει ότι έχει τον τρόπο να αντιμετωπίζει την πίεση που σε μεγάλο βαθμό η ίδια δημιουργεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK