Το 'μόνο Πανάθα' του Ινσούα είναι κάτι που έχεις ξανακούσει

Η ΑΕΚ έκανε μία από τις καλύτερες μεταγραφές έως τώρα, παίρνοντας έναν ποδοσφαιριστή που ήθελε και ο Ολυμπιακός. Οι άλλες συζητήσεις που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το όνομά του θα είχαν βάση, αν το ποδόσφαιρο ήταν διαφορετικό και αν ο Ινσούα ήταν η 'σημαία' του Παναθηναϊκού. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Ο Εμανουέλ Ινσούα του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ για τη Super League 1 2019-2020 στο γήπεδο της Τούμπας | Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019
Ο Εμανουέλ Ινσούα του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ για τη Super League 1 2019-2020 στο γήπεδο της Τούμπας | Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 MOTIONTEAM

Πάνε πολλά χρόνια τότε που, ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου δήλωνε "ποτέ στον Ολυμπιακό" και λίγο μετά άλλαζε 'στρατόπεδο', φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. Πάνε ακόμα περισσότερα χρόνια από τότε που αναβλήθηκε ο τελικός του Σούπερ Καπ, επειδή ο Στράτος Αποστολάκης πήγε από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι λίγα χρόνια που ο Νίκλας Χουλτ 'μετακόμισε' από τον Παναθηναϊκό στην ΑΕΚ χωρίς καμία αντίδραση. Σημεία των καιρών. Διαφορετικές εποχές σε ένα ποδόσφαιρο που έχει αλλάξει.

Αν ο Εμανουέλ Ινσούα δεν έκανε εκείνη την περίφημη δήλωση στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Βασίλη Τεμπέλη του Sport24.gr, το περιβόητο πλέον "στην Ελλάδα μόνο Πανάθα", θα είχε την κατάληξη του Χουλτ. Δεν θα άνοιγε ρουθούνι. Τώρα που προηγήθηκε αυτή, η μεταγραφή στην ΑΕΚ έχει σηκώσει 'σκόνη', όχι τόσο για τις ικανότητές του εντός γηπέδου, όσο για το γεγονός ότι 'έσβησε', μαζί με τα social media του, τα όσα είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό.

Η ΑΕΚ αποκτά έναν ποδοσφαιριστή καλύτερο του Χουλτ και κλείνει τη συγκεκριμένη τρύπα. Αυτό είναι το δεδομένο, όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι. Για το άλλο, δεν είμαστε στις εποχές που προαναφέραμε και το όλο θέμα θα έχει ξεχαστεί σε λίγες μέρες. Το ποδόσφαιρο έχει χάσει κάτι από τον ρομαντισμό και την προσωπολατρεία που το έκανε να ξεχωρίζει τις προηγούμενες δεκαετίες. Ο Ινσούα έτσι κι αλλιώς ήταν, λόγω σουλουπιού, μία ποδοσφαιρική φυσιογνωμία βγαλμένη από τα 80s. Ήταν αυτό που ήθελε ο Παναθηναϊκός, σε ό,τι αφορά την σκληράδα και αυτό που αποκτά η ΑΕΚ.

Ίσως για τον κόσμο της Ένωσης να είχαν δημιουργηθεί οι προσδοκίες ότι για τη συγκεκριμένη θέση θα γίνει μία κάποια υπέρβαση. Τελικά, τα 'θέλω' του Μάσιμο Καρέρα ήταν αυτά που έφεραν στην ΑΕΚ τον Αργεντινό και η όποια συζήτηση επί του θέματος σταματά κάπου εδώ. Αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω, που λέει και ο θυμόσοφος λαός.

Επί της ουσίας, η ΑΕΚ έκανε μία από τις καλύτερες μεταγραφές έως τώρα, παίρνοντας έναν ποδοσφαιριστή που ήθελε και ο Ολυμπιακός, έχοντας εξετάσει την περίπτωσή του. Οι άλλες συζητήσεις που έχουν αναπτυχθεί γύρω από το όνομά του θα είχαν βάση, αν το ποδόσφαιρο ήταν διαφορετικό και αν ο Ινσούα ήταν η 'σημαία' του Παναθηναϊκού. Η τελευταία φορά, εξάλλου, που μία μετακίνηση παίκτη ανάμεσα στις δύο αθηναϊκές ομάδες σήκωσε τόσο 'θόρυβο' ήταν εκείνη του Νίκου Λυμπερόπουλου το... μακρινό 2003. Δεκαεπτά χρόνια μετά, το προϊόν δεν γεννά τέτοιους πρωταγωνιστές για να γεννήσουν, με τη σειρά τους, ιστορίες.

Πρόσφατα ήταν η επέτειος του ΑΕΚ-Ρέιντζερς 2-0, τότε που ο Δημήτρης Σαραβάκος, άρτι αφιχθείς στους 'κιτρινόμαυρους' από τον Παναθηναϊκό, 'έστελνε' την Ένωση στους ομίλους του Champions League. Ναι, αυτή ήταν μία μετακίνηση που άλλαξε τον ρου της ιστορίας. Ο Ινσούα το μόνο που αλλάζει είναι τη συζήτηση για τη μεταγραφική ενίσχυση της ΑΕΚ ενόψει της νέας περιόδου. Με τη συγκεκριμένη θέση να έχει καλυφθεί, η Ένωση έχει σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί, όσον αφορά στο μεταγραφικό κομμάτι, από το να βάλει στην εξίσωση μία συζήτηση για έναν ποδοσφαιριστή που δήλωνε φανατικός Παναθηναϊκός πριν από λίγο καιρό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK