Ο 'αχώνευτος' Αστέρας έδειξε στον Γκαρσία πόσο αλλοπρόσαλλος είναι

Ο Πάμπλο Γκαρσία, άγεται και φέρεται. Τώρα λέει ότι ο ΠΑΟΚ φτιάχνει ομάδα για το μέλλον, προκειμένου να δικαιολογήσει το εντελώς κυκλοθυμικό παρόν του. Ωστόσο έρχονται δύσκολα ματς και εκεί το μέλλον ίσως αποδειχθεί φρούδα ελπίδα για τον ίδιο τον προπονητή.

Ο Πάμπλο Γκαρσία παρακολουθεί και δίνει οδηγίες από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, στη διάρκεια του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης
Ο Πάμπλο Γκαρσία παρακολουθεί και δίνει οδηγίες από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, στη διάρκεια του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ πήγε να παίξει στην Τρίπολη απροετοίμαστος. Και δεν είναι ο αντίπαλος, αυτός ο 'αχώνευτος' κατά τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη σε πρόσφατη συνέντευξή του, είναι ότι ο ΠΑΟΚ δείχνει να μην καταλαβαίνει τη σημασία της εφετινής χρονιάς. Γιατί η τρέχουσα σεζόν δεν είναι μόνο η εύκολη νίκη επί της Λαμίας, είναι -κυρίως- το δύσκολο βράδυ επί του Αστέρα Τρίπολης

Μπροστά του ο ΠΑΟΚ έχει τη ρεβάνς με τη Λαμία, τυπική διαδικασία και ευκαιρία να πάρει λίγο τα πάνω του, αλλά έχει ακολούθως τους Παναθηναϊκό, Άρη και φυσικά τα πλέι οφ. Τα πλέι οφ έχουν πάλι Αστέρα, Παναθηναϊκό, Άρη, αλλά έχουν επίσης ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Και, συγχωρέστε με, όταν μετά την ήττα του Σαββάτου ο Πάμπλο Γκαρσία δηλώνει ότι φτιάχνει ομάδα για το μέλλον, τότε μαζί, ο ίδιος καταδεικνύει και το πρόβλημα του ΠΑΟΚ. Ναι, προφανώς το μέλλον είναι σημαντικό για να επανέλθει σε πρωταθληματικό επίπεδο, αλλά αν το μέλλον κουβαλάει ένα καταστροφικό παρελθόν τότε πώς μπορεί ο 'νέος ΠΑΟΚ' να χτιστεί σε στέρεες βάσεις και με ηρεμία;

Αυτός ο ΠΑΟΚ είναι δυνατός μπροστά, αλλά εξακολουθεί να πάσχει πίσω. Αυτός ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που θα αποθεωθεί και σε μία εβδομάδα θα αποδοκιμαστεί. Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν έχει τη σταθερότητα που απαιτείται, όχι για πρωταθληματικό επίπεδο, έτσι κι αλλιώς φέτος δεν μιλάμε για τέτοιο, αλλά για μία μεγάλη και σοβαρή ομάδα που θέλει να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Κι αν ο από κάτω της βαθμολογίας, ο Αστέρας, πηγαίνει μεθοδικά και με σερί νικών για τα πλέι οφ και τη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, εσύ, σαν οργανισμός ΠΑΟΚ, πηγαίνεις μεθοδικά προς το... αλλοπρόσαλλο μέλλον που υποτίθεται ότι θέλει να χτίσει ο Πάμπλο Γκαρσία.

Το κακό για τον ΠΑΟΚ δεν είναι το 'κρύο-ζέστη' που παρουσιάζει αγωνιστικά η ομάδα. Το κακό είναι ότι γίνεται σε μία χρονική περίοδο που τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Πλέι οφ και κύπελλο, με υψηλής έντασης αγώνες και ξεκάθαρους στόχους. Δεύτερη θέση και κύπελλο. Δεν είναι, για παράδειγμα, τελειωμένη η χρονιά ώστε να πεις ότι 'εντάξει, ας κάνουμε υπομονή να τελειώσει το μαρτύριο για να κοιτάξουμε την επόμενη'. Είναι ότι η τρέχουσα χρονιά θα κρίνει την επόμενη.

Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι ο τελευταίος που φταίει επειδή βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Είναι εκεί γιατί οι επικεφαλής θεώρησαν ότι ο προηγούμενος δεν κάνει. Άρα το λάθος έγινε από πριν. Ο Πάμπλο Γκαρσία φταίει, όμως, γιατί δεν έχει κατασταλάξει για το τι ακριβώς φταίει στον εφετινό ΠΑΟΚ. Αν το γνώριζε τότε θα βλέπαμε μία διαφορετική ομάδα, τουλάχιστον ως προς τη σταθερότητα.

Παιχνίδια σαν αυτά με τη Λαμία και τον Αστέρα δείχνουν τις παθογένειες της ομάδας. Αυτά που ακολουθούν με Άρη και Παναθηναϊκού ελλοχεύουν τον κίνδυνο να αναδείξουν μεγαλύτερα προβλήματα και να γιγαντώσουν την εσωστρέφεια. Η αποστολή του Γκαρσία είναι δύσκολη γιατί δεν έχει μόνο να αναμορφώσει το αγωνιστικό τμήμα, αλλά να κρατήσει σταθερό τον οργανισμό γενικότερα. Αυτή τη στιγμή μοιάζει περισσότερο ως εκείνος που ψάχνει για να κλείσει τα ρήγματα και λιγότερο ως ο προπονητής που θα μάθει στον ΠΑΟΚ τον πρωταθλητισμό. Θα κριθεί όταν λυθεί το πρώτο και θα δουλέψει απερίσπαστος ως προπονητής. Μέχρι τότε θα μπαίνει το κεφάλι του στο ντορβά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK