10 αγωνιστική: Αήττητη πορεύεται η Λιόν

Με ασταμάτητο τρένο μοιάζει η Λιόν στη Γαλλία, καθώς μετά το πέρας δέκα αγωνιστικών παραμένει αήττητη. Η ομάδα του Ζεράρ Ουγιέ πέρασε και απο την έδρα της Ρεν με 3-1 και αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως είναι το φαβορί για τον τίτλο. Δεύτερη η Παρί Σαν Ζερμέν, σε απόσταση τεσσάρων βαθμών.

10 αγωνιστική: Αήττητη πορεύεται η Λιόν

Ρεν - Λιόν 1-3

Δέκα αγωνιστικές χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα συμπλήρωσε αισίως η Λιόν. Παρά τις σπουδαίες απουσίες στην άμυνα (Μπερτό, Ρεβεγιέρ, Αμπιντάλ, Ντιατά) αλλά και αυτή του Κάριου στην επίθεση, η ομάδα του Ζεράρ Ουγιέ πέρασε νικηφόρα και από τη Βρετάνη επικρατώντας της Ρεν με 3-1 και διατήρησε την απόσταση τεσσάρων βαθμών που τη χωρίζει από τη δεύτερη στη βαθμολογία Παρί.
Το κέντρο της Ρεν "πληγώθηκε" από τον τραυματισμό του Κιμ Κάλστρομ, ο οποίος στο 55ο λεπτό αναγκάστηκε να αποχωρήσει τραυματίας
Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι του Λάζλο Μπολόνι να προηγήθηκαν νωρίς (10') χάρη σε γκολ του Σουηδού μέσου Κιμ Κάλστρομ, ωστόσο οι πρωταθλητές είχαν τις απαιτούμενες απαντήσεις στην επανάληψη. Χρειάστηκε πάντως ένα εκπληκτικό σουτ του Ζουνίνιο Περναμπουκάνο από 35 μέτρα (!) στο 52ο λεπτό προκειμένου να παραβιαστεί η εστία του Ισακσον. Από εκεί και πέρα, το νερό μπήκε στο αυλάκι για τους φιλοξενούμενους. Ανεβάζοντας στροφές και βρίσκοντας λύσεις στην καλοστημένη άμυνα της Ρεν πήραν μάλλον εύκολα τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Το δεύτερο γκολ της Λιόν, το οποίο ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση, ήρθε εκ νέου από προσπάθεια του Ζουνίνιο, ο οποίος στο 72’ σούταρε ο Ισακσον απέκρουσε, όμως Τιάγκο βρισκόταν σε επίκαιρη θέση στέλνοντας στη μπάλα τα δίχτυα. Μολονότι ο Μπολόνι με τις αλλαγές του στο τελευταίο δεκάλεπτο προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα, η Λιόν ήταν κυρίαρχη του αγωνιστικού χώρου πετυχαίνοντας και τρίτο τέρμα με τον Βιλτόρ στο 87ο λεπτό

Οι συνθέσεις:
Ρεν: Ισακσον, Εντμαν, Πιέρ Ντούμπε (78' Μπία), Φατί, Ανταΐλτον, Κάλστρομ (55' Μπριάντ), Ζουρκούφ, Μοντερούμπιο, Ουτάκα, Φρέι

Λιόν: Κουπέ, Μονσορό, Κλερκ, Κασάπα, Κρις, Μαλουντά (68' Γκοβού), Ντιάρα, Τιάγκο, Ζουνίνιο (77' Κλεμέν), Βιλτόρ, Φρεντ (82' Μπενζεμά)


Αποθέματα δυνάμεων και ψυχής έδειξε ότι διαθέτει το Σάββατο η Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα του Παρισιού νίκησε τη Ναντ με 2-0, αν και από το 47' αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σισέ. Το αποτέλεσμα στο χρονικό σημείο της αποβολής ήταν 0-0 αφού οι Παριζιάνοι δυσκολεύονταν να ανοίξουν την άμυνα των φιλοξενούμενων. Στη συνέχεια όμως ένα γκολ του Γέπες (68') και ένα του Παουλέτα (74') έδωσαν τη λύση στην Παρί που παραμένει 2η.

Να συνέρχεται δείχνει η Μονακό. Οι Μονεγάσκοι, παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες τους, έκαμψαν εκτός έδρας την αντίσταση της Λιλ νικώντας με 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ολιβιέ Καπό στο 60ο λεπτό της αναμέτρησης. Ταυλαρίδης από πλευράς Λιλ και Ζήκος από την αντίστοιχη της Μονακό αγωνίστηκαν σε όλο το παιχνίδι.

Εκτός έδρας νίκη επί της ουραγού Μετς πέτυχε η Μπορντό με ένα γκολ του Μενεγκάζο στο 1ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου. Επέστρεψε στις εντός έδρας νίκες η Σεντ Ετιέν που έκαμψε εύκολα την αντίσταση της Λε Μαν με 3-0.

Αναβλήθηκε το Αζαξιό - Λανς. Αιτία το ότι η διαμαρτυρία λόγω της πρόθεσης της γαλλικής κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τα φέρι μπόουτ που πηγαίνουν από τη Μασσαλία στην Κορσική έχει κορυφωθεί και ο αναβρασμός δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή του αγώνα.






Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Παρί Σεν Ζερμέν-Ναντ 2-0

(68' Γέπες, 74' Παουλέτα)

Μετς-Μπορντό 0-1

(46' Mενεγκάζο)

Σεντ Ετιέν-Λε Μαν 3-0

(42' Περέν, 55' Ονιόν, 78' Ελεμπίκ)

Σοσό-Νανσί 0-2

(88' Koυρμπέλο, 90' Κρουπί)

Κυριακή 2 Oκτωβρίου

Λιλ-Μονακό 0-1

(60' Καπό)

Ρεν-Λιόν 1-3

(10' Κάλστρομ - 52' Ζουνίνιο, 73' Τιάγκο, 87' Βιλτόρ)

Τουλούζ-Οσέρ 2-0
(46' Εμάνα, 53' Μπεργκουνιού)

Τρουά-Στρασμπούρ 1-1

(73' Ζαζιρί - 45' Φάρνερουντ)

Nις-Μαρσέιγ 0-1
(74' Ριμπερί)

Αναβλήθηκε ο αγώνας Αζαξιό-Λανς


News 24/7

24MEDIA NETWORK