Παναθηναϊκός: Τι έχει, τι του λείπει και πώς θα έρθει ο Λαπροβίτολα

Στην τελική ευθεία για τον Αύγουστο μαζέψαμε ό,τι έχει κάνει ο Παναθηναϊκός στη φετινή μεταγραφική περίοδο και τι χρειάζεται για να παρουσιάσει κάτι ολοκληρωμένο στην αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Η Ρεάλ περιμένει να οριστικοποιηθεί το αν θα πάει ο Φακούντο Καμπάτσο στο ΝΒΑ, για να δώσει (ή όχι) τον Νίκο Λαπροβίτολα κάπου. Ο Αργεντινός θέλει να παίξει στην Εuroleague και η μόνη ομάδα της Euroleague που του 'χει κάνει πρόταση είναι ο Παναθηναϊκός.
Η Ρεάλ περιμένει να οριστικοποιηθεί το αν θα πάει ο Φακούντο Καμπάτσο στο ΝΒΑ, για να δώσει (ή όχι) τον Νίκο Λαπροβίτολα κάπου. Ο Αργεντινός θέλει να παίξει στην Εuroleague και η μόνη ομάδα της Euroleague που του 'χει κάνει πρόταση είναι ο Παναθηναϊκός. EUROKINISSI

Aπό το ρόστερ που θα βρεις στην επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού στην πράξη δεν υπολογίζεται ο ΝτεΣον Τόμας, ο οποίος έχει βρει δουλειά στην Ασία -σύμφωνα με πληροφορίες του Contra- και ο Τζίμερ Φριντέτ, που έχει συμβόλαιο και έχει λαμβάνει ποσό μεγαλύτερο των 2 εκατομμυρίων δολαρίων -και μέχρι να προκύψει διακανονισμός δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τα επίσημα στοιχεία της ομάδας. Θα ήταν επίσης, χρήσιμο στην αγγλική version να γραφτεί και το όνομα του Χάουαρντ Σαντ-Ρος στα αγγλικά. Αλλά μικρή σημασία έχουν αυτά. Πάμε στο θέμα μας.

Προς το παρόν, οι 'πράσινοι' που θα εκπροσωπήσουν την ομάδα στην αγωνιστική περίοδο 2020-21 είναι ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης, ο Ντίνος Μήτογλου, ο Μπεν Μπέντιλ, ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο Μάρκους Φόστερ, ο Ζακ Όγκαστ, ο Σαντ-Ρος και ο Λευτέρης Μποχωρίδης. Θα ήταν χρήσιμο να θυμάσαι τα νέα οικονομικά δεδομένα -που είναι περιορισμένα- και το δεδομένο που θέλει τον ΠΑΟ να μην είναι ακριβώς η πρώτη επιλογή των παικτών που είναι διαθέσιμοι και έχουν διάφορες προτάσεις στα χέρια τους -γατί υπάρχει πρότερος βίος που λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας. Όλα αλλάζουν. Αλλά χρειάζεται υπομονή και συνέπεια μέσα στα χρόνια.

Tι υπάρχει

Η σύσταση του Παναθηναϊκού είναι αμερικανογενής (αμερικανικού mentalité). Δηλαδή, δίνει έμφαση στο αθλητικό κομμάτι. Ακόμα και ο Νέντοβιτς, ο οποίος είναι Σέρβος, υπηρετεί χρόνια το αμερικανικό στιλ του παιχνιδιού. Άνθρωποι που 'χουν καθίσει σε πάγκους ομάδων που μετέχουν στην Euroleague λένε πως ο Μάρκους Φόστερ μπορεί να εξελιχθεί στην ευχάριστη έκπληξη της νέας σεζόν -εφόσον φυσικά, τοποθετεί σε μια κατάσταση που θα τον βοηθήσει να βοηθήσει το σύνολο. Προέρχεται από μια εξαιρετική σεζόν στο Ισραήλ και το βέβαιο είναι πως μπορεί να σκοράρει. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο παίκτης-κλειδί αυτού που 'φτιάχνει' φέτος ο Παναθηναϊκός θα είναι ο Παπαπέτρου.

Οι ψηλοί είναι εκπρόσωποι της σύγχρονης εποχής των bigs. Δηλαδή, δεν ματώνουν στη ρακέτα, αλλά βγαίνουν κι έξω. Δεν έχουν αυτό που λέμε 'δύναμη', αλλά είναι πολύ αθλητικοί. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι Μπέντιλ και Όγκαστ, με τον Μήτογλου να 'χει την ευχέρεια να παίξει σε διαφορετικά match ups και να ανταποκριθεί με επιτυχία, ενώ το ρόλο του πραγματικού σέντερ θα αναλάβει ο Παπαγιάννης. Δεδομένης της πληροφορίας που θέλει τον Τόμας να 'χει βρει αλλού δουλειά -αλλά να μην έχει λύσει επισήμως, ακόμα τη συνεργασία του με τους 'πρασίνους'-, το ρόλο του τη νέα χρονιά θα αναλάβει ο Σαντ-Ρος. Δεν θα τους έλεγες copy paste ως παίκτες. Ο νέος της παρέας είναι καλύτερος του παλιού στην άμυνα (τον έχουν χαρακτηρίσει 'ελβετικό σουγιά', ένεκα της πολύπλευρης προσφοράς του σε αυτό το κομμάτι), αλλά λιγότερο συνεπής στην επίθεση.

Τι λείπει

Ας δούμε το ρόστερ σε θέσεις. Στο '1' υπάρχει ο Μποχωρίδης. Σε ό,τι αφορά τον Λαπροβίτολα, η περίπτωση του συνδέεται άμεσα με αυτήν του Φακούντο Καμπάτσο και της προοπτικής να φύγει για το ΝΒΑ. Που μεταξύ μας δεν είναι προοπτική, αλλά κατά 90% αυτό που θα γίνει. Βέβαια, μέχρι να μπουν υπογραφές σε συμβόλαια, τίποτα δεν μπορεί να είναι δεδομένο.

Το ΝΒΑ θα ασχοληθεί από το τέλος του μήνα με τη 'φούσκα' του Ορλάντο και μετά με τις ανανεώσεις των ρόστερ. Οι πληροφορίες του Contra αναφέρουν πως ο Καμπάτσο μπορεί να γίνει συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο, στο Μιλγουόκι. Σίγουρα δε, έχει το ενδιαφέρον της Μινεσότα -όπως έχει και NBA out που φτάνει στα 5.000.000 δολάρια. Οι πρώτης γραμμής πόιντ γκαρντ που 'βγήκαν' στην αγορά έχουν ήδη βρει δουλειά κι έτσι ο Πάμπλο Λάσο κρατά 'καθυστερήσεις' με τον Λαπροβίτολα, ο οποίος έχει προτάσεις από ισπανικές ομάδες, όμως θέλει να παίξει στην Euroleague.   

Στη θέση '2' είναι οι Νέντοβιτς και Φόστερ, στα 'φτερά' οι Παπαπέτρου και Σαντ-Ρος, με το '4' να ανήκει στον Μήτογλου και το '5' στους Παπαγιάννη, Όγκαστ (θα παίζει και ως πάουερ φόργουορντ) και Μπέντιλ. Θα 'χεις ακούσει και για το ενδιαφέρον των 'πρασίνων' για τον Λεωνίδα Κασελάκη. Επισημοποίηση δεν υπάρχει ακόμη, ως εκ τούτου δεν τον βάζουμε στη λίστα.

Κατόπιν αυτών, φαίνεται να λείπει ένας πόιντ γκαρντ ή ιδανικά ένας combo γκαρντ -δεν έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του Νικ Καλάθη, κάτι που δεν το λες και εύκολο, αλλά μπορεί να γίνει δεδομένων των συνθηκών και τηρουμένων των αναλογιών. Επίσης, λείπει ένα ακόμα '4' ή για την ακρίβεια ένας που θα παίζει ως '4' και ως '5' και θα 'χει τη στοιχειώδη ικανότητα στα σουτ. Ξεκάθαρα αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις, γνωρίζουν καλύτερα τι χρειάζεται το ρόστερ και τι μπορούν να αποκτήσουν -βάσει χρημάτων και γενικότερων 'θέλω' των παικτών που είναι 'στόχοι'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK