Το πρώτο πρόστιμο του Σαββίδη έπρεπε να είναι στον Ιβάν

Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έφτασε στο σημείο να εξαρτάται από την ΑΕΚ μέσω ενός ανούσιου ηθικού διλήμματος, δεν ήταν ένα δημιούργημα των ποδοσφαιριστών του, αλλά του μεγαλομετόχου του και μιας διαρκούς αλαζονείας των τελευταίων ετών.

Η εμφάνιση του ΠΑΟΚ κόντρα στον Άρη (0-0) για την τελευταία αγωνιστική των playoffs της Super League 2019-2020, προκάλεσε δυσαρέσκεια στην διοίκηση του 'Δικεφάλου', με τον Ιβάν Σαββίδη να τιμωρεί με πρόστιμο τους παίκτες. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Eurokinissi Sports
Η εμφάνιση του ΠΑΟΚ κόντρα στον Άρη (0-0) για την τελευταία αγωνιστική των playoffs της Super League 2019-2020, προκάλεσε δυσαρέσκεια στην διοίκηση του 'Δικεφάλου', με τον Ιβάν Σαββίδη να τιμωρεί με πρόστιμο τους παίκτες. EUROKINISSI SPORTS

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας επιχειρηματίας που δεδομένα έχει επενδύσει ζεστό χρήμα στο ποδόσφαιρο. Έχει χάσει πολλά μέχρι να φτάσει στο σημείο να αισθανθεί ότι πήρε κάτι πίσω σε αγωνιστικό επίπεδο, να νιώσει τη δικαίωση των προσπαθειών του να μεγαλώσει τον ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι κατάφερε πολλά. Τον ανέσυρε από την αφερεγγυότητα, τον διέσωσε από την ανυποληψία, κατέκτησε μαζί του συνεχόμενους τίτλους.  Και τη χρονιά της οπισθοχώρησης, τιμώρησε κάποιους άλλους, αν και πρώτα θα έπρεπε να κάνει την αυτοκριτική του.

Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ο Σαββίδης θα έπρεπε πριν από όλους, να το βάλει στον Ιβάν. Ο οργανισμός ΠΑΟΚ γιγαντώθηκε κατά τις ημέρες που εκείνος διοικεί, ωστόσο μαζί απέκτησε και μια αλαζονεία που κάθε άλλο παρά συνάδει με ομάδες που είχαν προβληματικό παρελθόν και μακρά απόσταση και αποχή από τίτλους. Έγινε επιθετικός απέναντι σε αντιπάλους που ουδέποτε επιχείρησαν να τον βλάψουν, όπως αν προκειμένω η ΑΕΚ, έφτασε στο σημείο (ως οργανισμός) να εξελιχθεί σε υβριστή της ενώ κατά το παρελθόν ήταν δύο σωματεία με περισσότερα πράγματα να τους ενώνουν, παρά να τους χωρίζουν.

Η υπεροψία και το άπλωμα των ποδιών μακρύτερα από το σεντόνι της ομάδας, οδήγησε σε μια κακή σεζόν, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστική και ως χαμένη, αν η ΑΕΚ δεν πιανόταν στη φάκα ενός ανούσιου ηθικού διλήμματος, γυρνώντας την πλάτη της στην ευκαιρία που της δόθηκε να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση και να βυθίσει τον ΠΑΟΚ ακόμα περισσότερο στη δεδομένη εσωστρέφεια του. Ανούσιου διότι αφενός έχει κάνει διάφορες ενστάσεις κατά το παρελθόν για να το επικαλείται σήμερα και αφετέρου επειδή αν κρινόταν το πρωτάθλημα, δεν υπήρχε περίπτωση εκείνη να επέλεγε τον ίδιο δρόμο.

Με την ΑΕΚ να κάνει τα στραβά μάτια, προφανώς επειδή πίσω από αυτή την ιστορία υπάρχει σοβαρό παρασκήνιο και όχι τόσο για λόγους διαφορετικότητας και ηθικής (αν ήταν έτσι, δεν θα μεσολαβούσαν 20 ώρες μέχρι την επίσημη ανακοίνωσή της), ο ΠΑΟΚ απολαμβάνει μιας ευκαιρίας που βάσει νόμων δεν την άξιζε, αυτή δηλαδή της συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League. Ο επίσημος ΠΑΟΚ λοιπόν, αντί να πει ευχαριστώ στον αντίπαλο, έσπευσε να τιμωρήσει με πρόστιμο τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του για να επικοινωνήσει κατά τον τρόπο αυτό, ότι οι χάρες που οι άλλοι του κάνουν, δεν αρκούν για να μην αντιληφθεί το που ο ίδιος έχει σφάλει. Επικοινωνιακό το τρικ, παρά ουσίας...

Η κίτρινη κάρτα βγήκε σε λάθος άτομα. Αν ο ΠΑΟΚ είχε το μυαλό του στο πως θα επενδύσει οργανωτικά και ποδοσφαιρικά σε αυτό που έχτισε πέρυσι και όχι στο πως θα κυνηγά φαντάσματα και ανεμόμυλους ή στο πως θα προσβάλει τους άλλους, δεν θα είχε φτάσει στο σημείο να κάνει τόσο παιδικά λάθη, σαν και αυτά που τον οδήγησαν στο σημείο να εξαρτάται από την καλή θέληση της ΑΕΚ και ασφαλώς, θα είχε στελεχωθεί από πιο ικανά και ανοιχτόμυαλα πρόσωπα σε θεσμικό, επικοινωνιακό και λειτουργικό επίπεδο. Τις επιλογές αυτές, σίγουρα δεν τις έκαναν οι ποδοσφαιριστές.

Επιπροσθέτως, αν ο ΠΑΟΚ έδινε προτεραιότητα ως οργανισμός στο δίκαιο των γηπέδων, το οποίο μονίμως επικαλείται, θα στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων και θα έπαιζε κόντρα στην ΑΕΚ με όσους παίκτες είχαν πραγματικά δικαίωμα συμμετοχής. Δεν θα τους χρησιμοποιούσε παρατύπως ώστε μετά να ρίξει το μπαλάκι του ηθικού διλήμματος στον αντίπαλο που παλαιότερα (αλλά όχι και τόσο παλιά) κατηγορούσε ως «κλέφτη», για να βγει από πάνω. Όλα αυτά λοιπόν, είναι δημιουργήματα του Ιβάν Σαββίδη και δείχνουν μια μεγαλύτερη εικόνα προβλημάτων στο κλαμπ, για τα οποία ο μεγαλομέτοχός του θα έπρεπε πρώτα να κοιταχτεί στον καθρέφτη, αναγνωρίζοντας τα δικά του λάθη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK