Ο Νεντελτσιάρου έφερε διπλά πίσω τα χρήματα που ξοδεύτηκαν

Ο Ρουμάνος, εν ενεργεία διεθνής κεντρικός αμυντικός, δεν προσέφερε όσα η ΑΕΚ περίμενε. Όμως δεν αποδείχθηκε μια ζημιογόνος μεταγραφή καθώς έφερε πίσω τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για να αποκτηθούν. Στο διπλάσιο!

Ο Σιμάνσκι και ο Νεντελτσεάρου πανηγυρίζουν το 4-2 της ΑΕΚ στη Λάρισα
Ο Σιμάνσκι και ο Νεντελτσεάρου πανηγυρίζουν το ροκ 4-2 της ΑΕΚ στη Λάρισα EUROKINISSI SPORTS

Κάποια στιγμή, όλα τα ωραία έχουν και ένα τέλος. Όπως αυτό της σχέσης που έχουν αναπτύξει την τελευταία πενταετία η ΑΕΚ και ο Ουκρανός κεντρικός αμυντικός Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι. Η λογική το περασμένο καλοκαίρι πρέσβευε ότι ο αντικαταστάτης του είχε βρεθεί, όμως ο Ρουμάνος Ιονούτς Νεντελτσιάρου, δηλαδή ο παίκτης για τον οποίο υπήρχε η πεποίθηση ότι διαθέτει τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά για να γίνει ο επόμενος ηγέτης της κιτρινόμαυρης άμυνας, δεν είναι ήταν τελικά αυτό το στυλ του κεντρικού αμυντικού.

Πολλά περισσότερα περίμεναν -και κάποιοι εντός ομάδας πείστευαν έως το τέλος- στην ΑΕΚ από τον Ρουμάνο στόπερ, όταν αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2020. Δεν είναι κακός παίκτης ο 'Νέντε', κάθε άλλο. Όμως κι αυτός 'πνίγηκε' στη γενικότερη εσωστρέφεια που χαρακτήριζε το σύλλογο και τις διαδοχικές λανθασμένες προσεγγίσεις και επιλογές του, ακόμα και στα πιο απλά θέματα νοοτροπίας.

Δεν γίνεται ωστόσο, ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος είναι εν ενεργεία βασικός στην Εθνική Ρουμανίας και μάλιστα παίκτης 11αδας για εκείνην, να μην έχει το επίπεδο να σταθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι μόλις 24 ετών, ένας καταπληκτικός επαγγελματίας όπως όλοι παραδέχονται στην ομάδα και παράδειγμα για νεότερους και μεγαλύτερους.

Ήταν επίσης μια απολύτως σωστή και στοχευμένη κίνηση η απόκτησή του το περασμένο καλοκαίρι, ασχέτως με το ότι οι εσωτερικές παθογένειες και ο λάθος αγωνιστικός προσανατολισμός που δεν διορθώθηκε ούτε επί Χιμένεθ, τουναντίον χειροτέρεψε επί των ημερών του Ισπανού στον πάγκο, κοντεύουν να ακυρώσουν την ορθότητα της επιλογής.

Ωστόσο, ανησυχία για τον Νεντελτσιάρου και την απόσβεση των 500.000 ευρώ που δαπανήθηκαν για να αποκτηθεί από τη ρωσική ΟΥΦΑ το περασμένο καλοκαίρι, δεν υπήρξε ποτέ. Σε αυτή την ηλικία και ως βασικός στην Εθνική Ρουμανίας, κάθε άλλο παρά δύσκολο θα ήταν για την ΑΕΚ να πάρει πίσω αυτά τα χρήματα ή και περισσότερα, εφόσον αποφάσιζε να τον εμφανίσει στο παζάρι του φετινού καλοκαιριού, βάζοντάς του πωλητήριο.

Οι μεταγραφές που σου φέρνουν πίσω τα χρήματα που έδωσες, ενδεχομένως και με το παραπάνω, δεν είναι καταστροφικές. Όταν η ΑΕΚ έκανε το 'έγκλημα' να δώσει κλειστό τριετές συμβόλαιο στον Σιμάο με 400.000 ευρώ σε ετήσιες 'καθαρές' αποδοχές, ο Χνιντ και ο Νεντελτσιάρου που θα φέρουν πίσω τα χρήματα και έπαιρναν λιγότερα από τον 'παλαίμαχο' Πορτογάλο μέσο, δεν είναι κάποιο πρόβλημα γιατί θα την έκαναν την απόσβεση. Είδη ο Νεντελτσιάρου το κατάφερε, καθώς με την πώλησή του στην Κροτόνε η ΑΕΚ βάζει στο ταμείο της 1,2 εκατ. ευρώ.

Εκεί διαπιστώνεις και τη διαφορά επιπέδου και ποιότητας από τεχνικό σε τεχνικό διευθυντή. Όταν το λάθος διορθώνεται και δεν είναι τραγικά ζημιογόνο για το ταμείο του club, όταν μια μεταγραφή που δεν βγαίνει, τουλάχιστον έχει αξία μεταπώλησης. Ο Ίβιτς είχε τη γνώση να το εξασφαλίσει αυτό. Για τον Κονέ θα ξέρουμε σε έναν χρόνο από σήμερα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK