Το story της ατάκας ''ο Λάζαρος μια φορά αναστήθηκε"

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου θυμάται το διάλογο που είχε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, από τον οποίο προέκυψε και η 'διάσημη' ατάκα ''ο Λάζαρος μια φορά αναστήθηκε'' και εξηγεί γιατί ο Χριστοδουλόπουλος θα δώσει ότι έχει για να επιστρέψει ξανά το προσκήνιο.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος της ΑΕΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λαμία για τη Super League 2017-2018 στο 'Άγγελος Ράμφος' | Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017
Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος της ΑΕΚ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λαμία για τη Super League 2017-2018 στο 'Άγγελος Ράμφος' | Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 EUROKINISSI SPORTS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Περίπου δύο χρόνια πριν, ανήμερα της ονομαστικής εορτής του (26/10), ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρέθεσε δείπνο στους δημοσιογράφους που ασχολούνται καθημερινά με την ΑΕΚ. Ανοιχτός όπως πάντα σε όλων των ειδών τις ερωτήσεις και οπλισμένος με ατάκες οι οποίες μπορούν να εκληφθούν από χιουμοριστικές έως και παρεξηγήσιμες, δέχτηκε χαμογελώντας να σχολιάσει τη φυγή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου για τον Ολυμπιακό. Όταν όλοι αυθόρμητα γέλασαν με αυτό που άκουσαν, εκείνος είχε και τη συνέχεια: "Εσείς γελάτε τώρα, εγώ βλέπω αυτό που έρχεται".

Τα θυμάμαι όλα τόσο καλά, όχι απλά επειδή είχα δώσει το 'παρών' σε αυτήν τη μάζωξη, αλλά διότι ήμουν και ο άνθρωπος που έβαλα στο τραπέζι της συζήτησης το θέμα Χριστοδουλόπουλου. Για να είμαι ειλικρινής, αυτό που δεν μου έρχεται στη μνήμη είναι το πως, ούτε αν ήταν κάποια συγκεκριμένη ερώτηση ή μία απλή αναφορά. Θυμάμαι όμως πολύ καλά τον διάλογο που ακολούθησε:

Μελισσανίδης: Στο σχολείο ήσουν καλός στα θρησκευτικά;

Αρναούτογλου: Μπα, πρόεδρε. Κοπάνες συνήθως.

Μελισσανίδης: Τότε είναι λογικό να μην ξέρεις...

Αρναούτογλου: Τι, πρόεδρε;

Μελισσανίδης: Ότι ο Λάζαρος μία φορά αναστήθηκε!

Για να πω την αλήθεια μου, μία αδυναμία στο Χριστοδουλόπουλο την είχα. Πάντοτε θεωρούσα -και ακόμα το πιστεύω- ότι θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί διαφορετικά η υπόθεση που οδήγησε σε εκείνο το οργισμένο διαζύγιο μεταξύ των δύο πλευρών, αν αμφότερες είχαν στάση πιο διαλλακτική. Μικρή σημασία έχει ωστόσο, το ότι εγώ και άλλοι μπορεί να μη θέλαμε από αυτό που τότε συνέβη, όσο η συνέχεια και το ποσό προφητική αποδείχθηκε εκείνη η ατάκα του Μελισσανίδη. Δυστυχώς για τον Χριστοδουλόπουλο, η κάθετη πτώση στην καριέρα του ήρθε μέσα από έναν σοβαρό τραυματισμό. Πέραν αυτού, η πραγματικότητα δείχνει ότι στην ομάδα που εκείνος ήθελε πολύ να παίξει και την υποστήριζε από παιδί, δηλαδή τον Ολυμπιακό, δεν βρήκε την αγάπη, την εμπιστοσύνη και κυρίως την επιθυμία του ίδιου του οργανισμού να τον αναδείξει ως πρωταγωνιστή, όπως δηλαδή είχε συμβεί τα προηγούμενα δύο χρόνια, παίζοντας στην ΑΕΚ.

Σήμερα, ο Χριστοδουλόπουλος αναζητά μία νέα αρχή. Είναι 33, με δύο πολύ σοβαρούς τραυματισμούς στην ποδοσφαιρική καμπούρα του και με ελάχιστους γύρω του πλέον να πιστεύουν ότι έχει ακόμα να δώσει πράγματα σε πρωταγωνιστικό επίπεδο. Βρέθηκε όμως σε ένα καλό club, το οποίο θέλει να τον καταστήσει και πάλι ανταγωνιστικό, μία ομάδα που τον επέλεξε και πιστεύει ότι μπορεί να είναι ακόμα ηγέτης. Όσοι γνωρίζουν καλά τον Χριστοδουλόπουλο, είτε τον συμπαθούν είτε όχι, θα συμφωνήσουν σε ένα πράγμα: είναι σκυλί στην προπόνηση, προσέχει πολύ το σώμα του και είναι χαρακτήρας ο οποίος από μόνος του ψάχνει να βρει το κίνητρο για τον εαυτό του, δεν περιμένει να του το εμφανίσουν οι άλλοι.

Σε μία πιθανή συγκυρία από αυτές που συχνά φέρνει στο προσκήνιο το ποδόσφαιρο, ο Χριστοδουλόπουλος θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι του με τη φανέλα του Ατρομήτου. Έχοντας μάλιστα στην πλευρά του τον Ροντρίγκο Γκάλο, τον ποδοσφαιριστή με τον οποίο κάλυψαν τη δεξιά πτέρυγα σε κάμποσα ματς της πρωταθληματικής σεζόν για την Ένωση, αν και ο Χριστοδουλόπουλος έπαιξε σε αρκετά παιχνίδια και στην αριστερή πλευρά. Στα θρησκευτικά δεν ήμουν καλός, ωστόσο στον αθλητισμό είναι πολλές οι ιστορίες που έχουν πάρει διαφορετικό δρόμο από αυτόν που όλοι νομίζουν ότι διαφαίνεται μπροστά μας. Θα αναστηθεί για δεύτερη φορά ο Λάζαρος; Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα από τα πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα του εγχώριου ποδοσφαίρου για τη φετινή σεζόν στη Super League Interwetten.

News 24/7

24MEDIA NETWORK