Κανείς δεν ξέρει ποια ΑΕΚ είναι η κανονική

Οι αντιδράσεις βγάζουν υγεία, αλλά αυτό που συμβαίνει στην εφετινή ΑΕΚ... βλάπτει σοβαρά την υγεία. Έχει ευθύνες ο Μάσιμο Καρέρα; Προφανώς και έχει, μόνο ήττες μετράει (στο εκτός με τη Ζόρια έκατσε στον πάγκο ο βοηθός του), ενώ είναι ξεκάθαρο ότι υποτίμησε το Europa League και δεν προστάτευσε την ομάδα του.

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο έπειτα από την αναμέτρηση με την Μπράγκα για τη φάση των ομίλων του Europa League 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020
Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο έπειτα από την αναμέτρηση με την Μπράγκα για τη φάση των ομίλων του Europa League 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Η μέρα της μαρμότας. Βαριά ήττα από τη Ζόρια, αντίδραση στην Τρίπολη. Βαριά ήττα από την Μπράγκα, αναμένουμε την αντίδραση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ του Μάσιμο Καρέρα δεν είναι μία 'ΑΕΚ δύο ταχυτήτων', είναι ΑΕΚ μίας ταχύτητας, αυτής της Super League Interwetten. Εφέτος για την Ένωση η Ευρώπη ήταν κάτι το υπερβατικό, ένα εμπόδιο που όχι μόνο δεν μπόρεσε να ξεπεράσει, αλλά δεν προσπάθησε καν. Και αυτομάτως φρόντισε να αποδομήσει το διπλό που έκανε επί της Ζόρια. Μία παρένθεση στην κατηφορική πορεία της στο εφετινό Europa League.

Δεν είναι η ήττα από την Μπράγκα ούτε αυτή της περασμένης εβδομάδας από τη Ζόρια. Είναι η αντίδραση των φιλάθλων της ΑΕΚ που παρακολουθούν μία ομάδα-ασανσέρ. Από το υπόγειο, στο ρετιρέ και ξανά μανά το ίδιο. Ούτε οι ίδιοι μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος, πόσο μάλλον ο Καρέρα που προβληματίζεται για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δέχεται εύκολα γκολ, αλλά με το 2020 να φτάνει στο τέλος του, λύση στο πρόβλημα δεν βρίσκει.

Το έχουμε ξαναγράψει ότι η εφετινή ΑΕΚ είναι ίσως η πιο περίεργη ΑΕΚ που έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Αν εξαιρέσουμε την πρωταθληματική περίοδο, τις άλλες χρονιές τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα. Είτε λόγω λαθών είτε λόγω δυναμικότητας, η ΑΕΚ έμενε εκτός στόχων νωρίς, αλλά τα αίτια μπορούσαν να εντοπιστούν. Αυτό, όμως, που συμβαίνει εφέτος δεν έχει εξήγηση. Ποια ΑΕΚ είναι κανονική; Αυτή που στο πρωτάθλημα κάνει πορεία πρωταθλητισμού ή αυτή που στο Europa League παθαίνει το ένα στραπάτσο μετά το άλλο;

Αν η πρώτη περίπτωση της ΑΕΚ, αυτή του πρωταθλήματος, ήταν ανταγωνιστική στην Ευρώπη κι ας έρχονταν οι ήττες, θα καθόταν πιο εύκολα στο λαιμό κάθε φιλάθλου. Η ΑΕΚ του Europa League όμως, που χάνει με κάτω τα χέρια και αποτελεί ένα είδος πειραματισμού του ίδιου του προπονητή, είναι αντικείμενο εξέτασης. Το εμβόλιο του κορονοϊού βρέθηκε, το τι ακριβώς φταίει στην ΑΕΚ όχι.

Πλέον, το ενδιαφέρον μετατίθεται στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Δεύτερος 'τελικός' έπειτα από εκείνον στην Τρίπολη. Εκεί οι 'κιτρινόμαυροι' έβγαλαν αντίδραση, καμία σχέση με τον αγώνα κόντρα στη Ζόρια, έκαναν restart και δημιούργησαν ξανά προσδοκίες. Πιθανότατα να συμβεί το ίδιο και την προσεχή Κυριακή με τον έτσι κι αλλιώς κατώτερό τους, εφέτος, Παναθηναϊκό.

Οι αντιδράσεις βγάζουν υγεία, αλλά αυτό που συμβαίνει στην εφετινή ΑΕΚ... βλάπτει σοβαρά την υγεία. Έχει ευθύνες ο Καρέρα; Προφανώς και έχει, μόνο ήττες μετράει (στο εκτός με τη Ζόρια έκατσε στον πάγκο ο βοηθός του), ενώ είναι ξεκάθαρο ότι υποτίμησε το Europa League και δεν προστάτευσε την ομάδα του.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα έχει μόλις αστοχήσει από το 1 μέτρο σε κενή εστία, στο 19' της αναμέτρησης ΑΕΚ - Μπράγκα 1-3 στο ΟΑΚΑ, για την 5η αγ. των ομίλων του Europa League.  (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
Ο Νέλσον Ολιβέιρα έχει μόλις αστοχήσει από το 1 μέτρο σε κενή εστία, στο 19' της αναμέτρησης ΑΕΚ - Μπράγκα 1-3 στο ΟΑΚΑ, για την 5η αγ. των ομίλων του Europa League. KLODIAN LATO / EUROKINISSI


Είναι μαζοχιστικό να κατεβάζεις σε 4 παιχνίδια μία ομάδα που δεν έχει αρχή και τέλος, δεν είναι ανταγωνιστική και γίνεται έρμαιο των αντιπάλων. Δεν είναι μόνο η ζημιά που αφήνουν τέτοιες εμφανίσεις, είναι τα προβλήματα που βάζεις στην ίδια σου την ομάδα. Αντί να ξεμπλέξεις το κουβάρι, τα κάνεις χειρότερα, φορτώνεις με βάρος και ευθύνες τις πλάτες σου και καλείσαι να... καταπιείς σπαθιά για να επαναφέρεις την ομάδα στον ίσιο δρόμο.

Εννοείται ότι στην εξίσωση μπαίνει κι η δυναμικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ούτε την Μπράγκα μπορούμε να κερδίσουμε ούτε την Ομόνοια. Χαμηλό το επίπεδο, χαμηλές κι οι απαιτήσεις, όμως σημασία σε αυτές τις περιπτώσεις έχει κι η εικόνα. Και στο τέλος της βραδιάς, ποια είναι η εικόνα που άφησε η ΑΕΚ για να σου δώσει κάτι για τη συνέχεια;

Την προσεχή Κυριακή, για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Καρέρα καλείται να εμφανίσει την ΑΕΚ του πρωταθλήματος που δείχνει να έχει τα φόντα και την ποιότητα να προχωρήσει. Για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα καλείται να σώσει το τομάρι του. Το είπαμε, ο ίδιος βάζει δύσκολα στον εαυτό του και διατηρεί την κουβέντα για το αν είναι ικανός για να κάθεται στον 'κιτρινόμαυρο' πάγκο. Έτσι κι αλλιώς, όταν γίνει το ταμείο θα μπει στο κάδρο κι η Ευρώπη. Και εκεί φτάνουμε στο όριο για το αν το πρόσημο θα είναι θετικό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK