Το δίλημμα Βοτανικός ή Λεωφόρος ζωντάνεψε από το πουθενά

Πώς επανήλθε στην ατζέντα η ανάπλαση του 'Απόστολος Νικολαΐδης' έναντι της ανέγερσης νέου γηπέδου στον Βοτανικό; Τι θέλει να πετύχει ο Γιάννης Αλαφούζος και τι απειλείται να συμβεί.

Η πανοραμική άποψη του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας
Η πανοραμική άποψη του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας EUROKINISSI SPORTS

Το θέμα έχει επανέλθει στην παναθηναϊκή επικαιρότητα. Ο κόσμος το παρακολουθεί με ενδιαφέρον, αλλά ταυτόχρονα παρατηρείς μία εγκράτεια. Τι πιο λογικό για κάτι που στο παρελθόν ταλαιπώρησε φιλάθλους και συλλόγους. Υπό φυσιολογικές συνθήκες ίσως τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο Παναθηναϊκός να είχε γήπεδο. Εν έτει 2020 η συζήτηση επέστρεψε, οι 'πράσινοι' συνεχίζουν να παλεύουν για το μεγάλο όνειρο και ο Γιάννης Αλαφούζος κρατάει στα χέρια του την ιστορία του τμήματος.

Λεωφόρος ή Βοτανικός. Αυτές είναι οι δύο περιπτώσεις που έχουν 'πέσει' στο τραπέζι. Από τη μία η περίπτωση του Βοτανικού και οι κρίσιμες συζητήσεις Αλαφούζου-Μπακογιάννη και από την άλλη αυτή του 'Απόστολος Νικολαϊδης', για την οποία ο μεγαλομέτοχος του 'τριφυλλιού' φέρεται να έχει έτοιμη πρόταση ανανέωσης του γηπέδου.

Ακόμα και τώρα πολλοί είναι αυτοί που βάζουν το δίλημμα. Με ιντριγκαδόρικο στιλ βάζουν τον κόσμο του Παναθηναϊκού σε μία διαδικασία να διαλέξει. Όχι, το δίλημμα δεν είναι Βοτανικός ή Λεωφόρος. Βασικά δεν υπάρχει δίλημμα. Το θέμα είναι ο Παναθηναϊκός να φτιάξει γήπεδο. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα.

Ένας λόγος που ο κόσμος της ομάδας παρακολουθεί με... αποστάσεις και δίχως ενθουσιασμό τις εξελίξεις επί του θέματος είναι το παρελθόν και ό,τι αυτό έχει αφήσει. Κορμοράνοι, εμπορικά κέντρα, παλλινωδίες, καθυστερήσεις ακόμα και εσωστρέφεια. Όλα αυτά άφησαν τους 'πράσινους' χωρίς ένα σύγχρονο γήπεδο. Πολλοί γυρνώντας το χρόνο πίσω μάλλον έχουν μετανιώσει για τη στάση τους, ακόμα περισσότεροι είναι αυτοί που βλέπουν τους άλλους να γιγαντώνονται στο θέμα της έδρας. Ο Ολυμπιακός έχει γήπεδο εδώ και 16 χρόνια, η ΑΕΚ ετοιμάζεται να μπει στο δικό της 'παλάτι' και ο ΠΑΟΚ 'τρέχει' τις διαδικασίες για την Τούμπα. Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, παίζει στο αχανές ΟΑΚΑ και έχει ως εναλλακτική τη Λεωφόρο που τα χρόνια και η ιστορία έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους.

Ο Γιάννης Αλαφούζος δείχνει αποφασισμένος να βρεθεί λύση στο γηπεδικό και γνωρίζει καλά ότι στη Λεωφόρο δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, κυρίως να στεγάσει όλα τα τμήματα του συλλόγου. Η στάση του απέναντι στον Δήμο φαντάζει πιεστική, η όλη κατάσταση μοιάζει με μία σκληρή παρτίδα πόκερ και το καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα 'καυτό' με εξελίξεις.

Οι εξελίξεις αυτές μπορούν να διαφοροποιήσουν τη θέση του Αλαφούζου στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Μεγαλομέτοχος τα τελευταία χρόνια και απόλυτα υπεύθυνος για τα σκαμπανεβάσματα του συλλόγου και τις οικονομικές τρύπες. Το θέμα του γηπέδου είναι η εξιλέωσή του και είναι το θέμα που μπορεί να τον φέρει με 'χρυσά γράμματα' στο 'βιβλίο' του Παναθηναϊκού. Ξέρει καλά, όπως όλοι, ότι το γήπεδο είναι κάτι το αυτονόητο όσον αφορά στη δυναμική ενός συλλόγου. Όσο κι αν ανεβάσει το μπάτζετ όσο κι αν προσπαθεί να κάνει ανταγωνιστικούς τους 'πράσινους', το γήπεδο είναι αυτό που θα αλλάξει το επίπεδο και το στάτους της ομάδας.

Αρκεί να μη γίνει το γηπεδικό... φτερό στον άνεμο. Αρκεί να μην είναι ακόμα ένα πρότζεκτ που θα μείνει στη μέση έχοντας πρώτα δημιουργήσει προσδοκίες. Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει το... know how σε αυτό και εδώ ακριβώς ελλοχεύει ο κίνδυνος. Γι' αυτό οι συγκρατημένες απόψεις και η απλή παρατήρηση των γεγονότων μέχρι να υπάρξουν πραγματικά εξελίξεις είναι ο καλύτερος 'οδηγός' για τη συνέχεια.


News 24/7

24MEDIA NETWORK