Ένα μπράβο σε όλους, μα πιο πολύ σε Τζαβέλλα και Μήτογλου

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την επικράτηση της ΑΕΚ στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου και το ματς ορόσημο για την τρέχουσα σεζόν, απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Ένα μπράβο σε όλους, μα πιο πολύ σε Τζαβέλλα και Μήτογλου
INTIME

Ήταν μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ΑΕΚ στη φετινή Super League Interwetten αυτή που πέτυχε στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο.

Η βαθμολογική θέση του αντιπάλου δεν έχει καμία σημασία καθώς απέναντι σε τέτοιες ομάδες την έχουν πατήσει φέτος σχεδόν όλοι οι μεγάλοι, αρκεί να θυμηθούμε τις γκέλες που έχουν υπάρξει τόσο από τον ΠΑΟΚ όσο και από τον Ολυμπιακό. Άλλωστε μία ομάδα που ξέρει ότι αγώνα με τον αγώνα παίζει για τη ζωή και την ύπαρξη της, είναι πολύ πιο επικίνδυνη από έναν βαθμολογικά βολεμένο αντίπαλο.

Ξέχωρα όμως από την προσπάθεια του Ατρόμητου να γυρίσει την εις βάρος του διαμορφωθείσα κατάσταση, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι σε μερικές ημέρες από σήμερα η ΑΕΚ παίζει όλη τη σεζόν καθώς ενδεχόμενος αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ελλάδας, θα την πνίξει στην εσωστρέφεια και στην έλλειψη στόχων.

Έπρεπε λοιπόν να διαχειριστεί ένα δύσκολο για εκείνη παιχνίδι ενόψει του πιο καθοριστικού της σεζόν, αλλά μαζί και να ανταπεξέλθει σε μία πρωτόγνωρη συνθήκη η οποία δημιουργήθηκε λόγω της έλλειψης των δύο τερματοφυλάκων που φέτος έχουν υπερασπιστεί την εστία της και κατά γενική ομολογία, έχουν εξίσου πετύχει.

Η απώλεια του Τσιντώτα δεν ήταν μία απλή κατάσταση καθώς κλήθηκε να τον αντικαταστήσει ένας γκολκίπερ (Βασίλης Χατζηεμμανουήλ)ο οποίος είχε μεν ιδιαίτερα πειστικές παρουσίες με τη δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ, από την άλλη ωστόσο δεν είχε βιώσει ξανά την εμπειρία να υπερασπίζεται την εστία της πρώτης και μάλιστα σε μία τόσο απαιτητική αναμέτρηση.

Ήταν λοιπόν διπλή η ευθύνη των ποδοσφαιριστών που έπαιζαν ακριβώς μπροστά του και ειδικά των δύο κεντρικών αμυντικών (Τζαβέλλας - Μήτογλου) ώστε να μην επιτρέψουν την παραμικρή ευκαιρία στον αντίπαλο να πιστέψει ότι θα μπορούσε να χτυπήσει την Ένωση μέσα από αυτή τη συγκυρία. Αμφότεροι ήταν σίγουροι και αλάνθαστοι.

Η επιλογή να μείνει ο Γέβτιτς στον πάγκο

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ είχε εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία, χαρακτηριστικό το οποίο δεν τη χαρακτηρίζει φέτος σε διάρκεια και δεν αποτελεί το πιο συνεπές στοιχείο του παιχνιδιού της, καταμαρτυρεί την αλήθεια της συγκέντρωσης που είχαν οι ποδοσφαιριστές της ώστε να βγουν αλώβητοι από αυτή τη διαδικασία και να αποκτήσουν καλή ψυχολογία ενόψει του πολύ κρίσιμου παιχνιδιού κόντρα στον ΠΑΟΚ

Η απόφαση ωστόσο του Αργύρη Γιαννίκη να κρατήσει στον πάγκο τον πολύ καλό στο πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου Ντάρκο Γέβτιτς, χρησιμοποιώντας ξανά τον Πέτρο Μάνταλο, κάθε άλλο παρά δικαιώθηκε. Ο αρχηγός της ΑΕΚ έκανε ένα κακό ματς, σε 7 περιπτώσεις στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου σε καίριες στιγμές δεν κατάφερε να κάνει τη σωστή μεταβίβαση ώστε να τροφοδοτηθούν επαρκώς οι τρεις επιθετικοί της ομάδας, και το γεγονός ότι το πρώτο γκολ της ΑΕΚ σημειώθηκε μετά από δική του εκτέλεση κόρνερ και αναμπουμπούλα στην περιοχή των γηπεδούχων, δεν τον εξιλεώνει για τις ημιτελείς προσπάθειες του οι οποίες ήταν αυτές που στέρησαν από την Ένωση την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι από το πρώτο 45λεπτο.

Αυτό που ο Μάνταλος δεν κατάφερε να κάνει, δηλαδή να βρει στο σωστό χώρο και χρόνο τους Τσούμπερ και Γκαρσία, το κατάφερε ο Λάζαρος Ρότα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου όταν τροφοδότησε τον δεύτερο και εκείνος με μία εντυπωσιακή ενέργεια έδωσε την ασίστ στον Ελβετό, μέσω της οποίας η Ένωση σφράγισε την επικράτηση της στο Περιστέρι.

Το ματς που θα σώσει τη σεζόν

Ο τρόπος με τον οποίον η ΑΕΚ θωράκισε τον νεαρό τερματοφύλακα της και παράλληλα κατάφερε να επιβάλει τους δικούς της κανόνες στο παιχνίδι παρόλο που δεν ήταν τρομερά απειλητική -κυρίως στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου- ήταν υποδειγματικός.

Ήταν αυτός που έπρεπε ώστε να φύγει από αυτή τη στενωπό με μία σημαντική νίκη και παράλληλα να το κάνει δίχως ιδιαίτερο κόπο, κρατώντας δυνάμεις για το μεγάλο παιχνίδι που έρχεται και δίνοντας χρόνο σε σημαίνοντες ποδοσφαιριστές της να βγουν νωρίς από τον αγώνα ώστε να μην επιβαρυνθούν περισσότερο.

Συμπερασματικά λοιπόν, η διαχείριση του αγώνα από τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές ήταν αυτή ακριβώς που υπαγόρευαν οι απαιτήσεις του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Πλέον ΑΕΚ κοιτάζει στην επόμενη μέρα, η οποία τη φέρνει ενώπιος ενωπίω με την πραγματικότητα που ίσως να είναι και αυτή που θα κρίνει τη συνέχειά της μέσα στη σεζόν. Για αυτό το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ, όμως, θα πούμε περισσότερα τις επόμενες μέρες.

Συμπερασματικά λοιπόν, η διαχείριση του αγώνα από τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές ήταν αυτή ακριβώς που υπαγόρευαν οι απαιτήσεις του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Πλέον ΑΕΚ κοιτάζει στην επόμενη μέρα, η οποία τη φέρνει ενώπιος ενωπίω με την πραγματικότητα που ίσως να είναι και αυτή που θα κρίνει τη συνέχειά της μέσα στη σεζόν. Για αυτό το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ, όμως, θα πούμε περισσότερα τις επόμενες μέρες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK