Είναι καιρός να θυμηθεί ο Παναθηναϊκός τους αληθινούς αντιπάλους του

Ο Παναθηναϊκός κυνηγούσε και πάλι την ουρά, μέχρι να παρθεί η απόφαση να αφήσει τον παραλογισμό για να βάλει στον πάγκο του έναν κανονικό προπονητή. Επόμενη αποστολή, το να θυμηθεί ποιοι είναι οι αληθινοί αντίπαλοί του.

Ο μασκοφορεμένος Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο του Παναθηναϊκού
Ο μασκοφορεμένος Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο του Παναθηναϊκού EUROKINISSI SPORTS

Του 40 μέρες του πήρε του Λάζλο Μπόλονι να φτιάξει έναν ικανοποιητικό Παναθηναϊκό ο οποίος να παίζει βάσει των δυνατοτήτων και του ρόστερ. Κάπου το ίδιο χρονικό διάστημα πήρε στον προηγούμενο προπονητή να διαλύσει μία ομάδα προτού καν αρχίσει το πρωτάθλημα.

Δεν είναι τόσο ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΠΑΣ Γιάννινα και έκανε τρεις συνεχόμενες νίκες, που κανονικά είναι για να γίνει έκτακτο δελτίο ειδήσεων, όσο ότι το σύνολο του Μπόλονι -και πρέπει να τονίζεται αυτό- έγινε μία ομάδα που μπορεί και ξέρει να κερδίζει.

Δεν είναι καιρός για προσωπολατρείες στους 'πράσινους' ούτε ο Ρουμάνος προπονητής θα γίνει ξάφνου Γιώργος Δώνης. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ανάγκη από πρόσωπα να αποθεώσει, αλλά από τα πρόσωπα που θα τον κάνουν ξανά μεγάλη ομάδα. Και κυρίως έχει ανάγκη από ορθολογικές επιλογές. Δεν είναι λάθος να διώχνεις τον Δώνη για παράδειγμα, λάθος είναι ο τρόπος που το κάνεις και η επιλογή για τον αντικαταστάτη του. Εκεί ακριβώς πάσχει ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου. Για τον κάθε Στραματσόνι και Πογιάτος υπάρχει από πίσω ένας Ουζουνίδης, ένας Δώνης ή ένας Μπόλονι που περιμένει. Και μέχρι να επιλεχθεί ένας από αυτούς, θα πρέπει πρώτα να χαθούν καμιά 10αριά αγωνιστικές, ο Παναθηναϊκός να παλεύει για να καλύψει τις γκέλες του και ο κόσμος να ζει ξανά και ξανά, σαν τη μέρα της μαρμότας, το ίδιο ακριβώς σκηνικό.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έπρεπε καν να ασχολούμαστε με παιχνίδια τύπου ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Παναθηναϊκός δεν θα έπρεπε να 'βλέπει' αντιπάλους σαν τον Παναιτωλικό, τον ΠΑΣ, τον Ατρόμητο κ.α. Ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να ασχολείται με τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ. Αυτοί είναι οι πραγματικοί αντίπαλοί του, σε αυτούς θέλει να σταθεί δίπλα η ομάδα του Μπόλονι.

Το έκανε αξιοπρεπώς για ένα ημίχρονο με τον Ολυμπιακό, το έκανε εμφατικά στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, θέλει να το επαναλάβει σε αυτό που έρχεται με τον ΠΑΟΚ για να κλείσει ιδανικά ο χρόνος. Για την επιβεβαίωση της ανοδικής πορείας του και της μετάλλαξης σε μία ομάδα στην εποχή της κανονικότητας.

Ο Παναθηναϊκός δεν πάει για πρωτάθλημα ούτε πήγαινε για πρωτάθλημα στην αφετηρία της σεζόν. Άλλα πράγματα τον απασχολούν, το μεγάλωμα σιγά-σιγά για να μπορεί στο μέλλον να πλησιάσει τις πρωταθληματικές ομάδες. Έχει το ρόστερ για να το κάνει. Έχει πλέον τον Βιγιαφάνες που έρχεται να προστεθεί στους Κουρμπέλη και Αλεξανδρόπουλο δυναμώνοντας τη μεσαία γραμμή. Έχει και τον Αΐτορ, του οποίου η εμφάνιση απέδειξε ότι δεν είναι παίκτης για τα σκουπίδια και μπορεί να δώσει λύσεις.

Επόμενος στόχος, μετά τον ΠΑΟΚ, είναι το ρόστερ να αξιοποιηθεί στο έπακρο και οι πραγματικές δυνατότητες του Παναθηναϊκού να φανούν στο χορτάρι σε μία σειρά αγώνων και όχι απλώς ως... καλές παρενθέσεις. Με τον Λάζλο Μπόλονι στον πάγκο, ο οποίος επιλέγει πλέον ορθολογική τακτική αφήνοντας στην άκρη το δίλημμα Μακέντα ή Καρλίτος που μόνο κακό έκανε, έχει την ψυχολογία και την ώθηση του σερί νικών να χτίσει πάνω στο χαρακτήρα αυτής της ομάδας.

Αν πραγματικά της λείπει κάτι, είναι ακριβώς αυτό. Να σταματήσει να επιτρέπει στους αντιπάλους να τρέφουν ελπίδες για αποτέλεσμα όταν αντιμετωπίζουν την πράσινη φανέλα. Και αυτή η δυναμική πρέπει να ξεκινά από τον πάγκο. Προς γνώση και συμμόρφωση για τη διοίκηση την επόμενη φορά που θα επιλέξει για προπονητή κάποιον που το μοναδικό χαρακτηρισμό άξιο σχολιασμού ήταν η ομοιότητά του με γνωστό Έλληνα τραγουδιστή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK