Ο Μπόλονι σπάει αβγά και 'κλέβει' πορτοφόλια μέσα στα γήπεδα!

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Λάζλο Μπόλονι οδηγεί την ομάδα μέσα από μεγάλες -αγωνιστικές και μη- δυσκολίες, πετυχαίνοντας σημαντικά πράγματα για να τη βελτιώσει και να την κρατήσει ζωντανή στο κυνήγι της ευρωπαϊκής επιστροφής.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Λάζλο Μπόλονι, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την ΑΕΚ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Λάζλο Μπόλονι, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την ΑΕΚ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΚΛΟΝΤΙΑΝ ΛΑΤΟ

Εμμανουηλίδης, Καμπετσής, Ιωαννίδης. Τριάδα που δεν βάζεις ούτε σε ρεβάνς Κυπέλλου με το πρώτο ματς να έχει λήξει 5-0 υπέρ σου. Στον Παναθηναϊκό του Μπόλονι, όμως, φαίνεται ότι θα γίνει καθημερινότητα. Όχι γιατί πρέπει και όχι γιατί πρέπει να αποδομηθούν κάποιοι ποδοσφαιριστές που ξάφνου έγιναν... ακριβοί, αλλά γιατί αυτό είναι το σωστό.

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο Μακέντα, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Καρλίτος. Προφανώς είναι και αυτοί. Αλλά είναι και Καμπετσής, Εμμανουηλίδης, Ιωαννίδης. Ο πρώτος δεν έχουμε καταλάβει αν είναι στα πλάνα του Λάζλο Μπόλονι ή αν του δίνει μία τελευταία ευκαιρία. Ο Εμμανουηλίδης δεν χρειάζεται συστάσεις, επέστρεψε στον Παναθηναϊκό για να βοηθήσει. Ο Ιωαννίδης κάπου στην πορεία ξεχάσαμε ότι είναι στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, δεν φταίει το παιδί, το όνομά του χάθηκε στην 'καραβιά' των παικτών που έφεραν Ρόκα και Πογιάτος, επανεμφανίστηκε (ή μάλλον πρωτοεμφανίστηκε) με Λάζλο Μπόλονι.

Και αυτό είναι ένα δείγμα της δουλειάς του Ρουμάνου στο Κορωπί. Βλέπει, δεν παρατηρεί ούτε αγνοεί. Βλέπει και κρίνει. Και δεν φοβάται, τώρα στα late 60s, να πει και τη γνώμη του, όπως ανοιχτά έκανε με την περίπτωση Ζαγαρίτη. Γιατί αν ο Παναθηναϊκός έχει χάσει την αίγλη ως ομάδα και οι πιτσιρικάδες ψάχνουν τρόπο να 'πηδήξουν από το καράβι' και να παίξουν αλλού, τώρα με τον Ρουμάνο προπονητή υπάρχει μία σοβαρή πιθανότητα να ξαναγίνει μεγάλο club τουλάχιστον στα μάτια των νεαρών παικτών και να γίνει πιο ομαλό σκαλοπάτι για τη συνέχεια της καριέρας τους.

Για να γίνει ξανά μεγάλο club χρειάζονται και νίκες όπως αυτή που πέτυχε στο 'Κλεάνθης Βικελίδης'. Θα μπορούσε να χάσει, ναι; Δεν ήταν καλύτερος του Άρη, ήταν πιο τυχερός και πιο αποτελεσματικός. Κι αν ο Άρης είχε ευκαιρίες -τέσσερις καθαρές συγκεκριμένα- και την κατοχή γύρω-γύρω από την περιοχή, ο Παναθηναϊκός είχε τρόπο και Διούδη να πάρει μία μεγάλη νίκη. Και επειδή το έφερε η κουβέντα, σε σύγκριση με τους προαναφερθέντες της δεύτερης παραγράφου, ο Σωκράτης Διούδης είναι από αυτούς που δεν μπορούν να αντικατασταθούν. Όχι γιατί από πίσω δεν έχει καλούς γκολκίπερ, αλλά γιατί τη δεδομένη χρονική στιγμή και κυρίως τα τελευταία χρόνια παραμένει ο καλύτερος και πιο σταθερός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού. Το ερώτημα, όμως, για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και μετά παραμένει και αδικεί πρωτίστως τον Έλληνα γκολκίπερ. Κλείνει κι αυτή η παρένθεση.

Το διπλό επί του Άρη, λοιπόν, είχε πρωταγωνιστές. Και είχε από αυτούς που στις ταινίες τους λέμε 'β' ρόλους'. Για Όσκαρ. Ο Αργύρης Καμπετσής, για παράδειγμα, πριν από λίγο καιρό φέρεται να ήταν στο στόχαστρο ΟΦΗ και Ατρόμητου, στου Παναθηναϊκού πάντως δεν ήταν. Με αυτή της Κυριακής μετράει back to back συμμετοχές. Την προηγούμενη αγωνιστική 'σέρβιρε' στον Εμμανουηλίδη για να σκοράρει και να μας χαρίσει την πιο συναισθηματική viral στιγμή του ελληνικού αθλητισμού και το βράδυ της Κυριακής ήταν η δική του η ώρα να σκοράρει. Το μέλλον του, πάντως, στον Παναθηναϊκό παραμένει άγνωστο.

Φραν Βέλεθ. Κι αυτός υποψήφιος για Όσκαρ. Έχασε την ευκαιρία να μας χαρίσει μία όμορφη ιστορία σκοράροντας κόντρα στην παλιά του ομάδα, αλλά μαζί με τον Διούδη και τον σκόρερ Καμπετσή ήταν εκ των MVP. Ο Μπόλονι τον έκανε αντί-Κουρμπέλη και πέτυχε. Όπως έχει πετύχει σε πολλά άλλα καταρρίπτωντας ένα μύθο που δημιούργησε αμά τη εμφανίσει του. Δεν είναι απότομος, είναι αυτός που πρέπει. Δεν είναι μπαμπούλας. Είναι αυστηρός μέχρι να μάθεις να τον ακούς. Δεν είναι αγενής. Είναι κοντά στα 70 ο άνθρωπος και δεν μπορεί να ακούει κάποια πράγματα, σεβαστή η ιδιοτροπία του. Δεν είναι 'Ρουμάνος πορτοφολάς', όπως καταγγέλουν από τον ΠΑΟ ότι ειπώθηκε από τον Θόδωρο Καρυπίδη σε επίδειξη ρατσισμού και δήθεν ποδοσφαιρικής ανωτερότητας, είναι κανονικός προπονητής. Και στον Παναθηναϊκό που οι παλινωδίες έχουν γίνει καθημερινότητα τα τελευταία χρόνια, τούτο είναι σημαντικό.

Μην ξεχνάτε, όμως, επειδή ακριβώς ο Παναθηναϊκός δεν έχει επιστρέψει στην κανονικότητα, η νίκη στη δύσκολη έδρα του Άρη δεν σημαίνει ότι έγινε ξανά ομάδα και μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό. Το τελευταίο θα το κάνει ξανά όταν μάθει να λειτουργεί σωστά από το καλοκαίρι. Και θα μάθει να λειτουργεί σωστά από το καλοκαίρι όταν βρει τον κατάλληλο άνθρωπο.


News 24/7

24MEDIA NETWORK