10+1 περιπτώσεις μεταγραφών για τον Ολυμπιακό

Το Contra.gr έψαξε και βρήκε αξιόλογες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών σε θέσεις που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό και σας παραθέτει με στοιχεία την πορεία τους, τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα καθώς και το κόστος της μεταγραφής. Από τον "μάεστρο" Μπράιαν Ρουίς, μέχρι τον "ακριβό" Ντανίλο και τον παίκτη... έκπληξη.

10+1 περιπτώσεις μεταγραφών για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός ύστερα από την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον Μίτσελ και την επικείμενη ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Πορτογάλο τεχνικό, Βίτορ Περέιρα, επικεντρώνεται πλέον στην ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού.

Το Contra.gr αναζήτησε και βρήκε ενδιαφέρουσες περιπτώσεις στην ευρωπαϊκή αγορά, οι οποίες δεν έχουν ακουστεί το προηγούμενο διάστημα για τους "ερυθρόλευκους" και μπορούν να αποτελέσουν αξιόλογες επιλογές στις θέσεις που "ψάχνονται" οι υπεύθυνοι της ομάδας. Διαβάστε αναλυτικά τους "εκλεκτούς" με στοιχεία για την φετινή πορεία τους, τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία, καθώς και το κόστος της μεταγραφής.

Σίντνεϊ (Κεντρικός αμυντικός, 25 ετών, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια)

Ο Σίντνεϊ ανήκει στην Μπενφίκα από το καλοκαίρι του 2008, με τους "Αετούς της Λισαβόνας" να δαπανούν το ποσό των 7.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσουν από την Ιντερνασιονάλ. Παρόλα αυτά, δεν κατάφερε να πείσει τους ανθρώπους της πορτογαλικής ομάδας πως αξίζει μία θέση στο ρόστερ, με συνέπεια να δοθεί δανεικός κατά σειρά σε Μπεσίκτας, Εσπανιόλ και Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Με την ομάδα της Γαλικίας την φετινή χρονιά πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις, έχοντας τραβήξει τα βλέμματα αρκετών ομάδων της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Benfica's  Sidnei celebrates after scoring their second goal against Sporting during their Portuguese league soccer match Saturday, Sept. 27 2008, at the Luz stadium in Lisbon. (AP Photo/Joao Henriques) Portugal Soccer
Benfica's Sidnei celebrates after scoring their second goal against Sporting during their Portuguese league soccer match Saturday, Sept. 27 2008, at the Luz stadium in Lisbon. (AP Photo/Joao Henriques) Portugal Soccer AP

Διακρίνεται για την ικανότητά του με την μπάλα στα πόδια και για την συγκέντρωση κατά την διάρκεια των αγώνων. Παρά το γεγονός πως είναι ψηλός (1.89) υστερεί στις εναέριες μονομαχίες, ενώ του αρέσει να βοηθάει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από πίσω. Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός αποφασίσει να κινηθεί για την απόκτησή του είναι πιθανό να επιλεγεί ο δανεισμός με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι (το συμβόλαιο με τους Πορτογάλους λήγει το 2016), ενώ η "Ντέπορ" δύσκολα θα σταθεί εμπόδιο σε περίπτωση συμφωνίας μεταξύ των "ερυθρολεύκων" και της Μπενφίκα.

Αξία: 1.500.000 ευρώ

Ζαν Αρμέλ Κανά-Μπιγίκ (Κεντρικός αμυντικός, 25 ετών, Ρεν)

Ο Καμερουνέζος άσος, Κανά-Μπιγίκ δεν διανύει και τις καλύτερες μέρες του στη Ρεν. Κάποιες διαφωνίες στο τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου είχαν ως αποτέλεσμα η διοίκηση του συλλόγου να τον θέσει εκτός ομάδας. Παρόλα αυτά, πρόκειται για μία εξαιρετική περίπτωση στη θέση του στόπερ. Είναι 25 ετών, διεθνής με την εθνική ομάδα του Καμερούν (αποφάσισε να σταματήσει το καλοκαίρι, εξαιτίας της κόντρας που είχε με τον ομοσπονδιακό τεχνικό), ενώ το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε κοντά στη μετακίνησή του αρχικά στη Γουέστ Χαμ και στη συνέχεια στη Ρεάλ Μπέτις. Κατά το παρελθόν είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του η Άρσεναλ.

10+1 περιπτώσεις μεταγραφών για τον Ολυμπιακό

Όσον αφορά τα αγωνιστικά του στοιχεία, έχει παρόμοιο στυλ παιχνιδιού με τον Ερίκ Αμπιντάλ, είναι ικανός με την μπάλα στα πόδια, γρήγορος , ενώ η συγκέντρωση είναι ένα από τα πλεονεκτήματά του κατά τη διάρκεια των αγώνων. Αρνητικό στοιχείο είναι η έλλειψη ρυθμού λόγω της αγωνιστικής απραξίας, αλλά κι ο οξύθυμος χαρακτήρας του.Το συμβόλαιό του με τη Γαλλική ομάδα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και έτσι η Ρεν αναμένεται να μην ζητήσει πολλά για την παραχώρησή του, υπό τον φόβο να τον χάσει ως ελεύθερο το τέλος της σεζόν.

Αξία: 4.500.00 ευρώ

Σεμπάστιαν Πρεντλ (Κεντρικός αμυντικός, 27 ετών, Βέρντερ Βρέμης)

Ο Πρεντλ αποτελεί την τελευταία πενταετία βασικό κι αναντικατάστατο μέλος στην άμυνα της Βέρντερ Βρέμης. Παρά το γεγονός πως είναι μόλις 27 ετών έχει τεράστια εμπειρία σε υψηλό επίπεδο, έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν με τη Βέρντερ τόσο στο Champions League όσο και στο Europa League. Τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της κακής πορείας που πραγματοποιεί η Βέρντερ έχει παρασυρθεί από τη μετριότητα των Γερμανών, όμως δεν παύει να αποτελεί μία αξιόπιστη και φθηνή λύση.

Είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι (ύψος 1.93), δυνατός στις εναέριες μονομαχίες, ανεβαίνει σε στημένες φάσεις με αποτέλεσμα να πετυχαίνει γκολ, ενώ "διαβάζει" το παιχνίδι και βγαίνει αρκετές φορές πρώτος στην μπάλα. Τη φετινή χρονιά έχει 11 συμμετοχές στη Bundesliga με 2 γκολ. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και δεν είναι αρνητικός να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, ενώ κι οι Γερμανοί δεν θα έχουν ιδιαίτερα υψηλές οικονομικές αξιώσεις.

Αξία: 3.000.000 ευρώ

Ράσμους Μπένγκτσον (Κεντρικός αμυντικός, 28 ετών, Τβέντε)

Μία περίπτωση που αξίζει την προσοχή του Ολυμπιακού είναι αυτή του Ράσμους Μπέγκτσον. Ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός αγωνίζεται από το 2010 στην Τβέντε, όμως τις τελευταίες δύο αγωνιστικές περιόδους είναι βασικός, πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις. Είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, σκληροτράχηλος και δυνατός στις μονομαχίες. Είναι μία περίπτωση που μπορεί να αποδειχθεί… Όλοφ Μέλμπεργκ, καθώς έχει ίδιο ανάστημα και στυλ παιχνιδιού.

10+1 περιπτώσεις μεταγραφών για τον Ολυμπιακό

Το καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιό του, όμως η Τβέντε έχει οψιόν ανανέωσης για ακόμα έναν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει οι Πειραιώτες να βάλουν το.. χέρι στην τσέπη, όμως είναι ένας παίκτης που μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό "γρανάζι" και να καλύψει τα αμυντικά κενά των "ερυθρολεύκων". Τη φετινή χρονιά έχει 13 συμμετοχές και 1 γκολ.

Αξία: 2.500.000 ευρώ

Γκουράμ Κασία (Κεντρικός αμυντικός, 27 ετών, Φίτεσε)

Μία δύσκολη, αλλά συνάμα ελκυστική περίπτωση είναι αυτή του Γκουράμ Κασία. Ο Γεωργιανός αμυντικός αποτελεί τα τελευταία χρόνια τον ηγέτη της αμυντικής γραμμής της Φίτεσε, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και βοηθώντας τους Ολλανδούς να "αναρριχηθούν" στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, με εξαίρεση τη φετινή σεζόν, που βρίσκονται 10οι στην Eredivisie. Παράλληλα, είναι διεθνής με την εθνική Γεωργίας, αποτελώντας τον έναν από τους δύο βασικούς στόπερ.

Τη φετινή σεζόν έχει 11 συμμετοχές και 1 ασίστ. Δυνατά στοιχεία στον τρόπο που αγωνίζεται είναι οι εναέριες μονομαχίες, οι αναχαιτίσεις, ενώ είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια και του αρέσει με βαθιές μπαλιές να βγάζει την ομάδα μπροστά. Στο παρελθόν υπήρξε ενδιαφέρον από την Τσέλσι, το οποίο τελικά δεν προχώρησε. Ο Ολυμπιακός μπορεί να τον αποκτήσει με ένα ποσό λίγο μεγαλύτερο από αυτό που απέκτησε τον Μποτία (2.000.000 ευρώ), εξαιτίας και της μέτριας πορείας που πραγματοποιεί φέτος η Φίτεσε.

Αξία: 3.000.000 ευρώ

Ντανίλο (Κεντρικός αμυντικός, 30 ετών, Ουντινέζε)

Ο Ντανίλο της Ουντινέζε αποτελεί ίσως την καλύτερη αλλά παράλληλα την πιο δύσκολη περίπτωση για τον Ολυμπιακό. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός πραγματοποιεί μία εξαιρετική χρονιά με τα χρώματα της ομάδας από το Ούντινε και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαϊκών συλλόγων. Έχει γεμάτες σεζόν, ενώ φέτος μετράει 16 συμμετοχές με 2 γκολ.

VERONA, ITALY - APRIL 21:  Danilo Larangeira of Udinese looks on during the Serie A match between AC Chievo Verona and Udinese Calcio at Stadio Marc'Antonio Bentegodi on April 21, 2012 in Verona, Italy.  (Photo by Dino Panato/Getty Images)
VERONA, ITALY - APRIL 21: Danilo Larangeira of Udinese looks on during the Serie A match between AC Chievo Verona and Udinese Calcio at Stadio Marc'Antonio Bentegodi on April 21, 2012 in Verona, Italy. (Photo by Dino Panato/Getty Images) GETTY IMAGES

Είναι γρήγορος, καλός χειριστής της μπάλας, "διαβάζει" τις φάσεις, ενώ μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία και στα άκρα της άμυνας. Το συμβόλαιό του λήγει το 2018, ενώ η Ουντινέζε δεν συζητά την παραχώρησή του με ένα λιγότερα από 4.000.000 ευρώ. Είναι μία ακριβή περίπτωση, όμως μπορεί να "δέσει" την άμυνα των "ερυθρόλευκων" και να αποτελέσει άξιο αντικαταστάτη του Ερίκ Αμπιντάλ, με την εμπειρία του και τον τρόπο παιχνιδιού του.

Αξία: 6.000.000 ευρώ

Μπράιαν Ρουίς (Πλάγιος χαφ-επιτελικός μέσος, 29 ετών, Φούλαμ)

Μία ενδιαφέρουσα περίπτωση για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής του Ολυμπιακού είναι αυτή του Κοσταρικανού διεθνή Μπράιαν Ρουίς. Ο "γνωστός" μας από το περασμένο Παγκόσμιο Κύπελλο, Ρουίς, δεν κατάφερε να μεταγραφεί το περασμένο καλοκαίρι σε κάποια ομάδα, με αποτέλεσμα να παραμείνει στη Φούλαμ και να αγωνίζεται στην Championship. Η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη, ενώ μπορεί να προσφέρει λύσεις σε όλες τις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ (δεξί-αριστερό εξτρέμ, επιτελικός μέσος). Τη φετινή σεζόν μετράει 15 συμμετοχές με 3 γκολ και 3 ασίστ.

Οι "γέφυρες" που έχει δημιουργήσει ο Ολυμπιακός με την Αγγλική ομάδα μετά τη μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου μπορούν να βοηθήσουν στη μετακίνηση του Κοσταρικανού άσου στο Λιμάνι. Δεν παύει να είναι μία δύσκολη και δαπανηρή μεταγραφή, αλλά πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή που μπορεί να κάνει τη διαφορά και να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια σε μία θέση που ο Ολυμπιακός "χωλαίνει".

Αξία: 8.000.000 ευρώ

Ισαάκ Κουένκα (Χαφ-Εξτρέμ, 23 ετών, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια)

Ο Ισαάκ Κουένκα αποτελεί "προϊόν" των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα. Ο 23χρονος άσος, αγωνίστηκε ως δανεικός την περασμένη αγωνιστική περίοδο στον Άγιαξ, ενώ το καλοκαίρι λόγω των πολλών επιλογών μεσοεπιθετικά για την Μπαρτσελόνα, μετακινήθηκε με ελεύθερη μεταγραφή στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Το συμβόλαιο που υπέγραψε είναι μονοετές, ενώ η παρουσία μέχρι στιγμής είναι θετικότατη, έχοντας 2 γκολ και 1 ασίστ σε 13 συμμετοχές.

Είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας, διακρίνεται για τις ντρίμπλες του με συνέπεια να είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, ενώ ως… άξιο τέκνο της "Μασία" αρέσκεται στις κοντινές πάσες. Είναι ένας παίκτης που με τον ενθουσιασμό του και με το καλός εννοούμενο ποδοσφαιρικό θράσος μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό μεσοεπιθετικά και να προσθέσει στοιχεία που λείπουν από την ομάδα. Από τη στιγμή που το συμβόλαιό του λήγει σε 6 μήνες δεν θα είναι δύσκολο να υπάρξει συμφωνία, έναντι ενός μικρού αντιτίμου, ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Αξία: 3.000.000 ευρώ

Πάμπλο Ερνάντεθ (Πλάγιος χαφ-εξτρέμ, 29 ετών, Αρ Αραμπί)

Ο 29χρονος Πάμπλο Ερνάντεθ το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε να αφήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και τη Σουόνσι για τα… πετροδόλαρα. Παρόλα αυτά, αποτελεί μία αξιολογότατη επιλογή για τα άκρα της επίθεσης του Ολυμπιακού. Μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία τόσο ως εξτρέμ, όσο κι ως επιτελικός μέσος, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει χρησιμοποιηθεί κι ως "οχτάρι".

10+1 περιπτώσεις μεταγραφών για τον Ολυμπιακό

Είναι εξαιρετικός τεχνίτης, προσφέρει στο δημιουργικό κομμάτι με τις κάθετες μπαλιές του και μπορεί να καλύψει τις… χαμένες ασίστ του Τζόελ Κάμπελ τη φετινή χρονιά. Από τη στιγμή που η Αλ Αραμπί δαπάνησε 5.000.000 ευρώ για να τον κάνει "δικό" της, ο Ολυμπιακός μπορεί να συζητήσει μόνο το ενδεχόμενο απόκτησης του Ισπανού άσου ως δανεικού, με οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι. Μία περίπτωση δηλαδή, όπως του Νέλσον Βαλντές πέρυσι, ή του Ρικάρντο Κόστα φέτος.

Αξία: 8.000.000 ευρώ

Μουνίρ Ελ Χαμνταουί (Επιθετικός-εξτρέμ, 30 ετών, Φιορεντίνα)

Ο Μαροκινός επιθετικός είχε εντυπωσιάσει με τα χρώματα της Άλκμααρ, με αποτέλεσμα να μεταγραφεί αρχικά στον Άγιαξ και στη συνέχεια στη Φιορεντίνα. Όμως, δεν έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να κάνει αισθητή την παρουσία, αγωνιζόμενος στην Ιταλική ομάδα, αλλά κι ως δανεικός στη Μάλαγα. Αποτελεί όμως μία φθηνή κι αξιόπιστη επιλογή, σε καλή ποδοσφαιρικά ηλικία, με τη Φιορεντίνα να συζητά το ενδεχόμενο δανεισμού του.

Μπορεί να αγωνιστεί ως εξτρέμ αλλά κι ως κεντρικός επιθετικός, ενώ θεωρείται δεινός εκτελεστής. Αρνητικό είναι το γεγονός πως έχει αγωνιστεί μόλις 13 λεπτά τη φετινή σεζόν, αλλά έχει καταφέρει να πετύχει ένα γκολ. Έχει την ποιότητα και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά για να αποτελέσει μία καλή λύση για τους Πειραιώτες.

Αξία: 700.000 ευρώ

BONUS: Μάρκο Ντζούριτσιν (Επιθετικός, 22 ετών, Στουρμ Γκρατς)

Από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός θεωρείται τα τελευταία χρόνια selling club, δεν θα μπορούσε να μείνει αδιάφορος σε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μπορούν είτε στο άμεσο είτε στο έμμεσο μέλλον να φέρουν στα ταμεία του συλλόγου σημαντικά ποσά. Μία τέτοια περίπτωση είναι του Αυστριακού επιθετικού, Μάρκου Ντζούριτσιν. Ο 22χρονος άσος πραγματοποιεί μία εκπληκτική χρονιά με τα χρώματα της Στουρμ Γκράτς, έχοντας 17 γκολ και 6 ασίστ σε 21 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Θεωρείται το “next big thing” του Αυστριακού ποδοσφαίρου, ενώ ήδη αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, όμως η Στουρμ διατητεί οψιόν ανανέωσης για ακόμα ένα χρόνο. Αν θέλαμε με τον συγκρίνουμε με κάποιον ποδοσφαιριστή του ελληνικού πρωταθλήματος όσον αφορά τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και την κορμοστασιά αυτός θα ήταν ο Στέφανος Αθανασιάδης. Συμμετέχει ενεργά στο παιχνίδι της αυστριακής ομάδας, προσφέρει ασίστ στους συμπαίκτες του κι έχει εξαιρετικά τελειώματα. Μία δύσκολη, αλλά ιδιαίτερα ελκυστική λύση που θα μπορούσε να απασχολήσει τους "ερυθρόλευκους".

Αξία: 1.250.000 ευρώ

*Τα στοιχεία για την χρηματιστηριακή αξία των ποδοσφαιριστών προέρχονται από τη γνωστή ιστοσελίδα transfermarkt.de.

News 24/7

24MEDIA NETWORK