ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Σήμερα η ΑΕΚ και ο Καρέρα μετρούν φίλους και 'εχθρούς'

Μια 'σύγκρουση' αποδυτηρίων που ίσως έγινε για καλό, ένας προπονητής που παίζει τη θέση του και οι ποδοσφαιριστές που καλούνται να αποδείξουν ότι δεν είναι τόσο 'σκορπισμένοι' όσο τελευταία παρουσιάζονται. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό ελπίζοντας ότι δεν θα παίξουν με την αξιοπρέπειά της.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ για τα playoffs της Super League 1 2019-2020 στο 'Θεόδωρος Βαρδινογιάννης' | Κυριακή 14 Ιουνίου 2020
Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ για τα playoffs της Super League 1 2019-2020 στο 'Θεόδωρος Βαρδινογιάννης' | Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Τις τελευταίες ημέρες καταφτάνουν στα -κατ' οίκον πλέον διαμορφωμένα λόγω πανδημίας- δημοσιογραφικά έδρανα, διαφορετικές, συγκεχυμένες έως και αντιφατικές πληροφορίες για την κατάσταση στα 'κιτρινόμαυρα' αποδυτήρια. Ειδικότερα έπειτα από την επεισοδιακή συζήτηση στη Ριζούπολη την οποία ο ίδιος ο Μάσιμο Καρέρα χαρακτήρισε ως μία (καλώς εννοούμενη) 'σύγκρουση', κυκλοφόρησαν κάμποσες ιστορίες. Για το πόσο έντονα απάντησε ο Ολιβέιρα στις φωνές του προπονητή κατά πάντων και κυρίως εναντίον του συμπατριώτη του Παουλίνιο, τι ακριβώς είπε ο Μάνταλος όταν τοποθετήθηκε ως αρχηγός και γιατί χρειάστηκε η πυροσβεστική παρέμβαση του τεχνικού διευθυντή Ίλια Ίβιτς.

Αν έχουν έναν λόγο οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να αισθάνονται χολωμένοι απέναντι στον προπονητή τους, αυτός σχετίζεται κυρίως με όσα συνέβησαν την ημέρα της επίσκεψης του Δημήτρη Μελισσανίδη στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων. Έως τότε, τα αποδυτήρια της ομάδας ουδέποτε είχαν δημιουργήσει κλίμα κατά του προπονητή, είχαν αφήσει υπονοούμενα εναντίον του ή περάσει προς τα έξω την εντύπωση ότι δεν τον θέλουν. Απεναντίας, μέσα από ομιλίες παικτών στα από καιρού εις καιρόν 'group therapy', προέκυπτε κυρίως στήριξη στο έργο του και κάλυψη των δικών του ευθυνών με το να τις αναλαμβάνουν εκείνοι στους ώμους τους. Πέραν της φοράς που ο Μιχάλης Μπακάκης έφερε στην επιφάνεια το έλλειμμα κατεύθυνσης στην ανασταλτική λειτουργία. Για αυτό και χτύπησε πολύ άσχημα το γεγονός ότι μόνον αυτοί έγιναν αποδεκτές του προεδρικού εξάψαλμου, ενώ ότι Ιταλός τεχνικός βγήκε 'άβρεχτος'.

Σε κάποιους επίσης δεν ακούστηκε και ιδιαίτερα ωραίο το να τους λέει ο προπονητής μετά την επίσκεψη των οπαδών την ίδια ημέρα και ώρα (!) στα Σπάτα, ότι ''αυτό που είδατε είναι η αγάπη του κόσμου''. Ο τρόπος με τον οποίον η μερίδα των οπαδών που επισκέφτηκε το προπονητικό κέντρο μίλησε στους παίκτες ήταν ιδιαίτερα σκληρός. Ακούστηκαν και πιο δύσκολα πράγματα, τα οποία δεν έχουν μεταφερθεί επακριβώς όπως ειπώθηκαν. Κουβέντες που και πάλι είχαν ως στόχο τους ποδοσφαιριστές και όχι τον προπονητή, ο οποίος από μόνος του λέει ξανά και ξανά στα αποδυτήρια, όταν συντρέχει τέτοιος λόγος, ότι ''χάνουμε όλοι μαζί και νικάμε όλοι μαζί''. Εκείνη τη μέρα ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ αισθάνθηκαν ότι έχουν χάσει μόνοι τους.

Απόψε λοιπόν ο Μάσιμο Καρέρα θα αναζητήσει μέσα στο γήπεδο τους συμμάχους του σε αυτή την προσπάθεια αντεπίθεσης και ανάκαμψης. Ίσως και να είναι καλό τελικά πού η 'D-DAY' για τον προπονητή έρχεται σε ένα ντέρμπι το οποίο από μόνο του συνιστά κίνητρο για τους παίκτες. Τουλάχιστον για εκείνους που έχουν τα ψυχικά αποθέματα να αντεπεξέλθουν και να εμφανιστούν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να δώσουν μία μάχη χωρίς αύριο, γιατί ακριβώς τέτοια είναι. Αν η ΑΕΚ ηττηθεί, τότε θα βρεθεί αυτομάτως 9 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό σε μία σεζόν που ξεκίνησε με στόχο να κάνει πρωταθλητισμό, ο οποίος σε αυτή την περίπτωση θα έχει πετάξει προτού ακόμα αλλάξει ο χρόνος.

Μέσα σε όλα αυτά που φανερώνουν μια 'πειραγμένη' ατμόσφαιρα συγκριτικά με το πως βίωνε ο οργανισμός την 'εποχή Καρέρα' μερικούς μήνες πριν, υπάρχει και η ΑΕΚ. Αυτή που βασικά θα έπρεπε να έχει την προτεραιότητα. Αυτή που βάλλεται από αυτή την ταραχώδη κατάσταση των τελευταίων εβδομάδων και η οποία ως φανέλα και ιστορία, το λιγότερο που απαιτεί είναι σεβασμός και προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός εκκινεί από τη θέση του φαβορί, όμως είναι ένα ντέρμπι και αυτά πολλές φορές κερδίζονται από εκείνους που δεν δείχνουν μεν καλά, όμως έχουν θέληση να προκαλέσουν την τύχη τους, όχι να παραδοθούν σε μια προδιαγεγραμμένη μοίρα. Τα έχει καταφέρει η ΑΕΚ με χειρότερο ρόστερ, υπό δυσκολότερες συνθήκες και με αντίστοιχη πίεση. Όλα στο γήπεδο λοιπόν!

News 24/7

24MEDIA NETWORK