Ο Παναθηναϊκός δεν φοβάται τη διαφορετικότητα, ούτε τη δεύτερη θέση

Με τρόπο που δεν γεμίζει το μάτι, αλλά γεμίζει το σακούλι με τους βαθμούς ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να θεωρείται πια διεκδικητής της δεύτερης θέσης. Κυρίως έχει καταφέρει να κάνει τον κόσμο του ν' ασχολείται ξανά.

Ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν ο σκόρερ του δεύτερου γκολ για τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί του Βόλου στη Μαγνησία
Ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν ο σκόρερ του δεύτερου γκολ για τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί του Βόλου στη Μαγνησία EUROKINISSI SPORTS

Από την εντός έδρας ισοπαλία απέναντι στην ομάδα του Βόλου και εκείνη την αγκαλιά του Λάζλο Μπόλονι με τον Ουάρντα μεσολάβησαν η μεταβατική περίοδος του Παναθηναϊκού στην εποχή του Ρουμάνου στον πάγκο, αλλά και η 'μετακόμιση' του Αιγύπτιου στον ΠΑΟΚ. Το βράδυ της Τετάρτης, στην εμβόλιμη αγωνιστική της Super League Interwetten, οι 'πράσινοι' έφευγαν με διπλό από το Πανθεσσαλικό, πέμπτη συνεχόμενη νίκη και έκτη δίχως να δεχθεί γκολ, την ώρα που η νέα ομάδα του Ουάρντα έχανε 3-0 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και αισθάνεται πλέον την 'καυτή', βαθμολογική, ανάσα τους.

Σημεία των καιρών, νέα δεδομένα και διαφορετικές καταστάσεις. Ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε μία τροχιά κανονικότητας γιατί πλέον έχει κανονικό προπονητή. Αν εξαιρέσουμε τον Πογιάτος, είχε κανονικό προπονητή και τις προηγούμενες χρονιές - Ουζουνίδης και Δώνης λογίζονται ως τέτοιοι. Κι αν ο πρώτος είχε στα χέρια του έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό (με επίσης διαφορετική κατάληξη) και ο δεύτερος έναν 'ειδικών συνθηκών' Παναθηναϊκό, αυτό δεν μειώνει το έργο του Λάζλο Μπόλονι. Παναθηναϊκό 'ειδικών συνθηκών' -και συμπεριφορών θα προσθέταμε- ανέλαβε όταν ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να του δώσει τα 'κλειδιά'. Και είναι από τις λίγες φορές που η φράση 'δίνω τα κλειδιά' έχει ουσία γιατί το αφεντικό του Παναθηναϊκού έκανε ακριβώς αυτό: πάρε την ομάδα και φτιάξε τη όπως εσύ νομίζεις.

Παύει να είναι σύμπτωση

Οι 'πράσινοι' πήγαν να παίξουν με τον Βόλο δίχως Μακέντα και Καρλίτος, με Ιωαννίδη και Καμπετσή και τον Εμμανουηλίδη (κι ας μην αγωνίστηκε την Τετάρτη) να έχει κερδίσει με το σπαθί του μία θέση στην αγωνιστική καθημερινότητα της ομάδας. Και δεν το έκανε μόνο στο Πανθεσσαλικό: με τους ίδιους πήρε διπλό από τον Άρη, με τους ίδιους κέρδισε τον ΟΦΗ, με τους ίδιους 'σφράγισε' τη νίκη επί της ΑΕΛ. Στην εξίσωση, πλέον, έχει μπει η διαφορετικότητα.

Ο Μπόλονι δεν φοβάται να ρισκάρει, γενικώς δεν φοβάται και το έχει αποδείξει. Κυρίως δεν φοβάται να μιλήσει και αυτή φαίνεται ότι είναι η ειδοποιός διαφορά. Αυτό του το προσόν ήταν το 'κλικ' για να γυρίσει το τσιπάκι και ο Παναθηναϊκός να γίνει πιο αποτελεσματικός ή, για να το θέσουμε καλύτερα, πιο κυνικός. Μπάλα δεν παίζει. Σπουδαία μπάλα για την ακρίβεια. Παίρνει, όμως, αποτελέσματα και τα αποτελέσματα φέρνουν ηρεμία και χρόνο να δουλέψει. Κυρίως φέρνουν ψυχολογία και φουσκωμένα από χαρά στήθη.

Δικά του τα πλέι οφ πριν από τα ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός... ξεπέρασε τον Παναθηναϊκό, κάνει πρωταθλητισμό στο δεύτερο γύρο κι από εκεί που αναρωτιόμασταν αν θα καταφέρει να βρεθεί στα πλέι οφ πλέον έχει μπει στο κάδρο ακόμα και η δεύτερη θέση. Πλησίασε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, δεν ξέρουμε αν θα τους ξεπεράσει, αγωνιστικά φαντάζει λίγο πιο κάτω, ψυχολογικά όμως σίγουρα βρίσκεται πιο πάνω. Κλείδωσε, όμως, τα πλέι οφ και ετοιμάζεται γι' αυτά έχοντας το μομέντουμ. Αργούν ακόμα, αλλά ο Παναθηναϊκός χτίζει το μέλλον του.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι κάνει τον κόσμο να ασχολείται ξανά. Οι περισσότεροι τσιμπιούνται όταν ακούν ότι ο Παναθηναϊκός έχει 5 σερί νίκες και 6 ματς χωρίς γκολ παθητικό. Από το 'έλα μωρέ, τυχαίο ήταν', πήγαμε στο άλλο άκρο. 'Βρε λες'; Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος του Παναθηναϊκού του Μπόλονι.

Δύο βήματα ακόμη απομένουν πριν από το crash test με τον Ολυμπιακό. Λαμία και Ατρόμητος, ευκαιρία για το '2 στα 2' γιατί πλέον μπορεί. και μετά, 14 Φεβρουαρίου, την ημέρα των ερωτευμένων, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Επί της ουσίας δεν θα δώσει ή δεν θα πάρει κάτι, αλλά είναι ματς αυτοπεποίθησης. Και στην Ελλάδα όποια κι αν είναι η πορεία σου, αυτό που μένει είναι τα ντέρμπι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK