Το ντέρμπι του '14 και το... ηφαίστειο στην Εθνική

Πως το έλεγε ο Χατζηχρήστος στον Μπακαλόγατο: "Διακρίνω μία ψυχρασία". Ε, κάπως έτσι, το 2014 η Εθνική ταξίδεψε στην Βραζιλία, για το μεγάλο ραντεβού με το Παγκόσμιο Κύπελλο, με τους Μανιάτη και Κατσουράνη να είναι στα... μαχαίρια. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος

Το ντέρμπι του '14 και το... ηφαίστειο στην Εθνική
katsouranis maniatis ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όχι. Δεν πήγαμε "σκοτωμένοι". Απλά, αυτό το περίφημο ματς Κυπέλλου στην Τούμπα είχε αφήσει κάποια πραγματάκια. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έδωσαν μάχη -κυριολεκτικά και μεταφορικά- είχαμε διάφορα παρατράγουδα που είθισται να συνοδεύουν αυτά τα ντέρμπι, ε και κάπως έτσι φτάσαμε στο Μουντιάλ με ολίγη... ψυχρασία.

Για όσους δεν θυμούνται, σε αυτό το περιβόητο ντέρμπι Κυπέλλου το 2014, με το οποίο ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό, είχαμε ένα σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα στον Κατσουράνη και τον Μανιάτη. Τι σοβαρό δηλαδή, πήγαν να πλακωθούν. Πάνω στην ένταση; Εκεί που η πίεση έχει βαρέσει κόκκινο.

Τουλάχιστον από την πλευρά του Κατσουράνη έτσι δικαιολογήθηκε το περιστατικό: "Μετάνιωσα. Eγώ τρελάθηκα για μια φάση, δεν είδα μπροστά μου τον Γιάννη, απλά θόλωσα. Δεν έβλεπα μπροστά μου ποιος ήταν. Kαι ο Θεός να ήταν θα πήγαινα. Μετάνιωσα για ό,τι έγινε", θα δήλωνε κάμποσο καιρό αργότερα.

Τα δημοσιεύματα εκείνη την περίοδο δίνουν και παίρνουν. Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει αφήσει πολλά κατάλοιπα. Οι περισσότεροι αναρωτιούνται αν θα επηρεαστεί το κλίμα της Εθνικής ενόψει του Μουντιάλ. Ο Φέρναντο Σάντος, "γάτα" σε αυτά, έχει πάρει χαμπάρι την κατάσταση και φροντίζει να ηρεμήσει το κλίμα.

Η αλήθεια είναι πως τα πράγματα κυλούσαν αναίμακτα μέχρι να έρθει το επεισόδιο του Μανιάτη με τον Τζαβέλλα σε μία προπόνηση. Από αλλού το περιμέναμε και από αλλού μας ήρθε. Κάτι είπε ο ένας, κάτι απάντησε ο άλλος, βάλτε και το ηφαίστειο που έβραζε μέσα λόγω του ντέρμπι, δεν άργησε να δημιουργηθεί η παρεξήγηση και οι δύο παίκτες να διαγωνιστούν στην... κοκορομαχία.
Επηρέασε την Εθνική; Χάλασε το κλίμα; Ταρακούνησε τα αποδυτήρια; Εκ του αποτελέσματος όχι.

Μια χαρά τα πήγαμε σε εκείνο το Παγκόσμιο Κύπελλο. Άρα, όλα καλά. Βέβαια, άνθρωποι που ήταν κοντά στην ομάδα άλλα λένε. Πως όλα κρέμονταν σε μία κλωστή, πως πολλοί κατάπιναν τον εγωισμό τους για το καλό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Και καλά έκαναν, έτσι πρέπει να γίνεται.

Το θέμα, όμως, είναι πως ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού που είθισται να αφήνει... παρελκόμενα (βάλτε κάτω τα τελευταία παιχνίδια και θα καταλάβετε) λίγο έλειψε να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας στη Βραζιλία. Κι αν δεν ήταν ο Σάντος, δεν ξέρουμε τι θα γινόταν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK