Η ευλογία του Χιμένεθ ίσως αφυπνίσει (και) τον Ολιβέιρα

Ο κατάλληλος άνθρωπος, την κατάλλη στιγμή στις καριέρες των Χριστοδουλόπουλου, Λιβάγια, Βράνιες, Μπακασέτα (κ.α.) ήταν ο Μανόλο Χιμένεθ. Καλείται τώρα να 'αναγεννήσει' και τον Νέλσον Ολιβέιρα. Σε περίοδο που τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Πορτογάλος, το έχουν μεγάλη ανάγκη.

Ο Νέλσον Ολιβέιρα έχει μόλις αστοχήσει από το 1 μέτρο σε κενή εστία, στο 19' της αναμέτρησης ΑΕΚ - Μπράγκα 1-3 στο ΟΑΚΑ, για την 5η αγ. των ομίλων του Europa League.  (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
Ο Νέλσον Ολιβέιρα έχει μόλις αστοχήσει από το 1 μέτρο σε κενή εστία, στο 19' της αναμέτρησης ΑΕΚ - Μπράγκα 1-3 στο ΟΑΚΑ, για την 5η αγ. των ομίλων του Europa League. KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που έγιναν μεταξύ του Μανόλο Χιμένεθ και του Παναγιώτη Κονέ, μετά τις πρώτες ημέρες της ταυτόχρονης παρουσίας τους στην ΑΕΚ και στο πλαίσιο αξιολόγησης αμφοτέρων του υλικού που παρέλαβαν, διαπιστώθηκε μια ιδιαίτερη αδυναμία του Ισπανού τεχνικού στον Νέλσον Ολιβέιρα. Ασφαλώς είχε ήδη σχηματίσει εικόνα παρακολουθώντας περυσινά παιχνίδια της ομάδας, σε μια πολύ καλή σεζόν για τον Πορτογάλο, ωστόσο εντυπωσιάστηκε περισσότερο μέσω της καθημερινής συνεργασίας τους. Όταν τον είδε στις προπονήσεις.

Σύμφωνα με τον Ισπανό τεχνικό, ο Ολιβέιρα είναι απόλυτα ικανός να δώσει πολλά περισσότερα στην ομάδα από το σχεδόν... τίποτα που έχει προσφέρει κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, εφόσον αξιοποιηθεί πιο σωστά. Στον Χιμένεθ αρέσουν πολύ αυτού του τύπου οι φορ, οι οποίοι είναι κολόνες στην αντίπαλη περιοχή και κρατάνε απασχολημένους και κυρίως αναστατωμένους τους κεντρικούς αμυντικούς με τις κινήσεις τους μέσα σε αυτήν. Αν και ο Πορτογάλος δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα στις τρεις παρουσίες του υπό την καθοδήγηση του Ισπανού κόουτς, εντούτοις δείχνει πιο ορεξάτος και μάλλον ανακουφισμένος από την αλλαγή προπονητή και στάσης απέναντί του, δίχως πάντως να έχει δίκιο αν αισθάνεται αδικημένος από τον Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός τον είχε επίσης (υπο)στηρίξει όσο δεν παίρνει.

Για την ψυχολογία του Πορτογάλου φορ είναι πολύ σημαντικό γεγονός ότι ο προπονητής τον ξεχωρίζει ως ποιοτικό στέλεχος της ομάδας, σε μια περίοδο που ο Καρίμ Ανσαριφάρντ είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένος και σκοράρει με συχνότητα, πετυχαίνοντας μάλιστα πολύ όμορφα γκολ. Ο Χιμένεθ είναι ένας έξυπνος τεχνικός, ξέρει ότι για να υπάρχει μια συνέχεια στα καλά αποτελέσματα, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό όλοι οι καλοί παίκτες του ρόστερ και παρά την κακή σεζόν του, ο Ολιβέιρα δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής που του αξίζει να βρίσκεται στο περιθώριο. Ειδικά τώρα που του παρουσιάζεται η ευκαιρία να αγωνιστεί ως βασικός σε διαδοχικά ματς μετά τον τραυματισμό του Ιρανού ανταγωνιστή της θέσης, αρχής γενομένης από το αποψινό (21.30, ΑΕΚ - Ατρόμητος στο ΟΑΚΑ).

Ασχέτως των προσόντων που εκτιμά ο προπονητής, Ο Ολιβέιρα έχει πίσω του μια σεβαστή καριέρα. Το μείζον θέμα αφορά στο συμβόλαιό του, μια υπόθεση που δεδομένα τον επηρεάζει, ασχέτως με τον επαγγελματισμό που επιδεικνύει και τον οποίο ο προπονητής εξήρε δημοσίως. Ο Πορτογάλος έχει γίνει αποδέκτης πρότασης για την επέκταση της συνεργασίας του με την Ένωση, κοντινής στα χρήματα του Ανσαριφάρντ (ο Ιρανός λαμβάνει 500.000 ευρώ ετησίως) κι ενώ για φέτος έχει λαμβάνειν συνολικά 1,2 εκατ. ευρώ! Μαζί με το αντίστοιχο του Μάρκο Λιβάγια, είναι δύο ανοιχτά μέτωπα που χρήζουν άμεσης επίλυσης και για τα οποία ο Χιμένεθ τοποθετήθηκε λέγοντας:

''Έχω ακούσει πολλά και έχω διαβάσει πολλά για τους δύο αυτούς παίκτες. Εγώ μπορώ να σεβαστώ αυτά που ίσως να σκέφτονται οι δυο τους, αλλά και η ΑΕΚ πρέπει να σκεφτεί το παρόν και το μέλλον της. Καταλαβαίνω και τις δύο πλευρές αλλά σε αυτή την περίπτωση σκέφτομαι το σύνολο της ομάδας. Είναι δύο καταπληκτικοί παίκτες πραγματικά θα ήμουν χαρούμενος αν έμεναν και από την ημέρα που έχω βρεθεί ξανά εδώ, κάνουν προπόνηση με διάθεση όπως τα νεαρά παιδιά που θέλουν να φτάσουν ψηλά. Αν σκέφτονται ότι θέλουν να φύγουν, δεν το δείχνουν σε καμία περίπτωση γιατί βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά. Θα ήθελα να δώσω έναν τόνο ηρεμίας στον κόσμο της ΑΕΚ και να πω ότι οι Ολιβέιρα και Λιβάγια κάνουν προπόνηση στο 120%. Θυμώνουν όταν δεν ξεκινάνε στα ματς. Από εκεί πέρα, οι παίκτες και η διοίκηση πρέπει να αποφασίσουν το τι θα γίνει''.

Είναι ικανός ο Μανόλο Χιμένεθ να αφυπνίσει αγωνιστικά τον Ολιβέιρα, σε μια κρίσιμη καμπή για τη διατήρηση του νικηφόρου σερί που η ΑΕΚ άρχισε να 'γράφει' υπό τις οδηγίες του Ισπανού; Το παρελθόν μας έχει διδάξει ότι είναι 'μανούλα' σε τέτοιες αποστολές, καθώς μαζί του μεγαλούργησαν στην ομάδα παίκτες που είδαν την καριέρα τους είτε να κλονίζεται, είτε να χρειάζεται ώθηση για να ξεφύγει από ένα συνεχιζόμενο τέλμα. Ο Αραούχο, ο Βράνιες, ο Λιβάγια, ο Χριστοδουλόπουλος ακόμα και ο Μπακασέτας που δυσκολευόταν να βρει το ρόλο του στην ομάδα, 'ευλογήθηκαν' από το προπονητικό άγγιγμα του Χιμένεθ και πήραν μπροστά σε κρίσιμη καμπή για την πορεία τους στο ποδόσφαιρο. Γιατί όχι και ο Ολιβέιρα;

News 24/7

24MEDIA NETWORK