Ο Καρέρα δεν αρκεί για να σωθεί η καριέρα του Βράνιες

Η ποδοσφαιρική λογική πρεσβεύει ότι δεν συντρέχει λόγος να συνυπάρξουν ξανά η ΑΕΚ και Όγκνιεν Βράνιες. Ωστόσο η σχέση τους μόνιμα καταστρατηγούσε τη λογική, εδικά όταν υπήρχαν ανοιχτά παράθυρα, όπως αυτό του ερχόμενου καλοκαιριού.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ 2018 / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Όγκνιεν Βράνιες EUROKINISSI

''Μπορείτε να τον βάλετε στο αεροπλάνο για να τον έχω απόψε;'' είχε απαντήσει τόσο ξεκάθαρα ο συνήθως κοφτός στις δηλώσεις του Μάσιμο Καρέρα, όταν ρωτήθηκε για το αν θέλει πίσω τον Όγκνιεν Βράνιες, παρά εκείνο το παραστράτημα να αφήσει την ομάδα στα κρύα του λουτρού εν μέσω πλέι οφς. Ένα από τα πολλά στα οποία κατά καιρούς ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός έχει υποπέσει και του έχουν συγχωρεθεί. Αν ανοίξει ένα ντουλάπι στο σπίτι του, ίσως αρχίσουν να πέφτουν...

Ο Βράνιες το έχει συνήθειο και ο οργανισμός της ποδοσφαιρικής 'Ένωσης' τούμπανο και κρυφό καμάρι μαζί, να χτυπά την 'κιτρινόμαυρη' πόρτα όποτε βρίσκει τα σκούρα στην καριέρα του. Δεν είναι αποκούμπι, είναι η μόνιμη σανίδα σωτηρίας του. Από εκεί πιάστηκε το 2017 όταν αδυνατούσε να βρει σοβαρό σύλλογο για να συνεχίσει την καριέρα του, από αυτήν κρατήθηκε και το καλοκαίρι του 2019 για να μπει κάτω από στέγη της και μαζί να διατηρήσει το πλουσιοπάροχο συμβόλαιό του με την Άντερλεχτ. Όπως η μάνα που συγχωρεί τα πάντα στο παιδί της, έτσι και η ΑΕΚ είναι μόνιμα εκεί για να τον φροντίζει.

Θα έχει και συνέχεια άραγε αυτή η ιστορία; Ο Ιταλός προπονητής, παρόλο που ο Ίλια Ίβιτς με έξυπνο σκάουτινγκ, έφερε στην ομάδα δύο εν ενεργεία διεθνείς κεντρικούς αμυντικούς, είναι βέβαιο ότι δεν θα έλεγε όχι. Μην σας πω ότι θα τον είχε βασικό στο επόμενο ματς! Εδώ το μάτι του Ιταλού δεν μπορεί να πέσει έξω, όπως στην υπόθεση του Ενομπακάρε ή στην επιλογή 'Ινσούα αντί Μλαντένοβιτς', άλλωστε τα διαπιστευτήρια του Βράνιες έχουν κατατεθεί και είναι μη αμφισβητήσιμα. Αρκεί όμως η σύμφωνη γνώμη ενός προπονητή για να καταστρατηγηθεί η ορθολογική σειρά που έχουν πάρει τώρα τα πράγματα με τους κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας;

Συνήθως (αν όχι τις συντριπτικά περισσότερες φορές), ο Δημήτρης Μελισσανίδης λειτουργεί σε αυτές τις περιπτώσεις με το συναίσθημα και το θυμικό του. Όταν το τελευταίο ατόπημα του Βράνιες κατά της ομάδας ήταν 'φρέσκο', εντός των τειχών της ΠΑΕ επικρατούσε η αίσθηση ότι ήταν σφόδρα ενοχλημένος και για πρώτη φορά τόσο θυμωμένος με τον Βόσνιο. Ωστόσο στην πορεία αποδείχθηκε ότι η ΑΕΚ προσπαθούσε να τον φέρει πάλι πίσω, όσο δηλαδή διαπίστωνε ότι η Άντερλεχτ παρέμενε αναποφάσιστη. Συμπερασματικά λοιπόν η ενόχληση είχε παρέλθει. Άλλωστε από μόνη της η Ένωση είχε αποφασίσει να κάνει δώρο τη δεύτερη θέση στον ΠΑΟΚ εκείνες τις μέρες, ώστε να αποτελεί ουσιώδες πρόβλημα και βασικός λόγος για ανάθεμα η κοπάνα του Βράνιες.

Η επιστροφή του Βόσνιου τον Γενάρη, με τέσσερις στόπερ απόλυτα ενεργούς στο rotation και μία κοινή απόφαση διοίκησης - προπονητή για τον πέμπτο (Ζίγκα Λάτσι), να θυμίζει ότι πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να πάρει αρκετά επίσημα ματς φέτος, δεν έχει απολύτως καμία λογική. Ωστόσο παράθυρο υπάρχει και μάλιστα είναι ήδη ανοιχτό, καθώς προκύπτει η θέση που είναι πολύ πιθανό να αδειάσει το ερχόμενο καλοκαίρι, αυτή του Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι.

Το συμβόλαιο του Ουκρανού στόπερ δύσκολα θα ανανεωθεί για επιπλέον μία σεζόν, όσο μεγάλη κι αν είναι η επιθυμία του να παίξει στην 'Opap Arena Αγιά Σοφιά'. Κι αν αυτό συμβεί, περισσότερο θα είναι 'τιμής ένεκεν' ώστε να κλείσει την καριέρα του εκεί. Βάσει των όσων το παρελθόν της ΑΕΚ με τον Βράνιες μας έχει διδάξει, στην Ένωση υπάρχει μόνιμα μια πόρτα ανοιχτή για τον Βόσνιο. Όποτε δημιουργήθηκε θέμα επιστροφής ή παραμονής του, στο τέλος μέτρησαν το συναίσθημα και η ξεχωριστή αγάπη που τρέφει για εκείνον ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας Δημήτρης Μελισσανίδης. Οπότε, απαγορεύεται να πούμε... ποτέ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK