Η ανασφάλεια του Καρέρα θα κρίνει τον αντι-Μπάρκα

Ο Βασίλης Μπάρκας παραχωρήθηκε στη Σέλτικ και ο προπονητής της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, καλείται να αποφασίσει αν νιώθει ασφαλής με τους Τσιντώτα και Αθανασιάδη. Η λογική λέει πως όχι, όμως ποτέ δεν ξέρεις τι σκέφτεται ένας άνθρωπος πριν τοποθετηθεί.

Ο Βασίλης Μπάρκας λογίζεται πια ποδοσφαιριστής της Σέλτικ και στην ΑΕΚ θα πρέπει ν' αποφασίσουν αν θ' αποκτήσουν τερματοφύλακα
Ο Βασίλης Μπάρκας λογίζεται πια ποδοσφαιριστής της Σέλτικ και στην ΑΕΚ θα πρέπει ν' αποφασίσουν αν θ' αποκτήσουν βασικό τερματοφύλακα EUROKINISSI SPORTS

Το deal πώλησης του Βασίλη Μπάρκα στη Σέλτικ ήρθε την κατάλληλη στιγμή για όλους. Ο διεθνής γκολκίπερ ήθελε πολύ να γίνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, μετά τη στεναχώρια που ένιωσε πέρυσι το καλοκαίρι, όταν η ΑΕΚ αρνήθηκε τη (διπλή) πρόταση της Μονπελιέ. Για την Ένωση ήταν καιρός να προχωρήσει σε μια σοβαρή πώληση και να εξέλθει από την εσωστρεφή στάση της να μην παραχωρεί ποδοσφαιριστές της επειδή σε έναν (σημαντικό όμως) βαθμό τους υπερ-κοστολογεί.

Τα 5+1 εκατομμύρια ευρώ που θα βάλει στο ταμείο της (και θα δούμε αν το 15% από αυτά θα καταλήξουν στον Ατρόμητο, καθώς το συγκεκριμένο ποσοστό μεταπώλησης αμφισβητείται εντόνως από τη διοίκησή της) συνιστούν για την ΑΕΚ την πιο ακριβή πώληση επί εποχής Δημήτρη Μελισσανίδη, μετά από εκείνη του 2018 όταν παραχωρήθηκε στην Αντερλεχτ ο Βράνιες αντί 3,4 εκατ. ευρώ, και δεύτερη πιο κερδοφόρα από εκείνη του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στην Τζένοα. Αυτή τη φορά το όνομα της ομάδας θα συζητηθεί πιο μεγαλόφωνα στις ευρωπαϊκές πιάτσες, καθώς παραχωρήθηκε ένας εν ενεργεία διεθνής γκολκίπερ σε έναν σπουδαίο σύλλογο που ανέκαθεν παρακολουθείται από τις ομάδες της αγγλικής Premier League. Μια πόρτα είναι...

Όλα συνέβησαν στη σωστή στιγμή με τον κατάλληλο τρόπο. Ο Ίλια Ίβιτς πρωτοστάτησε στο deal και απέδειξε για πολλοστή φορά ότι ως τεχνικός διευθυντής, είναι ικανός για τα πάντα και πρωτίστως ότι αξίζει ακόμα περισσότερης εμπιστοσύνης για να οδηγήσει τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της ΑΕΚ σε προοδευτικά μονοπάτια: επέλεξε τον Καρέρα, έφερε τον Σιμάνσκι, 'ψάρεψε' τους πιτσιρικάδες Λάτσι και Καρακλάγιτς, πούλησε τον Μπάρκα.

Αρκετά και σημαντικά τα επιτεύγματα σε σύντομο χρόνο και με αρκετές 'αρτηριοσκληρώσεις' να τον φρενάρουν για περισσότερες δράσεις. Ασφαλώς, η σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν και την επιμονή της ομάδας σε μη λειτουργικά και παθογενή μοντέλα είναι η απόδειξη της αυτοκαταστροφής που κατά καιρούς διέπει την ΑΕΚ. Περασμένα ξεχασμένα... Υπάρχει και η επόμενη ημέρα, η αμιγώς αγωνιστική με άξονα τον Μπάρκα.

Ο δρόμος που θα δείξει ο Καρέρα θα εξαρτηθεί από το συμπέρασμα για τους υπάρχοντες

Πουλώντας τον Μπάρκα, η ΑΕΚ ανοίγει ένα μεγάλο θέμα. Από χθες είναι εμφανής μια τάση, ή μάλλον μια προσπάθεια να υποβαθμιστεί το μέγεθος της απώλειας και να παγιωθεί από μια συγκεκριμένη μερίδα, η άποψη ότι η ομάδα δεν έχει ανάγκη από αντικαταστάτη του βασικού γκολκίπερ της. Κυκλοφορεί η άποψη ότι έχει καλυμμένα τα νώτα της με την ύπαρξη του Παναγιώτη Τσιντώτα, που δύο σεζόν τώρα έχει μάθει να είναι δεύτερος, και του Γιώργου Αθανασιάδη, που δεν 'έγραψε' ούτε ένα επίσημο ματς φέτος με την ομάδα. Ούτε ένα!

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή του Μπάρκα στο συμβόλαιο του με τη Σέλτικ, η οποία δεν έχει μπει καν ακόμα, μολαταύτα η πρώτη αντίδραση ήταν ότι δεν υφίσταται σχέδιο αντικατάστασης του διεθνούς τερματοφύλακα. Μα σαφώς και δεν υφίσταται, αφού μέχρι και 48 ώρες πριν, στην ΑΕΚ δεν πίστευαν ότι τελικά η σκωτσέζικη ομάδα θα ανέβαινε τόσο όσο θα έπρεπε για να 'αγγίξει' τις απαιτήσεις του συλλόγου.

Το αν θα υπάρξει τέτοιο, είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να ερωτηθεί ο Μάσιμο Καρέρα. Μπορεί όντως ο προπονητής της ομάδας να έχει συμπεράνει ότι δεν τρέχει και τίποτα που η ΑΕΚ θα συνεχίσει χωρίς τον (κατά πολλούς) κορυφαίο Ελληνα γκολκίπερ, να έχει πειστεί δηλαδή ότι καλύπτονται οι ανάγκες του συνόλου που εκείνος θέλει να 'οικοδομήσει' με στόχο τον πρωταθλητισμό, από τους Τσιντώτα και Αθανασιάδη. Χλωμό μου φαίνεται, αλλά δεν το αποκλείω κιόλας.

Η (ανα)σφάλεια που νιώθει ο Καρέρα με την παρουσία των δύο προαναφερθέντων θα είναι και το κλειδί της υπόθεσης. Μοιάζει πιο λογικό να αναζητηθεί μια λύση από την πατρίδα του, ενός ώριμου και έμπειρου τερματοφύλακα για να υπάρχει και κόντρα με τον Τσιντώτα. Διότι στην παρούσα φάση είναι τουλάχιστον αφελές να ισχυριστεί κάποιος ότι η πρωτιά του μέχρι πρότινος δεύτερου γκολκίπερ της ΑΕΚ, αμφισβητείται από τον τρίτο. Το ρίσκο μη απόκτησης ενός έτοιμου για τη θέση και τις ανάγκες της ομάδας ατόμου, θα είναι μεγάλο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο προπονητής ξέρει καλύτερα, αρκεί να αποφασίζει αυτός.


News 24/7

24MEDIA NETWORK