Παρασκήνια ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ: Οι πίτσες, το όνειρο και η ανατροπή των "πεθαμένων"

ΜΕΡΟΣ 1ο: Τα μεγάλα ματς του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακού κρύβουν και τρομερά παρασκήνια. Ο Αντώνης Τσακαλέας και ο Αλέξης Βιρβίλης θυμίζουν τα πιο χαρακτηριστικά από αυτά σ' ένα θέμα-πρελούδιο για το πολύ σημαντικό ντέρμπι της Κυριακής στην κατάμεστη Τούμπα.

Παρασκήνια ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ: Οι πίτσες, το όνειρο και η ανατροπή των "πεθαμένων"
anatolakis salpigidis ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΤΣΕΣ ΣΤΟ... ΧΟΡΤΑΡΙ

Μία από τις πρώτες ιστορίες που έρχεται στο μυαλό είναι από το περσινό ματς Κυπέλλου στις 2 Μαρτίου. Εκεί όπου ο Μάρκο Σίλβα είχε δεχτεί μέχρι και πλαστικό ποτήρι στην πλάτη, αλλά ο διαιτητής Παππάς παρά το γεγονός ότι είχε κάνει ήδη μία προσωρινή διακοπή, δεν το διέκοψε οριστικά το ματς σε εκείνο το σημείο. Ήταν ένα παιχνίδι που χάθηκε το μέτρημα στις διακοπές με το “ντου” των οπαδών του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού νομίζοντας ότι το ματς είχε διακοπεί οριστικά, ήταν στα αποδυτήρια και έτρωγαν πίτσες. Όμως, ξαφνικά τους έδωσαν εντολή οι διαιτητές να ξαναβγούν στο χορτάρι για να παίξουν μερικά δευτερόλεπτα ποδόσφαιρο, έτσι ώστε να σφυρίξει ο Παππάς τη λήξη του αγώνα για να μην τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ. Μάταια όμως. Βγήκαν για λίγο οι παίκτες, ξαναέκαναν “ντου” οι οπαδοί και οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν οριστικά στα αποδυτήρια για να συνεχίσουν το... φαγητό τους!

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΝΤΑΡΜΠΙΣΑΪΡ

Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2008-09, όταν ο Ματ Ντάρμπισαϊρ είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά την Τούμπα σε αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, είχε πάθει πλάκα με το πάθος των οπαδών του “Δικεφάλου του βορρά”. Δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε ένα ολόκληρο γήπεδο να "φλέγεται" από τις φωτοβολίδες και τα καπνογόνα, με αποτέλεσμα να βγάλει εκείνη τη στιγμή το κινητό του τηλέφωνο και να αρχίζει να τραβάει φωτογραφίες!

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ / CUP / PAOK-OLYMPIAKOS
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ / CUP / PAOK-OLYMPIAKOS ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΙΝΤΕΓΕ

Τον Οκτώβριο του 2015 όταν ο Μπράουν Ιντέγε ξεκίνησε να κάνει... απόσβεση των χρημάτων που είχε δαπανήσει ο Ολυμπιακός για να τον αποκτήσει από την Γουέστ Μπρόμιτς, έκανε σεφτέ στα γκολ στην Τούμπα. Ο Νιγηριανός επιθετικός είχε τραυματιστεί τέσσερις μέρες νωρίτερα στο Λονδίνο στο 3-2 επί της Άρσεναλ. Κανονικά δεν ήταν για να έπαιζε, αλλά ο Ιντέγε ζήτησε από τον Σίλβα να τον ξεκινήσει στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ γιατί είχε δει... όνειρο ότι θα σκόραρε στην Θεσσαλονίκη.

