19 μήνες 'σκουριάς' στο κελί της αναμονής για τον Γιώργο Αθανασιάδη

Ο Γιώργος Αθανασιάδης προήχθη σε δεύτερο γκολκίπερ της ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι. Εξακολουθεί όμως να μην έχει 'γράψει' επίσημη συμμετοχή και ίσως να μην τα καταφέρει ούτε αυτή την Κυριακή

Ο Γιώργος Αθανασιάδης της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο πριν από την αναμέτρηση με τη Βόλφσμπουργκ για τα playoffs του Europa League 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020
Ο Γιώργος Αθανασιάδης της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο πριν από την αναμέτρηση με τη Βόλφσμπουργκ για τα playoffs του Europa League 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το τελευταίο επίσημο παιχνίδι του τερματοφύλακα Γιώργου Αθανασιάδη κατεγράφη στις 21 Απριλίου 2019, όταν υπερασπιζόταν την εστία του Αστέρα Τρίπολης απέναντι στον ΟΦΗ. Για την ιστορία το ματς έληξε ισόπαλο 1-1 και ο γκολκίπερ της ΑΕΚ πια, δέχθηκε τέρμα μετά από δύο αγώνες με εντυπωσιακές επεμβάσεις απέναντι σε Γιάννενα και Λεβαδειακό, κρατώντας το μηδέν. Έκτοτε όμως, τα αγωνιστικά ίχνη του αγνοούνται.

Την ερχόμενη Κυριακή, θα έχουν συμπληρωθεί 19 μήνες και μία ημέρα από την τελευταία φορά που ο Αθανασιάδης φόρεσε τα γάντια του για να παίξει σε επίσημο ματς. Στο διάστημα αυτό, έμαθε να ζει κλειδωμένος στο 'μπουντρούμι' της αγωνιστικής αναμονής. Το χει αυτό η μοίρα των τερματοφυλάκων, αλλά κάπου πρέπει να υπάρχει και ένα όριο. Δεν είναι πια ο τρίτος στην ιεραρχία πίσω από τους Μπάρκα και Τσιντώντα, ώστε να μην προκύπτουν χώρος και χρόνος.

Δεν είναι επίσης και τόσο κατανοητή η πρεμούρα να προλάβει το κυριακάτικο ματς με την ΑΕΛ ο φετινός βασικός κι ενώ σε μερίδα των Μ.Μ.Ε. παρουσιάζεται με στόμφο η 'αγωνιώδης' προσπάθειά του Τσιντώτα να δώσει το παρών, ακόμα κι αν βγάλει τα ράμματα από τα δάχτυλό του μία ημέρα πριν. Για παιχνίδι πρωταθλήματος με την ομάδα της Λάρισας μιλάμε, όχι για τελικό Κυπέλλου Ελλάδας ή ευρωπαϊκό ματς στο οποίο κρίνεται μια πρόκριση. Κάπου ώπα...

Αν προκύπτει φόβος να παίξει ο δεύτερος γκολκίπερ σε εντός έδρας ματς απέναντι σε έναν αντίπαλο που φέτος δείχνει να έχει χαμηλό ταβάνι, τότε για ποια ακριβώς εμπιστοσύνη μιλάμε; Πως θα αντιληφθεί ο ίδιος ότι η ΑΕΚ όντως αισθάνεται ασφαλής γνωρίζοντας ότι ο Αθανασιάδης είναι εκεί, αν δεν πάρει έστω ένα ματς σαν και αυτό κι ενώ πέρυσι δεν του δόθηκε ευκαιρία ούτε καν σε αγώνα Κυπέλλου; Σύμφωνοι, οι προπονητές δύσκολα προβαίνουν σε αλλαγές τερματοφυλάκων. Όμως εδώ τίθεται θέμα στήριξης και ψυχολογίας διότι για όλους έρχεται η στιγμή της αμφιβολίας, μαζί και της απορίας: ''εγώ πότε θα παίξω;''.

Αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος ότι -εφόσον αγωνιστεί- ερχόμενος «σκουριασμένος» από τόσο μεγάλη αποχή σε παιχνίδια επίσημων διοργανώσεων, θα έχει ένα σχετικό άγχος. Είναι αυτή τη στιγμή για κάθε τερματοφύλακα που πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται σε μία μεγάλη ομάδα έστω για ένα και μόνο ματς, ώστε να πείσει το club πώς δικαίως έχει τη θέση του δεύτερου και ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει ο πρώτος δίχως να υπάρχει φόβος. Για να φτάσουμε εκεί όμως, θα πρέπει η ίδια ομάδα να του δώσει την ευκαιρία.

Με μπόι 1.92 και μακριά χέρια, ο Γιώργος Αθανασιάδης, είναι ομολογουμένως επιβλητικός. Ωστόσο είναι και ιδιαίτερα εντυπωσιακός όταν απλώνει το μεγάλο κορμί του για να βγάλει δύσκολα σουτ στις γωνίες, είτε χαμηλά, είτε ψηλά. Τα ρεφλέξ του χαρακτηρίζονται ως το μεγάλο αυτού του, κάτι που άλλωστε είχαν διακρίνει στην ΑΕΚ από την προπερυσινή σεζόν, όταν ως τερματοφύλακας της αρκαδικής ομάδας είχε πραγματοποιήσει αξιοπρόσεχτες εμφανίσεις.

Σύμφωνα με το scouting report απαιτείται βελτίωση σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού, ειδικότερα με τη μπάλα στα πόδια, αλλά και στην αποφασιστικότητα που πρέπει να δείχνει όταν αποφασίζει να πραγματοποιήσει εξόδους. Στοιχεία που ασφαλώς βελτιώνονται μέσα από τη στοχευμένη δουλειά και το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης. Κυρίως όμως, μέσα από αγώνες. Γενικώς, ο Αθανασιάδης έχει τις σωστές βάσεις για να εξελιχθεί σε τερματοφύλακα που θα διεκδικήσει θεση βασικού, εφόσον πάρει και τα ματς που κάθε τερματοφύλακας θέλει για να αποδείξει αν μπορεί να εξυπηρετήσει αυτή την απαίτηση ή όχι.


News 24/7

24MEDIA NETWORK