Ο Γκαρσία 'έσβησε' τον Φερέιρα σαν μην πέρασε ποτέ από τον ΠΑΟΚ

Ακόμα κι αν ο Αμπέλ Φερέιρα είχε πάθει... Ραζβάν Λουτσέσκου και έφερνε τίτλους στον ΠΑΟΚ, η προοπτική του Πάμπλο Γκαρσία θα τον άφηνε έξω από τις καρδιές των φίλων του Δικεφάλου.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, σε στιγμιότυπο της φιλικής αναμέτρησης με τη Δόξα Δράμας στο γήπεδο της Δράμας, Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, σε στιγμιότυπο της φιλικής αναμέτρησης με τη Δόξα Δράμας στο γήπεδο της Δράμας, Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI SPORTS

Από το ματς με τη Γρανάδα για το Europa League μέχρι αυτό με τον Παναιτωλικό για τη Super League Interwetten είναι ένα αντίο του Αμπέλ Φερέιρα δρόμος. Στο αντίο του Πορτογάλου ο ΠΑΟΚ πήγε στην έδρα μιας από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της εφετινής Primera Division και με πρωταθληματική εμφάνιση πήρε ένα αποτέλεσμα που τον αδικεί, ενώ υπό άλλες συνθήκες θα το αγόραζε πριν από τη σέντρα.

Ο θυμόσοφος λαός λέει ότι η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μένει, άρα ο Φερέιρα φεύγει με θετικό πρόσημο ακόμα κι αν επί θητείας του ο ΠΑΟΚ έμεινε χωρίς τίτλο για πρώτη φορά μετά το 2017. Στην Ισπανία, ο Δικέφαλος ήταν πιστός στο φετινό αγωνιστικό δόγμα του: όταν δεν τον υπολογίζουν, παίζει σαν γηπεδούχος, ξεδιπλώνει στο χορτάρι όλες τις αρετές του και κάνει τη δική του υπέρβαση βάσει των ορίων που θέτουν οι άλλες, απογοητευτικές, εμφανίσεις του. Το βράδυ της Πέμπτης, ο ΠΑΟΚ έπαιξε σαν να... μην ήθελε να φύγει ο Φερέιρα και ο Πορτογάλος έκανε ό,τι έπρεπε από τον πάγκο για να αποδείξει ότι το φευγιό του θα κοστίσει.

Αν και το όλο θέμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα (αυτό αναμένεται να γίνει σήμερα), ο Φερέιρα θα περάσει την πόρτα της εξόδου ως ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους προπονητές που έχουν περάσει από τον πάγκο. Και το γεγονός ότι αντικατέστησε τον Ραζβάν Λουτσέσκου της... απολυτότητας και του αήττητου νταμπλ κάνει ακόμα πιο μπερδεμένη την κατάσταση.

Πάντως, λίγο πριν από τους τίτλους τέλους, η κατάσταση δείχνει να ξεκαθαρίζει. Ελάχιστοι πλέον είναι αυτοί που έμειναν ως υποστηρικτές του Πορτογάλου. Το γεγονός ότι το όνομα του Πάμπλο Γκαρσία ξεπροβάλλει ως ο αντικαταστάτης φέρνει τον Φερέιρα σε ακόμα πιο άσχημη θέση. Από τη μία είναι ο απολογισμός και το τι κατάφερε στον ΠΑΟΚ, από την άλλη ο όποιος απολογισμός καταλήγει στα σκουπίδια όταν 'περιμένει' ο Γκαρσία. Είναι η ηδονή που προκαλεί η παρουσία του στον κόσμο, είναι το κίνητρο να βγάλει ο ΠΑΟΚ έναν δικό του προπονητή, 'γεννημένο' μέσα από το συναίσθημα που περικλείει τον σύλλογο.

Ακόμα κι αν ο Φερέιρα είχε πάθει... Λουτσέσκου και έφερνε τίτλους στον ΠΑΟΚ, η προοπτική του Γκαρσία θα τον άφηνε έξω από τις καρδιές των φίλων του Δικεφάλου. Το συνολικό πρόσημο στην κανονική παρουσία του χωρίς τα 'what if' δεν έχει πλέον καμία σημασία, γιατί ο αντικαταστάτης είναι ό,τι πιο ξεκάθαρο θα μπορούσε να επιλέξει η διοίκηση τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Κάπως έτσι, ξεκάθαρη, ήταν η επιλογή του Φερέιρα μετά το ξαφνικό 'διαζύγιο' με τον Λουτσέσκου. Μόνο που εκ των υστέρων, η προοπτική δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες. Εδώ, όμως, στην περίπτωση του Γκαρσία, το συναίσθημα είναι πάνω από κάθε τι αγωνιστικό. Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στη νέα αφετηρία, στην επόμενη μέρα της μετά-Φερέιρα εποχής, λες κι έχει πάρει το πρωτάθλημα. Κι αυτό, σε τελική ανάλυση, είναι ό,τι πολυτιμότερο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ακόμα και από μία καλή εμφάνιση κόντρα στη Γρανάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK