Το 1-6 δεν είναι η πιο βαριά ήττα του Ηρακλή

Ο Ηρακλής συνετρίβη από τον Ατρόμητο μέσα στο 'Καυτανζόγλειο' με 1-6 για το Κύπελλο Ελλάδας, ωστόσο αυτή δεν ήταν η πιο βαριά ήττα στην ιστορία του.

Το 1-6 δεν είναι η πιο βαριά ήττα του Ηρακλή
MOTION TEAM

Ο Ατρόμητος πέρασε σαν σίφουνας από το 'Καυτανζόγλειο' εξωθώντας τον Ηρακλή στην πιο βαριά εντός έδρας ήττα στην 110ετή ιστορία του. Το τελικό 6-1 για τον 1ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδας προήλθε από το χατ τρικ του 21χρονου μέσου Κώστα Κωτσόπουλου και από τα τέρματα του ασταμάτητου Ευθύμη Κουλούρη, του Κλαρκ Ενσικουλού και του Γιώργου Μανούσου για την ομάδα έκπληξη και της φετινής σεζόν.

Την ίδια στιγμή, ο 'γηραιός', που βρίσκεται σε τροχιά επανόδου στη Super League και που ήδη άρχισε τη σεζόν στη Football League με το δεξί (νίκη 1-0 επί του Ηροδότου), αντιλήφθηκε την πραγματικότητα με τον πιο σκληρό τρόπο, αφού ο χρόνος που χάθηκε (ή που του τον στέρησαν) άδικες αποφάσεις και κακοί διαχειριστές, προκάλεσαν αυτό το χάσμα.

Τελευταία φορά που οι Θεσσαλονικείς γνώρισαν τόσο βαριά ήττα το ημερολόγιο έδειχνε Απρίλιο του 2003. Θύτης ήταν η ΑΕΚ, η οποία προηγήθηκε με 4 γκολ με τους Βασίλη Τσιάρτα, Ίλια Ίβιτς, Τάσο Κατσιαμπή (αυτογκολ) και Βασίλη Λάκη, ο Παντελής Καπετάνος μείωσε για τους φιλοξενούμενους, αλλά οι Γρηγόρης Γεωργάτος και Δημήτρης Ναλιτζής διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Αυτό το σκορ έχει εμφανιστεί και σε άλλη μία αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Νίκος Γκούμας, τον Οκτώβριο του 1996 για την Α' Εθνική, ενώ ο Ηρακλής έχει ηττηθεί και στην Ευρώπη με τόσο βαρύ σκορ, το 1963-1964, στο Κύπελλο Εκθέσεων με αντίπαλο τη Σαραγόσα.

Η πιο βαριά ήττα στην ιστορία του, όμως, είναι άλλη και μοιάζει αδύνατο να σπάσει. Ήταν η σεζόν 1961-1962, στο Κύπελλο Εκθέσεων, με τον 'γηραιό' να έχει προκριθεί άνευ αγώνα από τον 1ο γύρο της διοργάνωσης. Στον 2ο γύρο κλήθηκε να αντιμετωπίσει μία μικτή ομάδα από το Νόβι Σαντ, η οποία απαρτιζόταν κατά βάση από τη δευτεραθλήτρια Γιουγκοσλαβίας, Βοϊβοντίνα.

Στο παιχνίδι του 'Καυτανζογλείου', η ελληνική ομάδα επικράτησε με 2-1 χάρη σε τέρματα των Πλαστήρα Ξυλά και Πλούταρχου Καραβέργου, ωστόσο στο γήπεδο Καρατζόρτζε ήρθε η κατάρρευση.

Η μικτή Νόβι Σαντ διέλυσε τον Ηρακλή με 9-1 τον Νοέμβριο του 1961, σε ένα παιχνίδι που ο Στάθης Χασεκίδης σημείωσε το μοναδικό γκολ της ελληνικής ομάδας στο 23'.

Photo credits: Motion Team

News 24/7

24MEDIA NETWORK