ΠΑΟΚ: Ο Φερέιρα θα πάρει όλο το ανάθεμα για τις δύο ομάδες

Ο ΠΑΟΚ αυτούς τους game changers ψάχνει. Τους ηγέτες του γηπέδου που θα σπρώξουν την ομάδα, θα δώσουν ώθηση στους πιτσιρικάδες αλλά και στους λεγόμενους έμπειρους. Αυτοί οι λεγόμενοι ηγέτες θα έρθουν μόνο αν περάσει την Κρασνοντάρ. Μέχρι τότε, ο Αμπέλ Φερέιρα θα τρώει το 'ανάθεμα'.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Βόλο για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο | Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Βόλο για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο | Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΠΑΟΚ αυτήν τη στιγμή μοιάζει με φάντασμα στη Super League Interwetten. Λες και είναι κάτι αναγκαστικό. Νίκησε την ΑΕΛ στο όριο, ισοπαλίες με Ατρόμητο και Βόλο, ήδη είναι στο μείον στο πρωτάθλημα, έπειτα από μόλις 3 αγώνες.

Στην Ευρώπη, άλλο πρόσωπο. Λες και είναι μόνο γι' αυτό, ο σημαντικότερο στόχος. Με κλειστά μάτια σε αυτόν και ό,τι βγει. Ίσως είναι έτσι και δεν το έχουμε κατανοήσει εμείς. Η θυσία του πρωταθλήματος στον βωμό των ομίλων και των εκατομμυρίων που θα μπουν στα ταμεία. Για να χτιστεί ο πρωταθληματικός ΠΑΟΚ των επόμενων ετών. Το οξύμωρο, βέβαια, είναι ότι ο Δικέφαλος που είδαμε κόντρα σε Μπεσίκτας, Μπενφίκα και Κρασνοντάρ μία χαρά πρωταθληματικός είναι. Ο ΠΑΟΚ, όμως, του Πανθεσσαλικού με μόλις 4 ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στη Ρωσία να ξεκινούν βασικοί θέλει δουλειά.

Ο Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος θα πάρει όλο το ανάθεμα για τις δύο γκέλες στο πρωτάθλημα όπως πήρε την αποθέωση για την έως τώρα πορεία του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League, μοιάζει να διαχειρίζεται δύο διαφορετικές ομάδες. Κι αυτό γίνεται εν γνώσει του, όπερ σημαίνει ότι ο ίδιος έχει οριοθετήσει τον στόχο: είσοδο στους ομίλους με οποιοδήποτε κόστος.

Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ λειτουργεί γι' αυτόν τον σκοπό. Με δεδομένο ότι ο Δικέφαλος δεν μπορεί να κάνει υπερβολές στις μεταγραφές και πηγαίνει με το πλάνο στήριξης των δικών του παιδιών, περιμένει τα εκατομμύρια που κρύβονται κάτω από το 'σεντόνι' του Champions League για να κάνει τις υπερβατικές κινήσεις που θα τον διατηρήσουν σε top κατάσταση. Ό,τι κάνει δηλαδή ο Ολυμπιακός τα τελευταία 20+ χρόνια, ο ΠΑΟΚ θέλει να το κάνει σε μία χρονιά. Να βάλει τις βάσεις, ώστε να επανέλθει στην οικονομική κανονικότητα.

Βέβαια, ο κόσμος δεν το γνωρίζει αυτό. Εκ του αποτελέσματος κρίνει. Βλέπει δύο διαφορετικές ομάδες σε Ελλάδα και Ευρώπη, με διαφορετικά κίνητρα. Και πάνω σε αυτό, συμπεραίνει ότι εφέτος ο ΠΑΟΚ έχει βάλει πιο πάνω τον στόχο του Champions League.

Εδώ ελλοχεύει ο κίνδυνος του πρόωρου τέλους και της πρόωρης αρχής της εσωστρέφειας. Μεσοβδόμαδα, ο Δικέφαλος παίζει 'όλη τη χρονιά', βάσει αυτών που βλέπουμε και αυτών που έχουμε καταλάβει. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα πλην της πρόκρισης επί της Κρασνοντάρ διαφοροποιεί μία χρονιά ειδικών συνθηκών και ο Φερέιρα με τη διοίκηση θα βρεθούν μπροστά σε συγκεκριμένα ερωτήματα που θα επιζητούν απαντήσεις.

Ο ΠΑΟΚ που εμφανίστηκε στον Βόλο, ακόμα και με διαφορετική ενδεκάδα, ακόμα και με αυτό το 3-4-3 που φαίνεται ότι τον ταλαιπωρεί στην Ελλάδα, έχει τις δυνατότητες να κερδίζει τέτοια παιχνίδια. Δεν το πάει, όμως, όπως ο Ολυμπιακός. Και οι 'ερυθρόλευκοι' βρίσκονται σε μία διαδικασία 'χτισίματος', υπό καλύτερες συνθήκες, αλλά έχουν τους game changers ακόμα και για τα παιχνίδια επιπέδου ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ αυτούς τους game changers ψάχνει. Τους ηγέτες του γηπέδου που θα σπρώξουν την ομάδα, θα δώσουν την ώθηση στους πιτσιρικάδες αλλά και στους λεγόμενους έμπειρους. Αυτοί οι λεγόμενοι ηγέτες θα έρθουν μόνο αν περάσει την Κρασνοντάρ. Και κανονικά, κάπου εδώ θα έπρεπε να τελειώσει η όποια συζήτηση για τον αγώνα του Βόλου. Ο 'τελικός' με τους Ρώσους επισκιάζει τα πάντα και ταυτόχρονα γιγαντώνει την επόμενη μέρα του συγκεκριμένου αγώνα, ειδικά αν το αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό.

Αν ο ΠΑΟΚ περάσει την Κρασνοντάρ και μπει για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ομίλους Champions League, ουδείς θα θυμάται τις γκέλες με Ατρόμητο και Βόλο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα 'ξυπνήσουν' όλα τα στραβά κι ανάποδα και ίσως πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων η όποια προσπάθεια ανοικοδόμησης του συλλόγου. Οι ίδιοι δεν ήμασταν που λέγαμε ότι ο ΠΑΟΚ του νταμπλ θέλει φρεσκάρισμα; Ιδού η Ρόδος...

News 24/7

24MEDIA NETWORK