Η ΚΛΟΤΣΙΑ ΣΤΗΝ... ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Ο Νέλσον Βαλντές στο περιβόητο ματς του Κυπέλλου όπου είχε τσακωθεί ο Μανιάτης με τον Κατσουράνη στα τελειώματα της σεζόν 2014-15, είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Ο Παραγουανός επιθετικός κατευθυνόμενος στα αποδυτήρια είχε δεχτεί κλοτσιά στην... οικογένεια και έκανε καμιά ώρα να συνέλθει.

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ "ΠΕΘΑΜΕΝΩΝ"

Τον Ιανουάριο του 2004 ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει του Ολυμπιακού με 1-2 στο γήπεδο της Ριζούπολης, στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος, δίνοντας “απάντηση” για την ήττα του πρώτου γύρου, όταν οι “ερυθρόλευκοι” είχαν επικρατήσει με 0-2, με δυο τέρματα των παικτών που την προηγούμενη σεζόν φορούσαν την φανέλα του ΠΑΟΚ, των Παντελή Καφέ και Γιώργου Γεωργιάδη.

Με το σκορ στο 0-0, ο Άγγελος Αναστασιάδης έκανε την πρώτη του κίνηση στο 59' όταν και αντικατέστησε τον Λάμπρο Βαγγελή με τον Πέτρο Κοντέων. Ο τότε 19χρονος επιθετικός, μετρούσε μέχρι τότε, τέσσερις συμμετοχές, οι περισσότερες μονόλεπτες, καθώς έμπαινε στο φινάλε αγώνων. Ο Αναστασιάδης τον επέλεξε ως πρώτη αλλαγή σε εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Κοντών, που είχε σηκωθεί μαζί με άλλους τρεις συμπαίκτες του για ζέσταμα, στην αρχή δεν κατάλαβε οτι ήταν εκείνος που κλήθηκε να περάσει στο παιχνίδι ως πρώτη αλλαγή. Αγχωμένος, έβγαλε την “σαλιάρα”, έβαλε τη φανέλα του και περίμενε το νεύμα του Αναστασιάδη για να του δώσει τις τελευταίες οδηγίες, όσον αφορά το τακτικό κομμάτι.

Παρασκήνια ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ: Οι πίτσες, το όνειρο και η ανατροπή των "πεθαμένων"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αναστασιάδης φώναξε “έλα 'δω παλικάρι μου” και ο Κοντέων τον πλησίασε. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ τον “σβέρκωσε” και του έδωσε τις τελευταίες οδηγίες.... Τι του είπε; “Λοιπόν, παλικάρι μου, μπες και κάνε αυτά που ξέρει, επειδή αυτά εδώ τα πεθαμένα θα το χάσουν, δικό μας παιχνίδι είναι... άντε μπράβο” και τον δίνει και μια στη πλάτη.

Ο Κοντέων πέρασε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 1-0 με τον Καστίγιο στο 66', τον Σαλπιγγίδη να ισοφαρίζει στο 68' και τον Σπάσιτς να κάνει το 1-2 στο 87', για την πρώτη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού από το 1988.

Ο ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΕΠΟΧΗ

Ο δεύτερος προημιτελικός της σεζόν 2010-11 ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό έγινε στην άδεια Τούμπα, σε ένα παιχνίδι για το οποίο τα μέτρα που είχαν παρθεί δεν είχαν προηγούμενο. Μια ώρα πριν την έλευση της αποστολής του Ολυμπιακού, έκανε την εμφάνισή του στο πάρκινγκ της Τούμπας, λίγο έξω από τα αποδυτήρια ένα φορτηγό με επιγραφή “Μεταφορές Κυριάκος”, συνοδευόμενο από ένα περιπολικό. Από το φορτηγό άρχισαν να βγαίνουν ο ιματισμός και άλλα πράγματα του Ολυμπιακού. Τελευταίος από το φορτηγό βγήκε – όχι από την θέση του συνοδηγού αλλά από πίσω, εκεί που είχαν τοποθετηθεί και τα πράγματα των ερυθρόλευκων – ο υπεύθυνος ασφαλείας του Ολυμπιακού, Γ. Τσιρώνης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK