Το μπλουζάκι που έμεινε στο συρτάρι...

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμάται τον τελικό Κυπέλλου του 2001 ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Με τους "ερυθρόλευκους" να είναι το μεγάλο φαβορί μετά την επιβλητική πρόκριση με 1-4 επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο και να έχουν τυπώσει ακόμη και μπλουζάκια για τη στέψη που έμειναν τελικά στο συρτάρι (pic&vid).

Το μπλουζάκι που έμεινε στο συρτάρι...
anatolakis georgiadis

Ημέρα: 12 Μαΐου 2001. Τόπος: Γήπεδο Νέας Φιλαδέλφειας. Γεγονός: Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας. Αντίπαλοι: Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ. Στους δύο πάγκους Τάκης Λεμονής και Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από το ονειρεμένο 1-4 επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και κατεβαίνουν στον τελικό ως το απόλυτο φαβορί μετά την επίδειξη δύναμης κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο. Η ενδεκάδα τους είναι η ακόλουθη:

Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Κωστούλας, Ανατολάκης, Γεωργάτος, Ζε Ελίας, Γιανακόπουλος, Νινιάδης, Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Αλεξανδρής. Ως αλλαγές αγωνίστηκαν και οι Πατσατζόγλου, Χούτος, Λουτσιάνο.

Απέναντί τους οι: Κόβιτς, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Κατσαμπής, Κωνσταντινίδης, Αμπονσά (46’Κουλακιώτης Γ.), Γεωργιάδης (77’Ναλιτζής), Οκκάς (86’Σπάσιτς), Ουντέζε, Καφές, Εγκωμίτης.

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στο παιχνίδι με τον αέρα του φαβορί κι ως σίγουρος Κυπελλούχος, καθώς λίγες ημέρες νωρίτερα έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει και τον πέμπτο του τίτλο στη σειρά από τα 7 σερί της εποχής Σωκράτη Κόκκαλη.

Το μπλουζάκι που έμεινε στο συρτάρι...
kokkalis 620

Οι «ερυθρόλευκοι», μάλιστα, έχουν τυπώσει και μπλουζάκια, για να τα φορέσουν την ώρα της στέψης. Είναι λευκά, στην μπροστινή πλευρά γράφουν με κόκκινα γράμματα « αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε» ως αφιέρωμα στη μνήμη των αδικοχαμένων φίλων της θύρας 7 και στην πίσω « 5+2», τα πρωταθλήματα δηλαδή και τα Κύπελλα στο διάστημα της 5ετίας.

Το παιχνίδι, ωστόσο, δεν κύλησε όπως το είχαν φανταστεί. Ο ΠΑΟΚ παίζοντας με σφιχτή άμυνα και γρήγορες αντεπιθέσεις προηγείται 0-2 στο ημίχρονο και 0-3 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με γκολ των Εγκωμίτη, Μπορμπόκη, Γεωργιάδη. Ο Τζόρτζεβιτς μειώνει στο77’, ο Ναλιτζής γράφει το 1-4 στο85’και ο νυνsurvivorΛάμπρος Χούτος σημειώνει το τελικό 2-4 στο89’. Πίκρα και απογοήτευση στη μισή πλευρά του γηπέδου που είναι ντυμένη στα ερυθρόλευκα, ατελείωτη ηδονή στην απέναντι που φοράει ασπρόμαυρα.

Το μπλουζάκι που έμεινε στο συρτάρι...
paok osfp 2001

Τα «ερυθρόλευκα» μπλουζάκια για τη στέψη έμειναν στο συρτάρι, αλλά ένα από αυτά έπεσε στα χέρια μας και σας το παρουσιάζουμε ως μια μικρή άγνωστη ιστορία από ένα μεγάλο ματς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ λίγες ώρες πριν τη σέντρα του αγώνα πρωταθλήματος στην Τούμπα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK